Hoewel de website op zich niet erg slecht is, zorgen andere ervaringen er voor dat mijn ervaring met Klein erg slecht is. Als je waarde hecht aan het snel ontvangen van jouw product, blijf dan ver weg van deze winkel.
Na mijn ervaring was ik naar de fysieke winkel gegaan. De medewerkers waren hier voornamelijk bezig met mensen artikelen aan te smeren die ze niet nodig hadden. Omdat er een gigantische rij stond, ben ik maar weer omgedraaid.
tl;dr: Website kan erger. Fysieke winkel heeft veel te weinig personeel. Verzenden is erg traag en klantenservice doet loze beloftes.
Vrijdag om 19:41 had ik mijn bestelling geplaatst voor een simpel micro SD kaartje. Tot mijn verrassing stond de bestelling op zaterdagochtend nog steeds op "in behandeling". Juist de reden dat ik hier het kaartje had besteld, was de regel "voor 22:00 besteld, volgende dag in huis".
Over mijn ervaringen met de klanten"service" verwijs ik u naar het onderstaande kopje.
Vandaag, dinsdag, staat de bestelling op "bezig met verwerken".
tl;dr: Vrijdag om 19:41 bestelling geplaatst, dinsdag nog steeds niet verzonden.
De klanten"service" is ook een verhaal apart.
Omdat ik zaterdag zag dat de bestelling nog niet was verzonden, had ik contact opgenomen met de klantenservice. Ik was er redelijk voreg bij, dus het was een mailtje via het systeem van Klein geworden. Er stond bij dat ik binnen 8 uur een antwoord zou krijgen. Dit vind ik redelijk lang voor een simpel antwoord.
Rond een uur of 12:00 had ik nog geen antwoord gekregen, maar volgens de website was de klantenservice wel al aanwezig. Mijn ervaring met andere webshops is dat een chat vaak sneller is dan een mailtje. Dus ik had maar een chat gestart. Na zo'n twee uur gewacht te hebben op een antwoord in de chat, heb ik het venster maar gesloten.
Maandagmiddag kreeg ik ein-de-lijk mijn antwoord. Mijn bestelling zou door een storing vertraging hebben opgelopen. Verder stond het volgende in het mailtje:
"Uw bestelling wordt met spoed en uiterste zorg behandeld om deze vandaag alsnog te verzenden. U kunt er van uit gaan dat de bestelling morgen aan u zal worden aangeboden. U krijgt in de loop van de dag een verzendbevestiging met daarin ook de Track en Trace code zodat u de bestelling kunt volgen."
Een storing dus. Kan bij iedere webshop gebeuren. Echter onderscheidt een winkel zich met hoe ze met zo'n storing omgaan. Mijn bestelling heeft gewoon een nummer, dus dan mag ik wel aannemen dat deze in een database staat.
Waarom heeft Klein mij dan niet via een mailtje laten weten dat mijn bestelling vertraging heeft opgelopen? Waarom doet Klein er zevenenvijftig uur over om een mailtje te sturen met een antwoord?
tl;dr: Klantenservice is ver-schrik-ke-lijk traag met antwoorden en doet loze beloftes. Nog een keer iets bestellen bij Klein? Nee, dankje.
Beste TommieW,
Allereerst onze oprechte excuses voor al het opgelopen ongemak tijdens uw bestelling.
Door de storing in onze systemen van afgelopen weekend zijn helaas uw gegevens niet in onze databases terecht gekomen. Dit heeft er echter voor gezorgd dat wij jammer genoeg ook niet in staat zijn geweest om contact met u op te nemen over de vertraging van uw bestelling. Deze storing heeft er helaas ook weer gezorgd dat onze Klantenservice het op dit moment heel druk heeft met al deze 'gemiste' orders. Naar aanleiding van uw e-mail naar onze Klantenservice is uw bestelling maandagnamiddag direct in werking gezet, waardoor deze dinsdag in de loop van de dag bij u zou moeten zijn aangeboden.
Nogmaals onze excuses voor het ongemak en wij hopen u in de toekomst toch nog van dienst te mogen zijn en u onze normale werkwijze te mogen laten ervaren.
Het Klein Team