Het eerste waar ik tegenaan liep was dat alle prijzen blijkbaar zonder BTW zijn waar je pas achter komt als je je winkelmandje bekijkt. Maar ze hebben tegenwoordig ook een nieuwe site remarkt.nl waarbij dit niet het geval is. Maar het is natuurlijk wel lomp om 2 verschillende sites/namen voor een winkel te hebben. Dat er ook nog een remarkt.nl is daar blijkt overigens niks van op locatie. Op locatie ziet de hele zaak er ook uitgestorven uit. Zoals het er via google streetview uitziet ziet het er daadwerkelijk uit, nagenoeg geen teken van leven in de tent. Er hangt op 1 gesloten deur een A4'tje meer niet. Gelukkig dat na een aantal keer aanbellen werd de deur geopend waarbij niet duidelijk is of die bel wel iets doet laat staan dat de intercom bediend wordt.
Met die 2 sites tegelijk kom je het volgende tegen namelijk dat beide sites wbt prijsstelling afwijken van elkaar. Zo ben je voor het een goedkoper uit op remarkt.nl dan op usedpc4sale.nl of omgekeerd wat overigens ook op het gebied van verzendkosten geld.
Er wordt ook bijzonder slecht omgegaan met de producten die ze aanbieden. In mijn geval ging het om een voeding. Van de 4 exemplaren die ik ondertussen onder ogen heb gehad was er niet 1 bij die niet helemaal onder de (diepe) krassen zat. Twee daarvan waren zelfs flink gedeukt. Moet toch flink mee gesmeten worden wil je een voeding deuken. En ondertussen staan er plaatjes bij op de site alsof het om nieuwe items gaat, maar de staat waarin ik ze aantrof hoort toch echt een foto bij van die staat, zo geeft het een erg vertekend beeld van wat je kunt verwachten.
Mijn algehele indruk van de zaak is dat het van erg amateuristische opzet is. Denk dat de eigenaar van dit bedrijf nogal wat zaken overschat heeft alvorens eraan te beginnen waardoor het nu nogal een zooitje is.
In eerste instantie had ik de voeding gewoon op willen laten sturen maar toch nog even gekeken hoe ver weg de zaak lag toch maar besloten om zelf m'n bestelling op te halen.
Bij zelf ophalen krijg je overigens enkel bericht alsof je bestelling verzonden wordt. Dus geen bericht van je bestelling ligt klaar om opgehaald te worden waardoor ik het zekere voor het onzekere heb genomen en maar een dag later de bestelling ben gaan ophalen.
Gelukkig heb ik de moeite genomen om ter plekke te kijken of het ook klopte maar nee het was gewoon het verkeerde model welke tevens ook nog eens voorzien was van een grote deuk en een hoop krassen.
Gelukkig dat ik dus in persoon de bestelling ben gaan afhalen.
Er was me een voeding kapot gegaan in m'n hoofd pc. Daar heb ik toen de voeding van een oudere pc ingezet dus die pc moest weer van een andere voeding voorzien worden aangezien die zo af en toe nog gebruikt wordt. Uiteindelijk besloten om voor een gold voeding van usedpc4sale te gaan zodat ik die in m'n hoofd pc kon zetten om zo ook de efficiëntie een beetje op te krikken want die pc staat 24/7 aan.
Maar ik maak dus de doos open (was al naar buiten gelopen vol goed vertrouwen), blijkt er geen gold versie in de doos te zitten en ik was echt zwaar teleurgesteld over de staat van de voeding, diepe krassen, grote deuk.
Ik terug naar binnen en krijg van de knul achter de balie het excuus dat hij 'm niet heeft ingepakt. Maar of hij daar nu de bedrijfsleider is oid? Hij gedroeg zich wel zo'n beetje op die manier maar daar heeft hij zich verder niet over uitgelaten.
Maar goed op dat moment had ik nog zoiets van dat kan gebeuren. Dus ik wachten totdat hij is omgewisseld voor de juiste versie en hopelijk in betere staat. Gelukkig stonden er een paar stoelen want dat duurde toch nog een aardig tijdje. Sterker nog uiteindelijk komt er een andere knul melden dat ze alleen een 550W gold voeding hebben (had 600W versie besteld). Iig niet compleet met de bijbehorende modulaire kabels (nergens een melding van op de site enkel de vage melding van bel als je vragen hebt). Laat maar zien dacht ik maar deze bleek niet modulair te zijn en zat ook onder de krassen (er staat overigens geen 550W versie op de website). Op dat moment heb ik besloten om dan de voeding van 'm hoofd pc te laten zoals het is en die oude pc gewoon van een eenvoudig goedkoop voedinkje te voorzien wat ik eerder ook al overwogen had. Dus teruggestuurd en laten wisselen voor 25€ goedkoper voedinkje, de eerste waarmee ze aankwamen zetten zat een deuk in dus ik vraag naar eentje die in betere staat is waarbij ik de melding kreeg dat ze onderop in een bak lagen oid. Dat kan zijn maar verder een slap excuus want het blijft toch een keus van hoe net men ermee omgaat zo hadden ze ook een beetje net gestapeld kunnen zijn. Uiteindelijk hebben ze me dan toch een enigszins in redelijke staat voeding kunnen leveren.
Maar we zijn er nog niet. Bij deze verandering van voeding werd mij om mijn iban nummer gevraagd. Tja je kunt toch gewoon bij de oorspronkelijke transactie kijken waar het vandaan kwam!? Nog belangrijker waarom niet gewoon het prijsverschil ter plekke cash terugbetalen!? Ik had ook nog aangegeven dat ik het liever daar ter plekken gewoon geregeld had.
Maar goed het was wellicht iets makkelijker om dat niet terug op te hoeven zoeken. Op mijn bankpas staat geen iban nummer (oud pasje), die optie viel af. Dus ik dacht dan kijk ik wel ff via mijn tel maar ik heb doorgaans genoeg aan wifi spots dus geen dataverbinding voorhanden op mijn tel. Er werd beweert dat ze zelf geen wifi netwerk in de lucht hadden (dan vraag ik me toch wel af waar dat sterke signaal vandaan kwam, je zou toch een zwakker signaal van buren verwachten). Er was na zeggen ook niemand in de zaak aanwezig die wel over een telefoon met dataverbinding beschikt en zodoende makkelijk ff een hotspotje aan had kunnen zetten. Op de balie stond tevens een pc maar deze was niet voorzien van een OS en internetverbinding.
Echt belachelijk dat een zaak die voornamelijk via internet opereert en ook nog eens handelt in computerwaren een klant niet even een internetverbinding kan aanbieden wanneer daar behoefte aan is.
Dus ik moest dat maar ff gaan mailen van thuis uit waarbij overigens beloofd was dat emails binnen enkele uren beantwoord worden. Heb tig emails moeten sturen over een periode van 2 dagen alvorens eindelijk een reactie te krijgen met de melding dat de opdracht om het tussenbedrag terug te boeken naar de administratie was gestuurd. Dat was vorige week en ik zit nog altijd om die terugbetaling te wachten. In de tussentijd is een complete afhandeling (aanvraag, verzenden, verwerken, tergbetaling) via een andere shop al compleet afgerond. Dus dat hoeft echt zo lang niet te duren en al helemaal in een situatie zoals deze mag je toch verwachten dat veel vlotter zo'n prijsverschil wordt rechtgetrokken!?
3 Weken later nog steeds geen geld terug wel loze beloftes.
Ondertussen zijn ze over gegaan op simpelweg liegen.
"Het bedrag is reeds teruggeboekt, dus ik begrijp uw bericht niet."
Nou ik heb echt niks terug ontvangen en het blijft natuurlijk ook weer volkomen stil als je vervolgens vraagt naar een transactiebewijs.