Leapp

Zie het gedeelte over de klantenservice, gezien ik gelukkig uiteindelijk geen laptop gekocht heb bij Leapp en het is zonde om het dubbel te vermelden.

Zojuist heb ik gesproken met Floor van Huijzen via de Livechat op de website van Leapp. Ik wil even kwijt dat dit een slechte ervaring was vanwege een tweetal redenen waaronder ronduit misleiding/leugen:

1. Misleiding: Allereerst verkocht Floor letterlijk onzin, alleen om mij een ouder model Macbook aan te kunnen smeren ipv een recent model waar ik naar vroeg (welke Leapp momenteel niet aanbied). Het zou haar sieren eerlijk te zijn en te zeggen dat iets helaas niet in het assortiment zit, in plaats van misleiden en liegen om een klant een verkeerd product aan te smeren wat je wel hebt. (vooral de manier waarop is schandelijk)

Zo probeerde ze mij o.a. te overtuigen dat het in feite niet uitmaakt hoe nieuw een Macbook is (wanneer deze uitgekomen is) omdat de nieuwe modellen die Apple op eigen website aanbiedt ook in 2012 geproduceerd zijn. Daarnaast bleef ze herhaaldelijk met 3-4 jaar oudere modellen aandringen dan waar ik naar vroeg terwijl ze hardstondig bleef beweren dat dit dezelfde modellen waren. (ofwel iets ouds als zogenaamd nieuw verkopen) Dit is natuurlijk klinklare onzin, en ik vind dit een schandelijke manier om een oudere laptop te proberen te verkopen aan iemand die simpelweg iets wil wat je niet kunt aanbieden.

Het erge hiervan is niet dat ze oudere modellen probeerde te verkopen, maar wel dat ze dit deed onder valse voorwendselen en leugens. Mensen die geen verstand hebben van electronica en de verkoper vertrouwen zullen hier gewoon intrappen en thuis bedrogen uitkomen. (Als ik minder bekend was geweest met electronica, processoren en werkgeheugen of bv een oudere was geweest had Floor hier gewoon mee weg kunnen komen!)

Om deze beoordeling zo objectief mogelijk te houden: Nu kan het ook zijn dat Floor simpelweg geen verstand heeft van laptops, maar 1. dan hoort ze niet bij Leapp te werken, 2. Ze kwam eerlijk gezegd te bekwaam over om dit te geloven.

verwees ze mij door naar een lokale winkel waarna ze het gesprek plotseling verliet.

Conclusie: vertrouw de verkoop praatjes van Leapp-medewerkers niet...

2. Punt twee is wellicht minder relevant maar ik vond het vervelend dat Floor het gesprek zomaar plotseling afsloot, toen ze mij had doorverwezen naar lokale winkels en ik vervolgens vroeg naar nieuwere laptop modellen, met de automatische boodschap: "Je chat op dit moment met één van onze Leapp Stores, ik moet de chat helaas even verlaten vanwege drukte in de Leapp Store, wanneer je een bericht typt in dit scherm wordt je automatisch verder geholpen door één van mijn collega's. Excuses voor het ongemak."

Ik had gewoon nog een vraag openstaan over de website en lokale winkels waar ze niet op antwoordde. Ik kan maar een paar redenen bedenken waarom ze dit deed, en geen van allen positief: Of ze voelde zich betrapt toen bleek dat ik haar doorhad (de dialoog was niet onaangenaam dus geen reden om af te kappen), of ze vond dat ik niet interessant meer was als klant en daarmee niet de moeite waard. Zelfs al was het daadwerkelijk druk in de winkel en moest Floor echt weg, dan kon ze dit ook gewoon zeggen. Nu kwam het onrespectvol en merkwaardig over. (Stel je voor als iemand dit in een telefoongesprek doet.)

Conclusie: ik heb gelukkig geen laptop bij Leapp gekocht, maar kan al wel duidelijk opmerken dat de verkopers van Leapp er alles aan doen om je een laptop aan te smeren - inclusief liegen.

Scorekaart voor Leapp