BY-POS bv

De eerste stappen van de bestelling via BY-POS verliepen prima. Het artikel was op voorraad en een snelle verzending werd gegarandeerd. Vervolgens het product een dag voor een weekje vakantie aangeschaft, en inderdaad vrij snel een verzendbevestiging. Ik had al rekening gehouden van het feit dat ik op vakantie was: ik ging er dan ook vanuit dat ik het na de vakantie bij de buren kon ophalen of bij het DHL depot. Bij terugkomst echter was er van verzending weinig te merken (zie "Verzending" hieronder). En ook de aftersales op de aankoop is zwaar ondermaats (zie "Aftersales" hieronder).

Ik wil dan ook sterk afraden via deze webwinkel producten aan te schaffen.

De verzending geschiedde via DHL. Van BY-POS kreeg ik netjes een trace nummer wat gelijk actief was. Vanaf mijn vakantieadres zag ik dan ook dat het pakketje aangekomen was. Hierbij viel mij wel op dat de naam van de persoon die voor de zending getekend heeft mij niet bekend voorkwam. Nu heb ik naast mijn directe buurvrouw niet erg veel contacten in de straat, dus ik dacht hier eerst nog niet zoveel van. Echter, bij thuiskomst geen 'kon niet afleveren' briefje aangetroffen (ben tevens de enige bewoner van het pand). Daarom contact met DHL gehad, en deze hebben me doorverwezen naar de aftersales van BY-POS.

Met de vakantieperiode en de hectische weken erna is het contact ook van mijn kant traag verlopen, dat wil ik er even bij melden. Een krappe maand na de besteldatum (wat overigens de tijd is die een verkoper wettelijk heeft om verzending af te ronden) telefonisch contact opgenomen met BY-POS omtrend het niet afgeleverde pakketje. Met de telefoonmedewerker (die helaas de Nederlandse taal niet geheel machtig was) overlegd en na aandringen zou hij me de detailinformatie van de verzending via mail toesturen. Deze heb ik inderdaad even later per e-mail ontvangen. Hieruit bleek dat de paraaf van de ontvanger inderdaad niet die van mij was. Tevens was op de detailinformatie niet te zien op welk adres het pakketje daadwerkelijk is afgeleverd, noch een postcodegebied of plaatsnaam. Hierop heb ik direct een reactie uitgedaan waarin ik bovenstaande situatie heb uitgelegd en gevraagd heb om informatie over hoe en waar ik mijn pakje kon ophalen. BY-POS zou dit gaan uitzoeken en mij meer laten weten.

Weer een krappe maand later (vandaag) nog niets gehoord van de aftersales en daarom gemaild. Tegen mijn verwachting in kreeg ik direct antwoord (ik moet toch kudos toekennen voor bereikbaarheid op zondag), echter kwam het antwoord neer op het feit dat er getekend was voor de zending en dat BY-POS daarom niks meer kon doen. Tevens kreeg ik te horen dat ik te laat contact heb opgenomen. Hierop heb ik geantwoord met (kort samengevat) het feit dat de paraaf op de zending niet van mij is, en BY-POS zolang het niet kan aantonen waar het pakketje dan wél is afgeleverd alsnog een aflevering schuldig is. Tevens heb ik aangegeven dat ik binnen de wettelijke levertermijn contact heb opgenomen en BY-POS genoeg tijd heb gegeven de zaak uit te zoeken. Daarnaast heb ik aangegeven dat ik van BY-POS verwacht dat ze mij alsnog laten weten waar het pakketje is afgeleverd, een nieuw artikel toesturen of de koopovereenkomst kan laten ontbinden. Tevens heb ik aangegeven dat ik het niet eens was met de gang van zaken en dat ik zo nodig de hulp van de Consumentenbond zou inroepen als BY-POS zijn verplichtingen niet na zou komen. De reactie hierop was, quote, "Tot onze spijt kunnen we u niet verder assisteren en wij wensen u succes met de consumentenbond hulp.", unquote.

Dit is wat mij betreft het einde van het contact met BY-POS. Ik ga nog eenmaal een slakkenpost klacht versturen (waarmee ik hopelijk de eerste laag klantenservice kan ontwijken) waarna ik deze situatie voor hulp bij de Consumentenbond neerleg.

Geachte mevrouw, mijnheer,

Helaas hebben we al aangegeven dat DHL onze vervoerder is en wij zijn afhankelijk van deze vervoerder, u heeft optijd de tracking nummers per email ontvangen en u kunt ten allen tijden zien waar uw zending zich bevind, hierdoor heeft u ook de gelegenheid gehad om eventueel op tijd ons informeren dat uw het product niet ontvangen heeft en iemand anders heeft voor getekend, maar heeft u niet gedaan, wij kunnen ook tot een bepaalde tijd en datum aan de DHL vragen stellen, op dit moment kunnen we nogmaals aan de DHL vragen stellen en u op de hoogte houden.

We hopen dat we u hiermee voldoende hebben geïnformeerd.

Scorekaart voor BY-POS bv