Heb een paar machines prive overgenomen, en kreeg daarbij kopietjes van de facturen. Een van de moederborden ontwikkelt storing waarbij het OS voortdurend wel/niet aanwezigheid van een geluidsapparaat detecteert, wat uiteindelijk een crash wegens out-of-memory oplevert, dus stuur ik het op naar de leverancier op de factuur.
KlantenserviceStuurde bord op wegens hardwarefout naar gistron want die stonden op het kopietje factuur die ik bij de machine kreeg. Blijkt de factuur voor net een ander type moederbord te zijn (z77a-g45 ipv. -g43) wat op het kopietje slecht te zien is. Ze zijn vrij triomfantelijk dat ze dat toch net even gezien hebben. De meeste andere onderdelen in de machine komen overigens wel overeen, en waar niet heb ik kloppende facturen van een (veel behulpzamere) andere leverancier. Verder blijven ze moeilijk doen over een serienummer, alle suggesties dat er gewoon een serienummer op het bord staat negerend. Ook wordt er nog even over "vele namen waaronder gekocht kan zijn" gezeurd terwijl ik er precies eentje genoemd heb, die op de factuur. Een kennelijke vergissing dus, en wat slakken waarop zonodig zout gelegd moet worden.
Omdat ze duidelijk niet van plan zijn iets met garantie te doen verzoek ik dan maar het bord terug te sturen. Dit wordt simpelweg genegeerd. Pas bij aandringen worden eerst "verzendkosten" geeist alvorens mijn eigendom weer terug mag komen. Dit is "normaal" volgens gistron. De eerste reactie van anderen die ik het vraag is "diefstal".
Volgens mijn ervaringen met andere leveranciers is het ook niet normaal: Daar krijg je eigen danwel vervangende waar gewoon opgestuurd en zelfs je eigen verzendkosten terug. Deze ervaring zegt mij dat gistron precies het tegenovergestelde van coulance nastreeft. Waarvan akte dan maar.