Salland Computers B.V.

Order geplaatst op basis van combinatie prijs en levertijd van aanbod. Was enige Nederlandse leverancier met voorraad en in verband met doorlooptijd hiervoor gekozen.

Betrof een module (fan tray) voor een Cisco router, refurbished artikel. Artikel was vermeld als "op voorraad bij leverancier, levertijd 5 tot 10 werkdagen". Na twee weken en diverse telefoontjes (waarbij terugbeltoezeggingen niet worden nagekomen) komt de aap uit de mouw:

Salland weigert te leveren voor de overeengekomen prijs. Men wil onder de overeenkomst uit. Salland wil wel hetzelfde produkt tegen een 40% hogere prijs leveren. Ook zal de levertijd van een tot twee weken weer opnieuw gaan lopen. Men verzint een smoes met een "vervangend artikel". Nu bestaat er simpelweg maar een type fantray, en of men dat nu "refurbished FAN-MOD-4HS" of "FAN-MOD-4HS-RF" noemt, dat gaat natuurlijk gewoon om hetzelfde produkt. Niets vervanged artikel, gewoon een smoes om meer geld uit de overeenkomst te slepen.

Zakelijk natuurlijk zeer onethische praktijken en juridisch ook volledig onhoudbaar. Men komt er mee weg omdat (bijna) niemand de moeite neemt om dit soort zaken voor te leggen aan de rechter. Koopovereenkomst is koopovereenkomst. Als je iets aanbiedt en er daarna achterkomt dat je leverancier verzaakt en je het ergens anders tegen een hogere prijs moet inkopen heb je gewoon pech. Suck it up en kom je overeenkomst na. En bied je excuses aan aan de klant, in plaats van dit soort smoezen te verzinnen.

Meest frappante: het produkt wordt nu, een paar dagen later, nog steeds met dezelfde condities (prijs, levertijd) aangeboden.

Tot slot: terugbetaling heeft ook nog niet plaatsvonden. Produkt inmiddels zelf besteld bij een buitenlandse leverancier en is inmiddels onderweg. Hiermee heeft Salland een vertraging van twee weken veroorzaakt, een vertraging die er niet was geweest als men geen beloftes doet die niet nagekomen kunnen worden.

---

Er is nooit geleverd. Voorstel om tegen een hogere prijs te leveren is door ons natuurlijk geweigerd. Terugbetaling heeft nog niet plaatsgevonden.

Terugbelafspraak tot twee keer toe niet nagekomen. Telkens opnieuw zelf moeten bellen.

Geachte heer Bouwman,

Bedankt voor uw reactie.

Alle eerst onze excuses voor het ontstane ongemak..
Het door u bestelde product (Cisco High-Speed Fan Module For 7604/6504-E Chassis REFURBISHED bleek helaas niet meer leverbaar te zijn.
Een alternatief product kon enkel in nieuwe uitvoering geleverd worden. Hierbij zijn de prijzen helaas hoger.
We vinden het spijtig dat wij uw bestelling niet konden leveren. Wij zullen uw betaling vandaag nog terug storten.

Salland Computers

Scorekaart voor Salland Computers B.V.