Phone House

The PhoneHouse heeft een overzichtelijk en duidelijke website waar niks mis mee is. Verder hebben ze een aantal filialen waar je helaas niet terecht kunt voor vragen over je online bestelling. Ze verwijzen je snel door naar het telefoonnummer á 10 cent per minuut.

De Groupon Voucherbon

Deze heb ik gebruikt om korting te krijgen op het toestel. Het gebruiken van de voucher bon ging niet zonder slag of stoot. Ik dacht simpel. Print de voucher uit, ga langs de winkel en reserveer je toestel. Helaas. Via de winkel kon de voucher niet gebruikt worden. De voucher moest gekoppeld worden aan de IMEI van de iPhone (die dus nog niet binnen was). Ik kon geen korting krijgen op de telefoon met de bon.

Omdat ik het hier niet mee eens was ben ik naar huis gegaan om een klacht in te dienen. Via de mail werd mij toegezegd de voucher te activeren zodat ik hem online kon gebruiken (wel bij de iPhone). Dit is dus de reden waarom ik gekozen heb voor The PhoneHouse. Als ik geen voucher had, was ik gewoon naar de T-mobile shop zelf gegaan.

De bestelling

Op 26 september '12 heb ik online een bestelling geplaatst bij de online winkel van The PhoneHouse. De bestelling zag er als volgt uit:
iPhone 5 32 GB, T-mobile iSmart 75 1 jaar. Ik heb niet rechtstreeks bij T-mobile besteld omdat ik via Groupon een voucher bon had t.w.v. € 120,-.
Ik heb in het totaal € 479,- via iDeal direct overgemaakt.

Gelijk met de betalingsbevestiging kreeg ik een mail dat als ik de telefoon vóór 21:00 had besteld vandaag al telefonisch contact kreeg met de bezorger voor een leveringsafspraak. Helaas geen telefoon gekregen.

Op 1 oktober '12 kreeg ik een mailtje dat de bestelling in goede orde is ontvangen. De levertijd zal volgens het mailtje 1 á 2 weken zijn.

Op 15 oktober nog niks gehoord/gekregen. Ik heb via de chat contact opgenomen. Hij liet me weten dat de levertijd, vanaf de besteldatum, 4 tot maximaal 8 weken zal zijn.

Na 21 november (8 weken na bestelling). Zowel telefonisch, via de chat en via de mail contact gehad met The PhoneHouse. Ze kunnen me nog steeds niet zeggen wanneer de telefoon binnen gaat komen. Ze hebben me wel een tegoedbon aangeboden.

Nu 22 december, 12,5 weken later heb ik nog steeds geen iPhone 5 en geen bezorgafspraak. Ik heb via de telefoon laten weten dit erg asociaal te vinden omdat T-mobile al een aantal weken een levertijd van 1-2 werkdagen hanteert. Hun reactie hierop was dat T-mobile altijd hun eigen klanten voor liet gaan voordat ze gingen leveren aan andere verkopers.

Schade

Omdat ik, zoals in de eerste mail aangegeven was de telefoon de dag erna binnen te hebben. Heb ik 3 maanden (zullen er wel 4 worden) een abonnement gehad waarvoor ik te veel betaald heb (het oude abonnement was 24 maanden gratis internet, hier betaal ik nu dus 3 maanden extra voor.) De totale kosten hiervan zijn € 120,-

Telefonisch veel contact gehad á € 10,- beltegoed

Zo'n 4 uur kwijt geweest aan contact via de mail, chat en telefoon.

€ 479,- die ik al 3 maanden kwijt ben zonder er iets voor terug gehad te hebben.

Ik hoop dat The PhoneHouse deze review leest en snel de iPhone levert.

Scorekaart voor Phone House