Ik wilde de Kobo Aura H2O eReader plus een beschermhoes aanschaffen. Omdat Scheer & Foppen bij de goedkoopste aanbieders behoorde die ook binnen 24 uur konden leveren, heb ik hem hier besteld.
Helaas kwam ik na afloop van het bestelproces tot de conclusie dat S&F liegt over de extra kosten. Op bijna elke pagina op hun site wordt geadverteerd met gratis bezorgkosten, in dikke groene letters. Er worden echter wel extra kosten gerekend bij de betalingsopties. Niet de gebruikelijke vijftig cent of een euro, maar in mijn geval 4,57 EUR. Ik ben daarna een beetje gaan spelen met verschillende producten in het winkelmandje en daaruit bleek dat de hoogte van die kosten afhankelijk zijn van de gekozen producten. Dit zijn dus geen betalingskosten maar verkapte verzendkosten, wat S&F in mijn geval dus helemaal niet de goedkoopste aanbieder maakte (deze kosten zie je in de Tweakers Pricewatch niet). Ik wil het geen oplichterij noemen omdat je er zelf mee akkoord moet gaan en ze duidelijk vermeld worden, maar het is verre van netjes.
Daarnaast was de beschermhoes in de uitverkoop, wat met grote letters werd aangegeven in de afbeelding. Bij mij suggereert het woord uitverkoop enige korting, maar hij bleek exact hetzelfde te kosten bij een handvol shops waar hij niet in de uitverkoop was. Wederom een misleidend klantenlokkertje.
De bewering 'Voor 23:00u besteld, morgen in huis' klopte in mijn geval wel. Dezelfde avond werd de order afgehandeld en aangeboden aan PostNL. Ook kreeg ik een track & trace link.
Verzending was prima. Het pakket kwam de volgende dag in goede staat aan en op het in de track & trace afgesproken tijdstip. Verpakking had iets veiliger gekund, want er zat alleen een stuk plastic om beide artikelen.
KlantenserviceBij aankomst van het pakket bleek dat ik een cover besteld had voor de Kobo Aura HD in plaats van de Kobo Aura H2O. In de Tweakers Pricewatch staat deze namelijk vermeld als 'Kobo Aura Leather Sleep Cover (Zwart)', waardoor ik er vanuit ging dat hij op beide zou passen. De S&F site vermeldt wel netjes de juiste naam, maar geen extra informatie zoals de EAN code.
Dezelfde dag gemaild met de vraag of ik hem mocht ruilen tegen de juiste cover en of ze het teveel betaalde bedrag wilden terugstorten. De volgende dag een mail terug met daarin de tekst "Wij vinden het vervelend dat het product defect is", dus nogmaals de situatie uitgelegd. Toen heel snel een reactie gekregen waaruit bleek dat we op één lijn zaten en heb daarna de beschermhoes dezelfde dag op de post gedaan (gratis antwoordnummer) met factuur en e-mailconversatie.
Zes dagen later had ik de juiste beschermhoes in huis en zeven dagen later was het teveel betaalde bedrag terug gestort op mijn Paypal account. Keurig afgehandeld!