Rhodyon iT

Proces van eerste contact, controle van de BIOS file via een mail en betaling via iDeal is soepel verlopen.

Machine opgestuurd en terugontvangen in een orginele laptopdoos. Verzending aangetekend en verzekerd.

Asus N53Jq laptop was helemaal dood na het flashen van het BIOS. Na overleg met Arthur van Flashbios developments heb ik de machine opgestuurd. Ik kreeg deze al snel terug echter bij het opstarten kwam er een melding over de Intel ME FW (Management Engine FirmWare), bleef de CPU fan op volle snelheid lopen en ging de machine na ongeveer een half uurtje gebruiken helemaal uit. Het was wel mogelijk om deze opnieuw in te schakelen. Na enig speurwerk op het internet bleek dat de BIOS chip voor een Intel based systeem tegenwoordig een 4-tal regionen bevat. Eén voor de descriptor, één voor de Intel ME FW, één voor de Gbe (Intel Gigabit LAN), één voor de PDR (platform features) en één voor de BIOS zelf. Alleen de BIOS regio flashen was in mijn geval onvoldoende. Arthur is verder gaan zoeken en kwam een bedrijf tegen wat de BIOS chip compleet geflashed kon leveren. Dus de laptop nog maar eens opgestuurd en tegen kostprijs is toen de chip vervangen. Hierna werkte de laptop weer als vanouds. Ik heb het contact met Arthur als goed ervaren, werd steeds geïnformeerd en dankzij de gedrevenheid van Arthur is er uiteindelijk toch een oplossing gekomen.

Scorekaart voor Rhodyon iT