Camera.nl

Mooie winkel waar je geen eerlijk advies krijgt en zeer marge-gericht en, in mijn geval, arrogant personeel. Je krijgt hier GEEN eerlijk advies maar alleen het advies waar de verkoper het meeste marge aan overhoudt. Natuurlijk mag een bedrijf als Camera.nl/Klein geld verdienen maar het ligt er hier zo duimendik bovenop.....zeker als ik precies hetzelfde verhaal al van inmiddels 4 mensen heb gehoord, onafhankelijk van elkaar.

Ik ging naar deze winkel om de Nikon D3300 te kopen. Online had ik al van vele (inter)nationale websites reviews, testen en vergelijkingen gelezen en de Nikon kwam iedere keer als beste uit de bus, veel sterker dan zijn concurrenten in hetzelfde prijssegment.

Met die gedachte ging ik naar de winkel waarna de verkoper gelijk begon met de vraag of ik Sony kende? (Zie review hieronder van Matthijsberk met precies hetzelfde verhaal). Ik had Sony niet als optie afgewogen omdat Nikon de Sony A58 dik aftroefde, o.a. ook in de vergelijking die hier op Tweakers te vinden is.
Volgens de verkoper was dat 'het nadeel van internet want daar staat vanalles op'. Ehm, we leven in 2014? NIettemin; de Sony lag lekker in de hand, had een ietwat andere techniek en had ook wat nieuwe snufjes. Natuurlijk ook een prima camera maar is hij beter dan de Nikon? Afijn, op zijn advies heb ik me toch om laten praten naar een Sony met de opmerking erbij dat als ik niet tevreden was, ik de camera gewoon alsnog om kon komen ruilen voor de Nikon.

Zo gezegd zo gedaan, ik ben enkele dagen volop bezig geweest met plaatjes schieten en alle mogelijkheden eens goed aan de tand te voelen. Echter op mijn belangrijkste onderdeel, de beeldkwaliteit, bleef de Sony toch achter op de Nikon.

Ik kon dus niet tevreden zijn met de Sony dus ben, met mijn ervaring en uitgebreide testresultaten, teruggegaan naar de winkel. Mij was immers verteld dat ik de Sony zonder problemen in kon ruilen voor de Nikon?
In de winkel trof ik dezelfde verkoper als die mij de Sony had verkocht. na hem verteld te hebben dat ik toch niet tevreden was en graag om zou willen ruilen voor de Nikon had ik nog 1 vraagje over verschillen tussen de D3300 en D5200. Ook dit had ik online al behoorlijk uitgespit maar een paar details waren me niet helemaal duidelijk. Daarop antwoorde de verkoper dat hij mij geen advies meer ging geven en dat hij mij niet meer wilde helpen. PARDON?!
Ik was redelijk perplex, ik kom een duurdere camera aanschaffen en heb al een reeks aan extra accessoires aangeschaft en dan dit? Gewoonweg schandelijk behandeld! Na vele excuses en 'het is zaterdagochtend' was ik nog steeds redelijk ondersteboven van zijn reactie. Verbaasd en tegelijk ook woedend. Maar goed, na veel vijven en zessen (ik wilde mijn geld terug, ik kan die Nikon immers prima ergens anders kopen?) alsnog de Nikon meegenomen.

Vervolgens in de dagen erna heb ik precies hetzelfde verhaal van twee andere mensen ook gehoord, overigens personen die niets met elkaar te maken hebben. Naar de winkel gaan voor een Nikon/Canon en vervolgens omgepraat worden of poging daartoe doen naar een Sony.

Slechte zaak, enorm en overduidelijk marge-gericht, GEEN eerlijk advies en (de tweede keer) zeer klantonvriendelijke behandeling. Mijn volgende aankoop zal helaas niet in deze winkel zijn (Klein/Camera.nl XL te Barendrecht, industrieterrein).

Scorekaart voor Camera.nl