Het spel XCOM: Enemy Unknown werd op 9 Oktober 2012 gelanceerd, maar alleen in America. Het lag echter al wel in verschillende winkels in Nederland, onder andere Gamemania en Free Record Shop.
Op 10 Oktober 2012 gekocht op Amsterdam Centraal en thuis geprobeerd te installeren. Steam weigert het spel te activeren omdat het nog niet uit was, zonder verdere details waarom een spel in a fysieke doos dat ik mijn handen houd nog niet uit is.
Op 11 Oktober 2012 terug naar de winkel om geld terug te vragen, de man achter de toonbank "Javier" weigert het geopende spel (moest het openen bij poging te installeren) terug te nemen maar erkent het probleem, spel is pas 12 Oktober beschikbaar, spel is ook niet meer in de schappen te vinden.
Email naar service@freerecordshop.nl (sic) niet beantwoord, telefonisch alleen een duur betaalnummer met een maximum kosten post van slechts 10 euro (1/5 kosten spel).
Zover is het een grote doorschuiif partij, Free Record Shop winkel gooit het op leverancier, op forums (Steam en 2kgames reageren niet) spelen schaapachtige forum leden de bal door van distributeur naar Steam of 2kGames.
En ondertussen zit ik met een spel dat ik niet kan spelen, waar achievements in zitten waar Amerikanen 3 dagen voorsprong op hebben.
Dan vragen mensen zich nog af waarom zoveel mensen hun spellen ophalen bij de piraten.
14 dagen reactie tijd op email
een duur betaalnummer voor klachten
weigering een defect product terug te nemen.
Service? Wat is dat ook al weer. En dan lees je de posts bij de download sites en zie je mensen gratis top technisch advies geven terwijl betalende klanten als afval worden behandeld.
Nooit meer!