Een 2-year-in review van mijn bestelde computer bij CompuStunt, gekocht in december 2013. De “iMaging Core i7 4770 16GB 2TB GTX650 USB3 GDATA” zoals vermeld stond op de website. De site is overzichtelijk en je kunt gemakkelijk rondkijken met wat zij te bieden hebben. Bestellen en betalen ging zonder problemen. Helaas staan er bij bepaalde onderdelen niet altijd aangegeven van welk merk en type ze zijn, daar over straks meer. Na een mailtje over advies welk systeem te bestellen was mijn keuze hierop gevallen aangezien ik alleen videobewerking deed en bijna geen games erop speelde.
Tot nu toe bijna probleemloos van de pc gebruik kunnen maken. Door de twee jaar heen wilde de pc weleens een keer niet booten, de power wel aan maar er gebeurde niets. Weer en uit zetten en hij liep weer. Het blauwe scherm misschien ook een keer of drie gehad, de reden hiervan helaas niet kunnen achterhalen. Maar over het de gehele gebruiksduur gezien acceptabel. Tot slot een aantal USB poorten die niet voldoende stroom lijken te leveren voor randapparatuur, mogelijk door de voeding beschreven in de volgende alinea.
Nu naar twee jaar eindelijk besloten om wel “zwaarder” te gaan gamen en dus de videokaart heeft een upgrade nodig. Helaas ben ik tegen een aantal minpunten aan gelopen nu ik me meer heb verdiept in pc onderdelen. De CPU cooler die erin zit is er niet eentje van CoolerMaster, waar ik tevens €21 extra voor had betaald, maar een goedkope van LC Power (LC-Power Cosmo Cool LC-CC-95) die momenteel verkrijgbaar is voor minder dan €15*. Volgens de gevonden meningen* kan ik niet goed beoordelen of dit een goede cooler is of niet, maar voor mijn gebruik tot nu toe acceptabel. Temperaturen rond de 75 graden onder heavy load bij videobewerking. Idle tussen de 26 en 30 graden. Maar helaas dus niet de CPU cooler gekregen waarvoor ik had betaald.
Daarnaast naar mijn PSU gekeken of die wel een nieuwe videokaart aan kan. In de kast zit een HKC Just Power V-650 watt voeding. Tot mijn spijt las ik via verschillende bronnen dat HKC een van de slechtste voedingen maakt zonder enige vorm van stroomspanningbeveiliging. Aangezien ik een GTX 970 videokaart op het oog heb en graag een betrouwbare voeding daarvoor wil en daarbij ook een betere cooler voor mijn CPU wil hebben, voel ik me helaas genoodzaakt zowel de CPU cooler en PSU te vervangen.
Jammer dat ik me nu pas heb verdiept in pc bouwen en onderdelen, anders had ik de pc gelijk terug gestuurd ivm upgrades in de toekomst, nu dus. De “hoofd” onderdelen die erin zitten zijn gelukkig wel van bekende merken waarvan je wel veel reviews kan vinden.
Dus wil je hier een pc kopen, let alleen even op de onderdelen die zij inbouwen en vraag het goed na welke zij gebruiken als je dit graag wilt weten. Zeker voor toekomstige upgrades is dit handig aaangezien ik hier zelf nu tegen aan loop.
*LC-Power LC-CC-95 Test [Deutsch] [Review] : https://www.youtube.com/watch?v=TN_P26V2Wao
Prijs op Amazon.de
Hiervoor extra betaald om niet te laten af leveren bij de buren, helaas wel gebeurd. Helaas wordt dit gedaan door de postbode gedaan die beter had moeten weten.