Dag 1:
S6 Edge 128 GB Zwart besteld op 8-12-15 om 23:00 uur (tijdstip van bevestiging door Naztel zelf).
NazTel had de S6 tegen de beste prijs op dat moment €664,99 en de shop scored goed in de review.
De site is overzichtelijk, het bestelproces vlot.
Betaald via Ideal.
Het eerste bericht dat je krijgt is de bevestiging, een overzicht met een ordernummer, je bestelling, het afleveradres en de mededeling dat je de factuur krijgt na ontvangst van de betaling. Los daarvan wordt aangegeven dat zodra de bestelling verzonden wordt (m.u.v. losse accessoires) je een track en trace nummer krijgt. Er staat nergens dat dit direct na ontvangst van betaling is en er staat ook niet een indicatie hoe snel de verzending zal plaatsvinden. (voor mij geen probleem maar ik zag in reviews dat mensen de factuur zagen als de verzendbevestiging).
Dag 2:
Ik had de factuur snel nodig voor een declaratie en in de ochtend van 9 december heb ik volgens mij rond 10:00 uur via de site een bericht achtergelaten of ze eventueel de factuur eerder konden zenden.
Ik kreeg om 11:19 uur dezelfde dag de factuur toegezonden.
Ik weet niet of dit normaliter al zo zou zijn gegaan maar ik was tevreden.
Als bijlage was de factuur bijgesloten maar daar staat zelf niet op dat deze reeds is voldaan, gelukkig stond in de e-mail wel een verwijzing naar de factuur met de tekst "reeds voldaan", iets wat ik om te kunnen declareren echt nodig heb als ik geen afschrift wil hoeven bij te sluiten.
In de begeleidende e-mail stond ook nog de tekst dat wanneer mijn bestelling verzonden zou worden ik een track en trace nummer zou krijgen. Helaas werd er weer geen indicatie gegeven. Ik ben een geduldig mens, bovendien had ik pas om 23:00 uur de avond ervoor besteld, was er nog geen dag voorbij en had ik mijn factuur. Van mij hoeft niet alles binnen een dag binnen te zijn. Ik wacht af.
Dag 3:
In de ochtend van 10-12 werd ik tot 2 keer gebeld, door een mij onbekend nummer met kengetal 046 maar kon ik niet opnemen.
Ik vermoedde dat dit Naztel was en tijdens mijn lunch belde ik terug waar ik van een vriendelijk bandje te horen kreeg dat ik de 2e beller was. Helaas bleef ik de 2e beller voor 8 minuten lang, wat of betekend dat ze heel populair zijn, veel moeilijke vragen hebben, te weinig personeel, gewoon hun tijd nemen om je goed te woord te staan of een combinatie van factoren. Enfin, 8 minuten is voor mij te lang dus ik hing op. Om 12:05 stuurde ik ze een e-mail met mijn ordernummer en dat zij mij 2 x hadden getracht te bereiken en of ze me voor 13:00 uur wilden bellen of anders wilden mailen Om 12:12 kreeg ik een telefoontje en had ik een ietwat nerveuze jong klinkende man aan de lijn. De S6 Edge Zwart was niet op voorraad (iets wat ik de dag daarvoor wel ineens op de site had zien staan). Of ik bezwaar had als men een wit exemplaar zou zenden. Ik wist dat de witte duurder is maar aangezien mij wit of zwart niet uitmaakt vroeg ik enkel of dat voor mij negatieve consequenties zou hebben (daar zou ik uiteraard geen genoegen mee nemen maar ik verwachtte dat hij direct zou zeggen... "nee natuurlijk niet"). De jongeman moest echter tot mijn lichte verbazing dit even afstemmen. Na 10 seconden overleg op de achtergrond kreeg ik het antwoord wat ik reeds verwachtte. Nee geen meerprijs. Dus ik had geen bezwaar.
Ik kreeg om 12:15 een e-mail met het track en trace nummer.
Dat ging rap ineens
Dag 4.
11-12-2015 om 09:42 stond mijn oh zo vertrouwde postbode voor de deur. Klein wit kartonnen doos, stevig genoeg en goed dicht gemaakt.
In de doos zat klemvast het doosje van Samsung .
Aan de ene kant een sticker met de barcode en aan de andere kant 2 stickers over elkaar heen geplakt met de waarschuwing de verzending niet te accepteren als dit zegel verbroken was. De bovenste sticker was half doorgesneden, dus niet helemaal maar de onderste wel helemaal doormidden. Iemand, ergens heeft deze jongen geopend voordat ik aan de beurt was. Kan gebeuren ik ga gewoon door met uitpakken. Ik heb tenslotte een overeenkomst met de winkel en de bovenste sticker was dicht dus wellicht een kwaliteitscontrole voordat zij doorzenden? Ik had al een unboxing gezien op youtube en op het eerste gezicht zag alles er goed uit. Het mapje waarin de garanties zitten en je een kleine handleiding zou verwachten was echter bijzonder schaars gevuld enkel:
- "Regional Lock Guide", diverse Europese talen die vertellen dat je een SIM nodig hebt voor dit product, ofwel het "DUH" foldertje.
- "ROVID KEZELESI UTMUTATO" en dat is Hongaars voor snelgids waarin in handige plaatjes en voor mij onleesbare taal staat omschreven hoe je de SIM plaatst en wat de voor en achterkant van je telefoon is, altijd handig voor die mensen die moeite hebben met zindelijk worden.
- "WARRANTY CARD European blok" en deze is volledig in het Hongaars
-"SAMSUNG MOBILTELEFON Gyorsserziv Halozat" en dat gaat over het Hongaarse snelle netwerk.
De telefoon, de adapter, USB kabel, de 'sim prikker (of hoe je dat ding ook noemt) en de headset zaten allemaal in het originele plastic en zagen er ongeopend uit. Geen vingers, beschadigingen of tekenen dat ermee was gerommeld. De accu was overigens al wel 64% geladen maar ik weet niet of dat door Samsung wordt gedaan of niet.
Ik heb geen klachten maar wel sterk het vermoeden dat iemand zijn mobieltjes inkoopt in Hongarije, vervolgens kijkt of hij geen baksteentjes mee krijgt en daarna een nieuwe verzegeling aanbrengt alvorens het door te verkopen.
Voor mensen die wel heel graag een maagdelijke unboxing willen hebben kan dit een issue zijn, voor mij is het gewoon een toestel voor zakelijk gebruik waar ik het geluk heb dit te kunnen combineren met een leuk speledingetje en als ik issues heb dan neem ik wel contact op met NazTel. Het zou wellicht wel netjes zijn als ze er melding van maken want ik heb wel even mijn wenkbrauwen opgetrokken en dat doe ik liever niet want ik ben een luie man.
Ironische genoeg kreeg ik 11-12 om 12:15 uur per e-mail antwoord op mijn e-mail aan hen van 10-12. Er werd niet gerept over het feit dat ze reeds met me hadden gesproken, enkel dat ze mij hadden willen bellen omdat ze alleen nog witte toestellen hadden.
Netjes dat alle e-mail beantwoord wordt maar interne afstemming kan beter.
Voor mij hoeft een winkel niet direct binnen 24 uur te leveren, Naztel zijn communicatie is simpel maar doeltreffend, ze zouden meer verfraaiing kunnen aanbrengen maar ik ben tevreden. En daarom een voldoende. Goed zou zijn geweest als het pakketje gisteren was ontvangen en uitstekend had men gekregen als de stickers in orde waren geweest