Ik heb op 15 November een Samsung SSD besteld voor een klant.
Aangezien de website op dat moment niet werkte (problemen met de IDEAL Plugin, dat krijg je met prestashop) heb ik de bestelling telefonisch gedaan.
Ik kreeg netjes een E-mail met daarin de bestelling en factuur (zonder daadwerkelijk factuurnummer) en de belofte dat de schijf die die dag op de post zou zijn gegaan met PostNL zodat hij de volgende werkdag geleverd zou worden omdat er haast bij was(hier kom ik later op terug).
Zo ver zo goed zou je denken, dus ik heb 2 à 3 dagen gewacht op het pakketje maar hij kwam maar niet.
Omdat het met PostNL ging heb ik hier niks achter gezocht en ook geen probleem van gemaakt.
Nu heb ik hier dus achteraan gebeld en er werd mij verteld dat ze een SSD van 90 euro opsturen met de BRIEFPOST?!
Zij schijnen het erg vreemd te vinden dat het "Pakketje" er nog niet is en vragen mij nog een aantal dagen te wachten. Dit doe ik dan ook en tot mijn grote verbazing, komt het pakketje dan ook niet aan.
Hier weer achteraan gebeld en zij zouden dan uit Coulance een schijf nasturen, en dit keer met de gewone pakketverzending (met HVO).
Dan zou je denken dat dit uitstekend is opgelost.
Dus niet, de schijf die ik ontvang is DOA. Hier weer achteraan gebeld en telefonisch afgesproken dat ik hem gewoon terug moest sturen zonder RMA nummer of wat dan ook. Hier heb ik nadrukkelijk nog na gevraagd.
Dus ik heb hem ook met weer gerouteneerd met Postnl met HVO.
Hierna niks meer van gehoord totdat ik er zelf weer achteraan ging bellen.
Ik zou gebeld worden als de schijf verzonden zou zijn, dit is dus niet gebeurd. Ik bel hier uiteraard weer achteraan.
Nu wordt mij verteld dat ze de schijf hebben ontvangen en weer hebben doorverkocht omdat hier niks mee aan de hand was (Cyclic redundancy/ IO Errors). Ik vraag dan waarom ze mij dan geen andere hebben gestuurd.
Ik word dan even naast de telefoon neergezet terwijl ik ze hoor overleggen en er werdt daar dus geinsinueerd dat ik allebei de schijven gewoon zou hebben ontvangen en dat ik de boel zou hebben proberen op te lichten.
Hier word dan van gemaakt dat ze het vermoeden dat ik de schijf dus wel had ontvangen en de 2e schijf eerlijk had teruggestuurd. Dit omdat er geen briefje bij zit terwijl er duidelijk telefonische afspraken zijn geweest en mijn naam + bedrijfsgegevens op de doos stonden. Dan wordt er verteld dat ze het product niet op voorraad hebben terwijl op het moment van schrijven er 14 exemplaren van op voorraad zijn.Dit is wel de desktop variant maar betreft een gelijkwaardig product/prijs alleen met een ander doosje eromheen. Nu wordt dus wel mijn geld teruggestort, maar ik heb hier dus wel weer extra kosten aan. Ik heb dus een klant die ik al 3 weken niks kan leveren + de verzendkosten van het eigen versturen en nog steeds geen schijf!
Al met al dus zeer slecht.
De verzending van dure producten gaat dus via de gewone post.
In mijn mening zou een bedrijf beter moeten weten dat de verzending van dure electronica niet via de reguliere briefenpost zou moeten gaan.
De pakketverzending daarintegen was in orde.
Aftersales zijn vrij slecht te noemen.
Ik krijg wel een gedeelte van mijn geld terug, maar de manier hoe dit gegaan is vind ik wat minder. Ik zou zeggen investeer in een fatsoenlijke belcentrale zodat klanten niet kunnen horen wanneer je over ze praat .
Mocht hier nog een reactie op volgen, jullie hebben mijn gegevens.
EDIT
----------------------------------------------
Zoals verwacht nog een reactie per mail:
Beste,
Hierbij de melding dat het geld onderweg is. Bedankt dat je een negatieve reactie geeft op Tweakers. Als je in het vervolg je juiste mailadres achterlaat bij een webshop dan had je de mails ontvangen met de vraag waarom je een pakket terugstuurt.
info@xxxx.nl is het mailadres zoals jij het in ons systeem hebt gezet. Zie printscreen in bijlage. Ik denk dat een excuus van jou zijde wel op zijn plaats is en dat je de reactie van tweakers wel kan verwijderen.
Mocht de tweak blijven staan dan zal ik op gepaste wijze hierop reageren en dan snapt de bezoeker wel dat jou reactie onterecht is.
Mijn reactie hierop:
Erg vreemd aangezien jullie mij in het systeem hebben gezet
Ik heb namelijk gebeld en daarna gemaild aangezien jullie ideal plugin niet werkte in de prestashop.
Aan de hand daarvan een mail gestuurd. Dat ik dan bij het directe afrekenen maw zonder het aanmaken van een order/account een verkeerd emailadres opgeef is irrelevant.
Zoals dus ook in de screenshot te zien is.
In ieder geval bedankt voor de teruggave
De screenshot is van mij account als bezoeker in hun prestashop backend.
Er staat letterlijk Deze klant is gerigistreerd als bezoeker en orders : 0
Zij hebben mij tevens meerdere malen gemaild over de orderstatus ed dus dit is wel een erg zwak excuus imho..
Beste,
Ik heb je verhaal gelezen en daarin ben je zeer negatief over ons bedrijf. Wij vinden het heel vervelend hoe het is gegaan. Het lijkt erop dat de communicatie binnen ons bedrijf niet goed is gegaan. Omdat wij eigenlijk het retouproces zo simpel mogelijk willen houden is er ooit besloten dat mensen geen stapels formulieren hoeven in te vullen voor een retour of garantie. Eén telefoontje vanuit de klant moest voldoende zijn. Omdat dit mis is gegaan hebben wij nu een eenvoudig retourformulier gemaakt welke kan worden gedownload. Tevens wordt dit formulier in het vervolg bij ieder pakket toegegevoegd.
De keuze dat wij producten tot € 100,-- verzenden met de normale briefpost is onze keuze. Het risico dat een pakket niet bij de klant komt is ons risico. We verzenden iedere dag vele pakketten en tot nu toe was jij de 2e die het pakket niet had ontvangen. Wij hebben helemaal niet moeilijk gedaan, je gevraagd om nog een paar dagen te wachten en toen je toen nog niets had ontvangen hebben wij je alsnog zonder gezeur een nieuw product verzonden.
Ook hier hebben wij de procedure gewijzigd en wordt nu ieder waardevol pakket verzonden met handtekening van ontvangst.
Op een gegeven moment hebben wij van jou een doos met SSD terug ontvangen. Wij dachten dat dit de SSD was die zoek was geraakt en dat je deze terug hebt gestuurt. Omdat er bij ons niet goed is gecommuniseerd dat jij had gebeld i.v.m. RMA was er niet bekend dat het om een garantiegeval ging. Nu wij een retourenformulier hebben toegevoegd en deze moet worden meegezonden zal deze fout niet meer voorkomen.
Wat betreft het omruilbeleid van Computeropruiming.com is dat als wij een product niet kunnen leveren wij het betaalde aankoopbedrag direct terugstorten. Jij hebt je geld ook direct teruggekregen. Wij konden simpelweg het product zoals jij besteld had niet meer leveren. Dan is geld teruggeven de beste oplossing. Dan kun je alsnog bij ons of elders een alternatief bestellen.
De negatieve review die jij hebt geplaatst heeft voornamelijk te maken met het feit dat wij jou de verzendkosten niet hebben vergoedt. Hier was jij nogal boos over. Wij houden ons daarbij echter aan de Wet kopen op afstand. Daarin staat dat de klant al zijn geld retour moet krijgen, ook de kosten van verzending NAAR de klant maar dat de verzendkosten van de klant naar het bedrijf voor rekening zijn van de klant. Inmiddels hebben wij hierop 2 acties ondernomen. De eerste is dat de klant vanaf nu bij garantiegevallen gratis een verzendlabel van ons krijgt en daarnaast hebben wij op de site de tekst van kopen op afstand geplaatst.
Het woord oplichter is zeker niet bij ons gevallen. Ik heb jou in het bewuste gesprek zelf gesproken en als wij ons intern negatief over je zouden uitlaten, dan hadden wij de telefoon wel met de hand toegedekt zodat jij het niet had kunnen horen. Wij waren echt in de veronderstelling dat jij het eerste pakket ook had ontvangen en deze hebt teruggestuurd.
Computeropruiming.com