TresBizz B.V.

Vorig jaar juni voor mijn eigen bedrijf een windows en office licentie aangeschaft.
Na bestelling bleek office 2013 home & business toch niet leverbaar. Als alternatief werd mij een gratis upgrade geboden naar office 2013 pro.

Tot toen was er niets aan de hand, na een herinstallatie paar maanden terug werd in eens door microsoft gemeld dat de gebruikte office key ongeldig is. Deze code werd misbruikt het betrof hier een volume licentie welk los werd verkocht.

Hierop contact gezocht met tresbizz, en zonder morren kreeg ik een nieuwe office home & business key. (heb ik ook voor betaald dus verder geen probleem) Echter bij installatie bleek al snel dat deze licentie ook al eerder was verkocht en dus weer geen retail licentie betrof. Feitelijk bijna 200 euro betaald voor een illegale office licentie. En dit hebben ze zelfs herhaaldelijk gedaan. Zij betrekken hun licenties uit grijze gebieden met alle gevolgen van dien.

Je denkt een legale licentie te kopen maar wordt gewoon opgelicht met illegale licentie codes welke door microsoft steeds meer geblokkeerd worden.

Enige advies wat ik kan geven hier blijf weg bij dit bedrijf want ze verkopen alleen maar grijze licentie codes waar ze zelf letterlijk niet eens de afkomst van weten! Het zijn geen originele licentie codes rechtstreeks vanaf microsoft. Het betreffen veelal volume licentie codes, codes van oude pc's afgehaald etc etc. Deze code's zijn gewoon weg illegaal en komen op hetzelfde neer als illegale software installeren op je pc.

Licentie tijdens bestellen op voorraad, duurde uiteindelijk een paar dagen omdat het toch niet op voorraad bleek. Ter compensatie wel een upgrade gekregen maar bleek uiteindelijk illegale volume licentie codes te betreffen.

De klantenservice is na het 2de probleem ronduit slecht geweest. Op mail werd niet gereageerd (later als smoes dat het bij hun in de spambox terecht was gekomen, nogal raar voor een gecertificeerd email adres). Via de telefoon werd ik afgepoeierd dat ze per mail erop zouden terug komen wat niet gebeurt is. Uiteindelijk via de chat mijn beklaag moeten doen en heeft het meerdere weken geduurt voor het werd opgelost. Want iedere keer was het wel weer een ander excuus... Factuur niet te vinden want zou in een oud systeem staan. Financiele afdeling niet bezet. Collega die er over gaat was er niet. Zelfs het antwoord dat het helemaal niet toegezegd was helaas voor hun heb ik alles vanaf het begin bijgehouden met kopieen.

Uiteindelijk na meer dan 6 weken is pas de belofte uitgevoerd om de licentie terug te betalen. Ze waren letterlijk 1 dag verwijderd van hun laatste deadline of het was naar de rechtsbijstand gegaan.

@Tresbizz
Via de chat zijn we tot een oplossing gekomen om de bestelling te crediteren. Helaas heb ik hier nog 3x achteraan moeten zitten voordat dit daadwerkelijk is uitgevoerd.

Geachte heer,

Gelukkig bewaren wij al onze chatsessies. Hierin zijn we samen met u tot een oplossing gekomen waar u zich in kon vinden.

We moeten u echter ook excuses maken. Dat uw vraag tussen wal en schip is terecht gekomen is menselijk, maar vanuit uw perspectief buitengewoon vervelend.

Het klopt inderdaad dat wij ‘refurbished’ licenties verkopen voor producten die niet meer door Microsoft worden uitgegeven. Een originele Microsoft licentie kunt u beter bij Microsoft zelf bestellen, dan hebt u de keuze uit de 2016 versie, of een jaarlijks te vernieuwen abonnement op Office 365.

Team TresBizz B.V.

Scorekaart voor TresBizz B.V.