Ik had een switch te koop aangeboden die ik over had. Een van de geinteresseerden was Easy Hardware Trading, dat netwerk hardware koopt en verkoopt. Ik had nog nooit zaken gedaan met dit bedrijf. Het contact via e-mail verliep vlot. Easy Hardware Trading deed mij een bod ik ben hiermee akkoord gegaan.
De dag nadat we de overeenkomst gesloten hadden kreeg ik opeens een korte e-mail van Easy Hardware Trading waarin stond dat ik de switch "aan een andere partij mag verkopen". Easy Hardware Trading had net een andere order binnen en daar zaten vier grotere, maar vergelijkbare switches in. Ik moest het doen met excuses voor het ongemak, maar daar ben ik niet mee geholpen.
Aangezien ik een overeenkomst had gesloten met Easy Hardware Trading, had ik de andere partijen die geinteresseerd waren netjes laten weten dat de verkoop niet doorging vanwege mijn overeenkomst met een andere geinteresseerde. Nu moest ik weer contact gaan opnemen met deze andere partijen en uitleggen dat de oorspronkelijke koper er opeens vanaf had gezien.
Ik heb Easy Hardware Trading laten weten dat ik verre van blij was met de situatie die zo was ontstaan. Je kunt niet zomaar een overeenkomst verbreken, dat maakt een bedrijf zeer onbetrouwbaar. Het riep ook bij de andere partijen die geinteresseerd waren vragen op; waarom was de overeenkomst opeens verbroken? Ook ik kom hierdoor mogelijk onbetrouwbaar over.
Ik zal nooit meer zaken doen met Easy Hardware Trading. Ook klanten die netwerk hardware zouden willen verkopen zal ik adviseren om niet met Easy Hardware Trading in zee te gaan. Ik heb dit ook aan Easy Hardware Trading laten weten in mijn reactie op hun e-mail, ook dat ik een review zou achterlaten over deze mislukte transactie.
Easy Hardware Trading liet mij vervolgens weten dat "als dit mij blij maakte, dat ik dat dan mocht doen", wat naar mijn mening een onfatsoenlijke reactie is. Verder schreven ze dat zij dagelijks zoveel aangeboden krijgen en dat zij daar keuzes in moeten maken; "1 switch is daarom niet dusdanig interessant"... Als dat zo is, waarom hebben zij dan in eerste instantie een overeenkomst met mij gesloten?
In dezelfde reactie liet Easy Hardware Trading weten dat zij de switch toch wel van mij wilden kopen, maar het vertrouwen is weg. Drie dagen later heb ik een overeenkomst gesloten met een andere geinteresseerde partij. Zij maakten dezelfde dag nog het afgesproken bedrag naar mij over. Zo kan het dus ook!