Als aanvulling op mijn audio set was ik zoek naar een zeer goede koptelefoon. Daar ik al op "redelijk" hoog nivo zit qua stereo weergave lagen mijn eisen hoog. In de eerst instantie lag mijn focus op stax electrostatische koptelefoons. Een verdere zoektocht op internet liet mij zien dat er een ander topmerk was opgedoken, waarvan ik nog nooit had gehoord: Aude'ze.
Er bleek in Nederland 1 dealer te zijn, soundconsult dus.
Zo kwam ik met de eigenaar in contact. Een echte liefhebber, en iemand die niet alleen voor het geld gaat. Na wat mail verkeer over en weer, waarbij hij vooral vroeg over hoe mijn manier van luisteren is, huidige set enz. kwamen we al snel tot de conclusie dat de Aude'ze icm met een GOEDE versterker wel heel ver over mijn budget heen ging (ong 1000 euro)
Hij kwam met een goed alternatief: de hifiman HE500 icm de Harmony design HE90. Zo heb ik zelf kunnen luisteren/ ervaren dat de audeze vs de hifiman icm met harmony bijna geen verschil in geluid gaven. Hiervoor was een beduidend duurdere versterker voor nodig.
Daarnaast heeft hij uitgebreid de tijd genomen voor alle uitleg. Ook nog de aude'ze LCD-3 geluisterd (helemaal buiten bereik). Gewoon een goed en eerlijk advies. Afgelopen week heb ik sounconsult nogmaal benaderd voor een sieveking standaard. Omdat ik daar al dus mijn set had gekocht kreeg ik daar 25% korting op. Maar hij raadde mij ook een andere stand aan, via een andere webshop, die hij zelf niet een verkoopt.
Sounconsult heeft een kantoortje in het centrum van Arnhem waar je op afspraak terecht kan om te luisteren. Verder verkoopt hij alles via de webshop. Als je bij soundconsult gaat shoppen dan krijg je een persoonlijke benadering die het zeer goed doet.
Als ik dit dan vergelijk met een zekere andere winkel in arnhem (waar ik overig ook STAX, sennheiser HD800 en de Beyer Dynamic DT-1heb vergeleken) dan verdient soundconsult een dikke pluim!
Ook na aanschaf nog contact gehad om aankoop stand. Kreeg 25% korting op de sieveking en als tip een andere standaard die in een andere webshop wordt verkocht. (die een stuk goedkoper is). Later kreeg ik via de mail wat linkjes van shops die o.a. gespecialiseerd zijn het maken van custom kabels voor koptelefoons.