Teleparts24

Dit is mijn eerste review en geeft mijn ervaring met Teleparts24 weer.
Ondanks een moeizame start vanwege technische problemen heb ik een positieve indruk van deze shop gekregen.
Na eerst een zeer slechte indruk te hebben gehad, staat deze nu op zeer goed. De wijze waarop er met problemen worden omgegaan zegt mij zeer veel over een bedrijf, en het ziet er tot nu toe goed uit.
Ik zou hier gerust weer bestellen.

Op basis van de pricewatch info heb ik op 26-11-2012 voor deze webshop gekozen. Prijs, levertijd en reputatie leek prima. Googlen leverde geen vreemde informatie op.

De webshop ziet er voldoende overzichtelijk uit en de bestelprocedure werkt goed. Ik heb met credit card betaald en kreeg netjes op het scherm een betaalbevestiging.
Vóór 17.00 besteld, dus ik zou de telefoon vandaag moeten ontvangen.

Ik verbaasde mij erover dat ik geen bevestiging per mail heb ontvangen. Daarom gisteravond maar een mail gestuurd via het contactformulier op de website. Ook hiervan geen bevestiging ontvangen.

Deze ochtend het telefoonnummer (GSM) op de website gebeld. Dit nummer bleek niet te kloppen, dus op keurmerk.info het juiste telefoonnummer gezocht en getracht te bellen. Ik kreeg geen gehoor, geen voicemail oid.
Volgens de credit card maatschappij was de betaling wel afgerond, dus de bestelling zou wel aangekomen moeten zijn.

Ik heb vervolgens een directe mail gestuurd met het verzoek tot ontbinden conform hun voorwaarden. Ik kreeg snel een bericht terug van twee medewerkers.
Vervolgens direct weer gebeld, nu wel iemand aan de lijn gekregen. Ik ben uitermate correct te woord gestaan en we hebben gekeken waar het mis zou kunnen zijn gegaan.

Het leek erop dat ze mijn gegevens niet in het systeem konden vinden. Verder speuren leverde op dat het pakketje wel dezelfde dag al was verstuurd en er zou al een track&trace nummer moeten zijn verstuurd naar mijn mailadres. Deze was bij mij niet aangekomen.
Track&trace opnieuw naar mij verstuurd, en nu was zichtbaar dat de levering vandaag zou gebeuren, dus binnen 24 uur na bestelling!

Het lijkt er mijns inziens op dat het mailsysteem achter de website niet functioneerde en dat de websitebeheerder een typefout in het telefoonnummer had gemaakt. Verdere directe mailwisseling was snel en correct, komt dus professioneel over.

Er zat enkel een Poolse handleiding bij, maar RTFM bestaat niet voor niets als uitdrukking, plus dat dit mijn 2e SGS2 is en ik het ook niet nodig heb, is dit geen probleem.

Bestelling is dezelfde dag van bestellen verzonden via Post.nl.
Een track&trace nummer is voorhanden, dus de bestelling is ook te volgen en zou binnen 24 uur na bestellen moeten plaatsvinden.
De GSM is netjes op tijd bezorgd, verpakt in een ruimer doosje gevuld met papieren proppen. De doos zag eruit of het al wat te lijden heeft gehad, dus de verpakking zou iets beter kunnen denk ik. Daarentegen de inhoud zag er goed uit.

Tot nu toe heb ik uitgebreider ervaring opgedaan met de webshop, waarbij zij in hun communicatie correct en vriendelijk waren en snel op mails reageerden.
Ondanks de aanloopproblemen een positieve beoordeling. Ik hoop verder uiteraard geen aanspraak te hoeven maken op garantie.

Scorekaart voor Teleparts24