Correct Electronics

Vooraf:
Sinds mijn laatste aanschaf bij correct heb ik een beetje een naar gevoel er aan overgehouden. Ik kom er al jaren als ik wat nieuws zoek op AV gebied. Maar de volgende keer zal ik toch wat verder kijken dan mijn neus lang is. De reden hiervoor vind je in het onderstaande verhaal. Ik zal zeker niet zeggen dat elke andere shop dit beter zou doen, maar een beetje spijt van mijn aankoop heb ik wel.

Dit maal kwam ik diverse apparaten aanschaffen. Bij elkaar een flink bedrag, meer dan een maandsalaris ;) Korting konden ze niet geven op zo'n bedrag, want ze waren al de voordeligiste winkel (prijsstunters, dozenschuivers , webshops etc. uitgesloten) aldus de verkoper. Waarbij hij verwees naar een kaartje op de toonbank waarop dat werd uitgelegd (correct internet prijsgarantie).
Nouja, jammer, vroeger kon je op zulke bedragen nog wel eens leuke deals maken. Maargoed, de bezorging was wel gratis.

Eenmaal thuis bedacht ik mij dat ik toch liever een andere variant wilde, doorgebeld, en dat werd geregeld. Apart is wel dat medewerkers niet elkaars order kunnen wijzigen OID. Waardoor je ook echt dezelfe verkoper moet hebben daarvoor. De levering is te lezen onder het kopje aftersales.

Een weekje later waren de spullen binnen en werden ze geleverd. Echter bleek toen de prijs van 1 product inmiddels met 50€ te zijn verlaagd. Dit bedrag was uiteraard niet aan mij doorberekend en moest ik dus zelf achteraan. Toen ging ik nog eens verder kijken, en met dank aan de pricewatch kwam ik op een winkel uit die pakweg 180 euro goedkoper was dan wat ik betaalde

Ik ben toen langsgegaan, en bovenstaande aangekaart, ze waren "not amused" en zouden eerst niet meegaan met de andere winkel, want het product was daar niet op voorraad. (ter info: toen ik het product kocht was hij bij hun ook niet op voorraad). Gelukkig was er nog een 2e winkel met exact dezelfde prijs en op voorraad. Dus toen was er geen reden meer om er niet in mee te gaan. Jammer voor hun, maar belofte maakt schuld.

Een ander puntje was dat de omschrijving niet klopte. Er zouden 2 3D brillen bij de TV zitten, maar er zat er maar 1 bij. Nouja, niet zo spannend, maar toen ik het aangaf werd het wel gewijzigd bij de TV die ik had, maar niet bij alle varianten van datzelfde merk. Waarbij het dus nog altijd verkeerd staat.

De terugbetaling liet een tijd op zich wachten, dus ik besloot maar weer langs te gaan. Vooral omdat de mediamarkt inmiddels een BTW actie had, waardoor ik voor dit geheel zo'n 20% goedkoper had uitgeweest. Tja, die betaling die zou er aan komen.
En die lagere prijzen, daar konden ze nu niet meer in meegaan. Die gaan tenslotte op en neer, en wat je de ene week koopt voor 500€, kan de week er op ergens te koop staan voor 400€. Dat snap ik, maar het verschil was groot, en had gehoopt op enige coulance.

Retourneren was ook niet mogelijk. Best opmerkelijk, vooral als je net je halve inboedel en keuken bij de ika hebt gekocht, waar je zonder problemen kan retourneren.

En het bordje met internet prijs garantie? Die was waarschijnlijk in een donker hoekje onder de verkoopbalie verdwenen. Aan de prijzen van de mediamarkt (en BCC, die met de BTW actie meegaat) konden ze blijkbaar niet tippen.

Helaas voor mij; niet lang daarna verlaagde Correct 1 van de producten die ik had aangeschaft in prijs, waardoor ze weer meer in lijn lagen met de prijzen van de concurrent.

Al met al:
- koop niet te snel, wacht eventuele acties af. Zeggen dat je goekoop bent is iets anders dan goedkoop zijn.
- bestel het eventueel via internet, zodat je recht hebt op retourneren (zia de algemene voorwaarden en wetgeving)
- de marge die gepakt is gaat ten koste van de klanttevredenheid
- prijswijzigingen tussen bestellen en leveringen worden niet automatisch doorberekend/gecorrigeerd.
- info op de website onjuist

Scorekaart voor Correct Electronics