XIKKIX systems

Als algemeen oordeel over Xikkix ben ik erg ontevreden. Alles op het verzenden na is eigenlijk onder mijn verwachtingen verlopen.

Op 14 Maart zag ik op Xikkix een Nvidia 8800GTS videokaart te koop staan. In de omschrijving stond dat het in dit geval de 640MB variant betrof.
Eenmaal mijn pakket ontvangen bleek het echter om de (goedkopere) 320MB variant te gaan.

Zodoende wilde ik de kaart retourneren (had echt de 640mb nodig voor SLI) en begonnen de aftersales.
Na diverse mailtjes, een RMA indiening via de site, en tientallen telefoontjes (onbeantwoord) ben ik echter niet veel verder gekomen.

Hierdoor zit ik nu, april, nog steeds met een product waar ik niet om gevraagd heb en krijg ik geen enkele reactie van Xikkix. Kortom een waardeloze webshop.

Over de verzending van het product was ik tevreden. Hij kwam zoals vermeld op de site op tijd binnen. Echter was de manier waarop het product verpakt was wat aan de slordige kant.
Wat wel opviel is dat de verpakking van het product al eens open gemaakt was. De doos van de videokaart was meerdere malen geopend (slijtage) en de sticker op het plastic seal van de kaart zelf was al doorgescheurd.

De kaart zag er verder prima en ongebruikt uit maar het zijn natuurlijk geen punten waar je als consument op zit te wachten.

De aftersales van Xikkix zijn zeer slecht. Ik probeer al bijna een maand in contact te komen om het verkeerde product (door fout van Xikkix) te retourneren. Momenteel nog geen steek verder.

Inmiddels:

Tientallen telefoontjes: waarvan, op één na, onbeantwoord. Eenmaal kreeg ik iemand die weinig verstand van zaken had aan de lijn die zijn excuses aanbood en beloofde mij te laten terugbellen (hij had geen bevoegdheden). Nooit meer wat van gehoord.

Emails in het begin beantwoord. Hier kreeg ik te horen dat ik een RMA moest invullen welke nu (bijna een maand later) nog steeds openen staat (wacht op goedkeuring).
latere emails onbeantwoord.

Scorekaart voor XIKKIX systems