Dit betreft City Foto Eindhoven, de vestiging in Breda is tegenwoordig Foto Klein XL B.V. vestiging Breda.
In het verleden heb ik een Canon EOS 300x analoge slr met toebehoren daar gekocht en ik was toen zeer goed geholpen. Ik ben van mening dat goede retailers gesteund moeten worden. Ik was nu op zoek naar een compacte travelzoom. Ik heb via de Pricewatch e.e.a. geshortlist in een aantal wenslijsten gedeponeerd. Met mijn wishlist al een keer naar de winkel in Eindhoven geweest.
De website is zeer compleet en het fijne is dat ik direct per merk kan selecteren op Compactcamera's, maar als ik de prijzen van de procucten wil bekijken gaat het naar mijn zin erg traag van de ene naar de andere pagina. Daarnaast zijn de prijzen op het niveau van adviesverkoop, en dus erg duur in vergelijking met andere winkels.
De meneer die ik sprak zag er uit alsof hij al jaren in de fotobusiness zat en wekte vertrouwen. Ik gaf aan een travelzoom te zoeken van Canon. Mijn vragen en bedenkingen werden keurig beantwoord en ik was gerustgesteld. Voornamelijk over de snelheid van drukken op de ontspanknop en het daadwerkelijk maken van de foto door de camera. Uiteraard afhankelijk van het gekozen programma, instellingen en lichtsituatie. Ook werden alternatieven aangeboden, ook van andere merken. Ik kon e.e.a. in mijn hand houden en ook foto's schieten.
Uiteindelijk nog een keer naar de winkel geweest waar ik een andere man sprak en mijn definitieve lijst afgegeven met het verzoek een goede prijs te maken. De twee hoogste en de twee laagste prijzen van de Pricewacht was daarop vermeld. We zijn uitgekomen op EUR 260,00 en daar ik meeleven gezien het aangegeven budget van EUR 250,00 en zodoende direct de bestelling geplaatst die woensdag voor een SX510 HS, 32GB Lexar en een Canon tas. Ik heb gelijk betaald, ook al hoefde dat niet (ook niet volgens de wet: maximaal 50%) en ik zou een belletje krijgen als het naar verwachting vrijdag binnen zou zijn,
De winkel zou een uitstekend hebben gekregen, ware het niet dat e.e.a. bij aflevering helaas niet geheel naar wens is.
Ik werd vrijdagochtend gebeld en kon het bestelde op komen halen zoals verwacht. Toen bleek ik geen Lexar te krijgen, maar een Duracell kaart. Een opmerking daarover werd tegengeworpen met de mededeling dat de Lexar's niet op voorraad waren. Ik heb het voor dat moment zo gelaten. De meneer die mij hielp heeft direct de accu en de sd kaart in de camera gedaan zodat ik gelijk aan de slag kon. Nu ik de kassabon (lijkt meer op een pinbon dan op een factuur) achteraf bekijk, staat daar inderdaad een Duracell vermeld.
Helaas is de kaart uit de verpakking gehaald en is die weggegooid. Ik vind het belangrijk dat ik alle verpakkingsmateriaal en documentatie bewaar voor eventuele latere verkoop. Dat levert vaak meer op en ik let er zelf op als ik iets tweedehands koop. Het wekt bij mij in elk geval vertrouwen. In het geval van de simpele geheugenkaart heb ik zo laten zitten en eigenlijk ook niet echt goed opgelet. De volgende keer zou ik het zeker aankaarten.