Remarkt

Nette website, scherp geprijsde producten, bestel en betaal procedure super easy. Productomschrijvingen helaas niet eerlijk, smerige laptop geleverd met onacceptable beschadigingen.

Ik heb hier een 'refurbished' laptop besteld, deze laptop zat in een 'bubbeltjes-hoes' ingepakt en was in een enorme doos vol met zo'n slinger 'luchtkussentjes' verpakt. De lader lag er onverpakt los tussen.

Bij het uitpakken viel direct op dat er behoorlijk wat butsen/deukjes en gebruikssporen waren. Bij het openklappen van de laptop werd ik ook niet vrolijker, de laptop was ronduit smerig. Ik begrijp dat ik dit een refurbished laptop is en dat er wel iets aan beschadiging op kan zitten maar dit was echt 'niet netjes'. Wat ook direct opviel is dat deze laptop een andere keyboard layout had, het bleek een Scandinavische versie te zijn. Dit was niet vermeld in de advertentie.

Het minste wat je kan doen als je een refurbished product verkoopt is om het product eerlijk aan te bieden, dus te vermelden wat de eventuele gebreken/beschadigingen/afwijkingen zijn én er voor zorgen dat het product schoon is voordat je het opstuurt.

Zoals je zult begrijpen heb ik de laptop de dag na ontvangst direct retour gestuurd volgens de procedure vermeld op het bijgesloten formulier. Ik heb 2 dagen nadat de laptop was ontvangen door Remarkt (verzonden met handtekening voor ontvangst) maar eens gebeld wanneer ik mijn geld kon verwachten. Ik was blij verrast dat mijn retour bekend was en dat de terugbetaling reeds was verwerkt, het zou 1 tot 2 werkdagen duren, ik heb het geld ook netjes binnen de toegezegde periode ontvangen.

Enige andere communicatie na ontvangst van de retour gezonden laptop heb ik niet gezien. Het zou netjes geweest zijn als ik een bevestiging had gekregen dat de laptop is goede orde was ontvangen en dat de terugbetaling binnen x-werkdagen afgehandeld zou worden.

Ik had deze keer voor mijn bestelling geen reviews gelezen van deze shop en was dus na het lezen van verschillende ervaringen (o.a. usedpc4sale, zelfde bedrijf) even bang dat dit niet goed zou komen. (lesson learned: always check shopreviews)

Gelukkig is het allemaal redelijk snel in orde gekomen en heb ik mijn geld terug ontvangen, maar ik zal hier nooit meer een bestelling plaatsen.

Laten we zeggen dat er nog een hoop verbetert kan worden bij deze shop, want hoewel het allemaal goed is gekomen, is dit ronduit slecht.

Scorekaart voor Remarkt