Op zoek naar een vervanging van mijn Synology DS409+ zocht ik een NAS met minimaal 8 bays. Bij Mobile-Harddisk hebben ze een ruime keus (o.a. Synology, QNAP, Asustor) tegen concurrerende prijzen. En het meeste op voorraad en gratis verzending (ook naar Belgie) bij bedragen boven 100 euro. Het werd uiteindelijk de Asustor AS5110T (Quad core Celeron J1900 en 10 hot-swappavble bays) die veel biedt voor de prijs. Snelle levering en inmiddels geladen met 7 WD RED 3 TB harddisks en mijn oude bestanden overgezet (dit duurde enkele dagen, maar ging ook om >15 TB). Zeer tevreden. Vrij geruisloos systeem (mede door de grote fans die op ongeveer 550 toeren draaien. Het OS van Asustor is wat meer basic dan dat van Synology, maar absoluut gebruikersvriendelijk. En apps zoals Plex Media Server e.d. werken prima.
Kortom een aanrader.
Goed verpakt (in omdoos met airbags) en snelle levering (binnen 3 dagen tijdens de kerstperiode). Ook de meebetaalde WD RED 3TB harddisks waren uitstekend verpakt (in een speciale kartonnen beschermdoos) en tijdige bezorging.