Ik heb een Bakku 702B rework station gekocht bij dit bedrijf. Ik heb 'm vanmiddag binnengekregen en als test al even een QFN package proberen te vervangen, dat ging prima.
VerzendingZowel de soldeerbout en hetelucht systeem komen heerlijk snel op temperatuur( een paar seconden voor 250 graden) wat een zeer positieve verbetering is op de minuut die mijn oude conrad el chapeau 25 euro bout nodig had.
De punt van de soldeerbout is echt bedoelt voor zeer kleine componenten( 0402 die trant, pinnen van een LVDS connector) wat m zeer geschikt maakt voor dit kleine werk, voor het opwarmen van een wat grotere pad of een through hole component heeft de bout naar mijn smaak net iets te weinig kracht. Wat dan natuurlik ook niet zijn doel is, daarvoor kun je het beste nog een el cheapo bout bijstellen.
Het enige wat wel raar was is de houder van de hetelucht bout, dit is namelijk een stukje ijzer in de U vorm. Het lijkt erop dat het de bedoeling is dat je dit ergens aan vastmaakt. Ik heb het maar opgelost met een stukkie tape.