Camera.nl

Zelden ben ik zo waardeloos geholpen als aan de verkoopbalie van Camera.nl in Barendrecht..

Ik kwam naar de winkel om een X-Rite Colorchecker Passport, een achtergrondsysteem met papierrol en een Canon 24-70L II aan te schaffen. Ik had al even op de website gekeken voor een systeem en of deze op voorraad zou zijn (Camera.nl was de enige in de omgeving die het in huis zou hebben). In de winkel bleek dat er sprake was van een voorraad verschil en dus toch niet op voorraad was. Helaas, maar zoiets kan gebeuren.

Op de vraag of hij mij een alternatief kon adviseren, kreeg ik een lichtelijk spastische reactie waarbij de verkoper aangaf dat hij het merk niet kon en "ik heb hier een computer, je kan zelf op de site kijken". Hierbij gaf ik aan dat het niet van hetzelfde merk hoefde te zijn, als ik maar een achtergrondsysteem zou hebben. Ik moest hierna even meelopen naar een hoekje in de winkel waar wat studio apparatuur uitgestald stond. De verkoper rommelde hierbij wat aan enkele dozen en zei iets in de trend van "je hebt natuurlijk ook die statieven nodig", "geen idee" en "ik ben er niet bekend mee". Van dat laatste kreeg ik al lichtelijk een idee inderdaad dus dan vraag ik me af wat je als verkoper doet in een camerawinkel.

Het is Fotoklein, dus ze verkopen ook TV's etc. Het kan best zijn dat deze verkoper gespecialiseerd is in TV's of weet ik het waarin, ieder z'n vak natuurlijk. Maar vraag er dan een collega bij die wél wat van fotoapparatuur weet in plaats van je zichtbaar irriteren aan de blijkbaar moeilijke vraagstelling.

De manier waarop ik te woord werd gestaan en ik het blijkbaar maar lekker zelf moest uitzoeken heeft ervoor gezorgd dat ik direct ben door gereden naar Capelle a/d IJssel en alles bij de Kamera-Express heb gehaald. Ik wist dat het systeem ook bij de KE niet voorradig was, maar zoals ik gewend ben daar kwam de verkoper wél met een alternatief voor het achtergrondsysteem.

Zie bovenstaande verhaal, het zelf uit mogen zoeken terwijl je bij hun in de winkel staat en om advies vraagt is naar mijn mening geen goede klantenservice.

Scorekaart voor Camera.nl