Bart Smit

Ik zocht een wat oudere game die niet zo goed verkrijgbaar meer was. De online Bart Smit winkel was een van de weinige die deze game nog wel verkocht. Er waren nog een aantal andere winkels, maar daar was ik en de pricewatch niet bekend mee. Hoewel Bart Smit niet hele goede reviews had gekregen had ik er toch meer vertrouwen in dan de andere webshops. De Bart Smit webshop zag er namelijk verzorgt uit. Waarbij zaken zoals contact informatie, retourenring en dergelijke goed te vinden waren.

Ik had mijn bestelling voor 21.00 geplaatst en deze zou dan gelijk verstuurd kunnen worden. De bestellingen die er langer over doen staat aangegeven bij het product. Ik ontving een bevestiging van de bestelling, maar verdere updates werden niet gegeven. Ik zou graag de statusupdates willen ontavngen via de mail.

Mijn bestelling zou worden verstuurd via de post. Er was geen gebruik gemaakt werd van Track&Trace of iets vergelijkbaars. Gezien er ook geen statusupdates werd gegeven via de mail was ik niet echt op de hoogte van de bestelling. Uiteraard een dergelijke tracking systeem is voor briefpost misschien wat overdreven. Ik ontving mijn game echter na 2 dagen na de bestelling. Ik weet nu dus niet of de game te laat werd verstuurd of dat post koerier er te lang over deed. Maar punt blijft dat de bestelling later was geleverd dan eigenlijk de bedoeling is. De game was verpakt in een bubbeltjes envelop.

Echter een groter probleem kwam daarna. Bart Smit maakt nog gebruik van de "sealbags" voor de games. Je mag enkel ruilen als deze sealbag niet is opengemaakt. Echter nadat ik deze had opgemaakt ontdekte ik dat de game doos ernstig beschadigd was. Ik was uiteraard zwaar teleurgesteld. Het leek er sterk op dat tijdens het transport de game heel krap tussen ander post was gepropt. Zo waren er namelijk 3 puntjes te zien die van buiten de bubbeltjes envelop tot in de game verpakking gestoken waren. Verder was de bovenkant ook kapot gedrukt.

Ik nam tegen de avond contact op met Bart Smit via de website formulier. Daarbij vertelde ik dat ik de originele verpakkingsfolie van de game nog niet had opengemaakt. Eigenlijk verwachte ik er niet veel van (maar hoopte ik van wel). Maar tot mijn verbazing en blijdschap bood Bart Smit de volgende ochtend zijn excuses aan en vertelde me dat ik de de game kon retourneren naar hun antwoordnummer en ik een onbeschadigd exemplaar zou krijgen.

Hoewel er wederom geen statusupdates werden gegeven kreeg ik na 4 werkdagen een ander exemplaar binnen. Echter deze had een duidelijk rammeld geluid van binnen. Mogelijk dat de game DVD kapot was. Ik wilde het risico niet nemen en nam wederom contact op met Bart Smit. Ze hadden wederen snel gereageerd. De volgende ochtend kreeg via de mail wederom excusses en ze zeiden omdat het een tweede keer betrof ze het geld zouden retourneren. Dat hebben ze gedaan na 7 werkdagen. Dat was dus netjes afgehandeld echter zit ik nog steeds zonder game. Ik zal dan elders op zoek gaan naar een onbeschadigd exemplaar.

Korte opsomming:
+ Overzichtelijke website
+ Goede klantenserverice. Reageerd snel, netjes, beleefd en adequaat.
- 2x beschadigde game
- Geen statusupdates via de mail
- Ietjes late levering (niet volgende dag, maar na 2 dagen)

Scorekaart voor Bart Smit