The Phone Store

Deze webshop krijgt van mij driemaal 1 ster, omdat ik vermoed dat er mensen opgelicht worden. Het gehele proces tot en met de betaling verloopt prima, uiteraard want het geld moet wel binnen komen.

Echter bij het open maken van het doosje blijkt het om een buitenlands toestel te gaan, en de screenprotector die normaal door Sony meegeleverd wordt zit er niet bij. Geen onoverkomenlijk punt, maar het lijkt erop dat dit weleens een teruggenomen of refurbished toestel zou kunnen zijn. Eerlijkheidswege moet ik wel zeggen dat het toestel er onbeschadigd en als nieuw uitzag. Bij het geleverde toestel was geen pakbon, en op de website kon ik alleen mijn bestellingsgegevens inzien en uitprinten. Inmiddels is mijn account niet meer bereikbaar en kan ik mijn inloggegevens niet meer opvragen.

Tweemaal met de webshop gebeld en op zich werd ik vriendelijk te woord gestaan. Inmiddels heb ik ook wel een soort van factuur ontvangen, dus heb ik in ieder geval iets om op terug te vallen bij problemen. Alles bij elkaar heb ik in ieder geval wel het toestel dat ik graag wilde, maar heb sterke vermoedens dat die al eerder gebruikt is wat natuurlijk vragen oproept over de staat en of er mogelijk niet eerder defecten zijn ontstaan. Enfin, ik wil anderen hier toch voor waarschuwen! Betaal dan maar een paar tientjes meer bij een webshop waarvan je weet dat ze te vertrouwen zijn.

NOG ÉÉN HEEL BELANGRIJK PUNT: laat je niet misleiden door de zogenaamde positieve reviews op deze (en waarschijnlijk ook andere) website. Deze zijn zonder uitzondering gemaakt door gebruikers die zich op dezelfde dag geregistreerd hebben en verder geen enkele andere activiteit hebben laten zien. Ook wordt door de gebruikte gebruikersnamen de suggestie gewekt dat het betrouwbare reviews zouden zijn, terwijl de soms subtiele taalfouten soms een andere achtergrond doen vermoeden.

Scorekaart voor The Phone Store