Update 24-11-2013:
Inmiddels stonden er 'ekomi systeem' reviews van het product.
Nadat mijn er ervaring eergisteren door ekomi was goedgekeurd en geplaatst, had de webshop in no time alle(!) reviews, dus ook de mijne, verwijderd.
Nogmaals de , 4200 mAh claimende goudbestickerde en van 'chinese tekst' voorziene accu is ook gewoon 3100 mAh. Of minder, want met de standaard lader laadde hij van onder de 20% op naar 100 in 1 uur 15 minuten.
Mijn vermoedden is dan ook dat alleen accu's met een grotere omvang dan de originele ook meer dan 3100 mAh kunnen bevatten. (Houd er dan ook rekening mee dat de meeste cases en hoesjes niet meer passen.)
Update: ondanks dat ik een order nr heb kan ik geen review bij het product zetten.
Ze werken met Ekomi en ook in spam map geen mail met link naar ekomi.
Ook is de informatie niet aangepast ( 4200 = 3100 mAh )
Gezien onderstaande hoop ik wel dat ze het op de website er bij zetten:
"accu tekst is 4200 maar is in werkelijkheid 3100 mAh o.i.d."
Onder voorbehoud, ik lichtte hen net in per email. Maar misschien zien ze dit eerder.
Ik kocht voor vriendin een 4200 mah accu, omdat die van haar note II steeds vlotter leeg was.
Blijkt met widgets dat ook deze van gouden sticker voorziene accu gewoon 3100 mah is....
Maar uiteraard wel duurder dan 3100 mah's
Gisteren besteld en inderdaad vandaag in huis. Goed verpakt.
KlantenserviceDe 'zeer slecht' voor aftersales kan nog veranderen, ik heb hen zojuist ergens van op de hoogte gesteld en zij moeten nog reageren ! onder embargo dus dit deel!
Reactie van b2ctelecom.nl, bijna een test review :
De reactie op de accu die geen 4200 mAh bevat maar 3100:
"Geachte,
Uiteraard gaan we ervan uit dat we van onze leveranciers batterijen ontvangen met dezelfde capaciteit die op het label staat. We hebben niet eerder gehoord dat de batterij een andere capaciteit zou hebben maar indien u niet tevreden bent over het product zou u het kunnen retourneren.
We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
B2C Telecom"
Of het product bevalt of niet is eigenlijk n.v.t.
Wat niet bevalt is dat men een 4200 mAh accu verkoopt die slechts 3100 mAh max. kan bevatten. Dat is 1100 mAh misleiding.
Dus klanten moeten ook vooraf onderzoek doen, maar leveranciers niet, terwijl dat toch ook klanten zijn in deze. Chinese fabriek -> koper in NL.
Ze kennen hun producten niet.
Terug sturen kost ook geld en heft goedkopere accu prijs op.
Of iemand dit eerder opmerkte en hen vertelde is niet na te gaan. Duidelijk is dat ze het niet zelf testten en ik ben benieuwd of het op de website komt te staan. Ze weten het sinds 15-11-2013 in de ochtend.
Ik had persoonlijk, als ik het echt niet wist, het verschil in prijs met de 3100 mAh accu hebben overgemaakt.
Nu houden ze iets negatiefs, negatief, wat neutraal of positief had uit kunnen pakken.