Volgens de wet hoeft een klant helemaal geen reden aan te geven voor zijn retour. Gewoon internetwegeving voor webwinkels. Je bent *verplicht* retourzendingen die netjes op tijd geretourneerd zijn, te vergoeden.
Dus mensen: hierboven lees je het. Goedkope-ledlampen.nl weigert zich gewoon aan de wet te houden, geeft het zelf toe, en naar je centen kun je fluiten. Even ter aanvulling: hij doet het hierboven voorkomen alsof hij alleen mijn verzendkosten niet wil vergoeden, maar hij heeft helemaal niets vergoedt, ook het aankoopbedrag niet. Hij heeft de lampen netjes terug, kan die weer opnieuw verkopen, en weigert mij terug te betalen. En daar kan je geen aangifte van doen bij de politie ... raar land.
Plus dat hij mijn collega's ging stalken via de mail. Ook dat is strafbaar: misbruik van de contactgegevens die ik hem enkel gaf om de producten te bezorgen. Dit is wel aangifte-waardig, waarschijnlijk. Dus ik hoop op een klein staartje voor meneer.
Het is overigens niet voor niets dat goedkope-ledlampen.nl bij geen enkel keurmerk of arbitrage-instituut is aangesloten ... dat had voor mij ook een waarschuwing moeten zijn hier nooit iets aan te schaffen. Spijt. Maar wel een bizar verhaal erbij, dat is ook wat waard.