Het was vrij gemakkelijk om een bestelling te plaatsen op de Bart Smit website. Voor het specifieke product wat ik wilde bestellen (een Razer muismat) was de website niet goed navigabel. Niet alle Razer muismatten waren gemarkeerd als Razer en ik moest dan ook los zoeken naar andere termen in de naam van de muismat.
De bestelling was gemakkelijk te plaatsen en de betaling met iDeal ging voortvloedig. De bevestiging van de bestelling kwam direct via e-mail binnen, inclusief een verwachtte leverdatum.
De verwerking van de bestelling duurde twee dagen (langer dan was beoogd in de bevestigings e-mail). Hierover werd niet gecommuniceerd, ik heb zelf contact moeten zoeken met de klantenservice via e-mail en telefonisch. Ik heb 10 minuten in de wacht gestaan waarbij te regelmatig een bandje werd afgespeeld dat ik maar moest gaan e-mailen of een bericht moest inspreken.
Er wordt (zonder kosten) een inpakoptie wordt aangeboden. Ik heb het scherm niet helemaal meer voor ogen, maar dit roept wellicht de verwachting op dat het wordt ingepakt, dat is niet het geval. Er wordt redelijk netjes wel inpakpapier bijgevoegd.
Wat ik erg slecht vind is dat dit inpakpapier slechts een stuk reclame-papier is met het logo van bartsmit en een stukje tekst. Niet geschikt om een cadeau in aan te bieden. Als je de optie aanbiedt: het hoeft geen fantastisch papier te zijn, maar maak er dan iets speels van met ergens het logo dat het tenminste leuk inpakpapier is. Viel mij erg tegen. Toon dan in ieder geval even met een foto wat voor inpakpapier je er bij doet zodat mensen niet voor een verassing komen te staan.
Al met al geen verschrikkelijke ervaring: communicatie had beter gekunt, 10 minuten in de wacht staan is best veel voor een kleine update die ze zelf achterwege lieten. Het 'inpakpapier' is echt schrecklich. De website kan beter.
Ik zou er vooralsnog wel nog steeds met een vrij gerust hart overnieuw bestellen, mocht de Bart Smit website een product hebben wat ik wil (en ze het goedkoopste zijn, ik heb duidelijk geen klantbinding ervaren)
Product was voldoende ingepakt. De doos van het product zelf was helaas net te groot voor een brievenbus, maar dus veel kleiner dan de doos waarin het werd verstuurd. Doos zat dan ook vol met luchtzakken. Het pakket werd rond de voorspelde tijd aangeboden, dit is echter een service van PostNL.
De levering was te later dan beoogd vanwege de lange 'verwerktijd' (terwijl het product voorradig was op de website). Er zijn drie dagen overheen gegaan, niet erg gebrekkig, maar ook niet goed. Officieel op tijd, maar zonder communicatie en over de 'beloofde' levertijd.
Wel: bevestigings e-mail met makkelijke links om het pakket te volgen zodra het verstuurd was.
Niet: e-mail met informatie over de lange verwerkingstijd, waardoor de klant wellicht zal denken dat het pakket kwijt is (geen communicatie tot pakket daadwerkelijk aan de posterijen is aangeboden).