Redelijk overzichtelijke website waar af en toe nog wel wat informatie bij producten ontbreekt.
De prijzen zijn lager dan bij andere webshops maar de klantenservice valt dan ook erg tegen. In eerste instantie staat op de site vermeld dat je 14 dagen bedenktijd hebt maar als het erop aan komt komen ze aan met voorwaarden die niet op hun site vermeld staan en hoe moeilijk het is om tweedehands telefoons te verkopen. Ik geef ze hierin helemaal gelijk maar zet dan niet op je website dat je 14 dagen lang het volledige bedrag terug kan krijgen.
Op een zaterdag een Moto G 3rd gen besteld en op dinsdag aangekomen. gewoon op tijd dus. Een minpuntje is dat de verpakking van de telefoon zonder vulmateriaal in een doosje was gestopt waardoor die vrij kon bewegen.
KlantenserviceVan tevoren had ik al contact opgenomen omdat bij de moto G 4G 2nd gen de specificaties van de eerste versie stonden vermeld. Het bleek toch om de eerste versie van de telefoon te gaan (kleiner scherm en slechtere camera). Op moment van schrijven is dit nog steeds niet bijgewerkt.
Een paar dagen na de telefoon ontvangen te hebben weer contact opgenomen om te vragen of de telefoon toch omgeruild zou kunnen worden (o.a. het ontbreken van een gyroscoop zorgde dat sommige apps niet werkten). Toen kreeg ik het antwoord dat ik hem terug kon sturen maar dat ik dan niet het volledige bedrag meer terug zou krijgen. Een quote van hun nadat ik ze daarna gewezen heb op het europees herroepingsrecht:
"Bij aankoop van het toestel bent u akkoord moeten gaan met onze servicevoorwaarden. Hierin staat duidelijk vermeld als het toestel reeds gebruikt is wij het recht houden om een 15% van het bedrag mogen inhouden bij terugbetaling"
Dit staat hier überhaupt niet in vermeld en in de F.A.Q. staat duidelijk dat je het volledige orderbedrag terugkrijgt als je binnen 14 dagen de bestelling annuleert.
Bij VOP hebben ze dus hun eigen regeltjes die ze niet op hun site hebben staan en pas na een aankoop duidelijk maken.
Kortom: je betaald iets minder dan bij de concurrent maar achteraf hoef je ook geen klantenservice meer van ze te verwachten.
Beste Klant
Graag verwijzen we u naar ons artikel 7 in ons algemene voorwaarden waar u akkoord mee gaat tijdens uw aankoop.
Ook is het niet de bedoeling dat u de toestel gedurende 14 dagen gaat gebruiken en achteraf een hard reset gaat uitvoeren en ons vragen om het toestel gewoon verder te verkopen. Dit zou niet eerlijk zijn tegenover ons andere klanten. We verwachten dat u hier begrip voor toont en wensen u veel plezier met uw toestel. Indien u toch nog uw toestel wilt retourneren zal er een waardevermindering gebeuren zoals vermeld in ons algemene voorwaarden.
Artikel 7 – Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd
Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat de consument het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen.
De consument is alleen aansprakelijk voor waardevermindering van het product die het gevolg is van een manier van omgaan met het product die verder gaat dan toegestaan in lid 1.
De consument is niet aansprakelijk voor waardevermindering van het product als de ondernemer hem niet voor of bij het sluiten van de overeenkomst alle wettelijk verplichte informatie over het herroepingsrecht heeft verstrekt.