De website is overzichtelijk, het is makkelijk om rond te kijken door de producten heen en om te bestellen.
Bestellen gaat ook vlot, je vult je winkelmandje en gaat afrekenen. Na het geven van je informatie kan je betalen met PayPal en volgt er een bevestigingsmail met factuur.
Deze factuur houdt echter geen rekening met de gegevens die je ingevuld hebt. Zo heb ik mijn BTW nummer opgegeven, maar negeerde de factuur deze. Dit is een probleem aangezien je als Belgische klant geen BTW moet betalen, en dat dit dus op de factuur moet vermeld staan, net zoals je eigen BTW nummer.
Idem bij de PayPal betaling, deze vereist betaling van het volledige bedrag, BTW inclusief, terwijl dit incorrect is.
Andere webshops handelen dit vlot af door het teveel gestorte bedrag terug te storten via een partial PayPal refund en indien nodig een nieuwe factuur. Hier is echter mijn negatieve ervaring met MP2 begonnen.
Ik heb mijn winkelmandje gevuld met producten en wou afrekenen. Na het aanmaken van mijn gebruiker MET correct BTW nummer, heb ik afgerekend via PayPal (BTW inbegrepen).
Toen ik echter telefonisch contact opnam met hen om mijn probleem voor te leggen en een correcte factuur te verkrijgen werd ik afgescheept met smoesjes en een onwil om het probleem op te lossen. Daar het om een klein bedrag ging had ik het daarbij gelaten.
Na levering vroegen ze echter om feedback, en had ik het probleem nogmaals, nu via mail, aangekaart. Hierop kreeg ik opnieuw een excuus met een link naar hun site waar de procedure staat en dat ik maar moest goed rondgekeken hebben: https://netwerkproducten....anuit-het-buitenland.html
Echter staat er tijdens het volledige bestelproces NERGENS een vermelding van dit gegeven en is na ingave van je BTW nummer de optie tot betaling met PayPal actief.
Na hun mail ben ik zelf gaan zoeken op de site waar dit ergens terug te vinden is. Onderaan waar je leverinformatie vind bij de meeste shops was niets te vinden. Na goed kijken blijkt er rechtsbovenaan een knullig dobbelsteen icoon te staan met "Informatie" wat je naar een soort FAQ pagina vind, met daarin een vermelding naar die pagina.
Dit is in mijn opzicht zeer goed weggestoken, gecombineerd met het feit dat dit nergens in hun bestelwizard voorkomt en de optie niet actief wordt gecontroleerd (anders had PayPal betaling gewoon disabled gestaan, of stond daar de melding bij).
Deze manier van omspringen met klanten heeft een smaak van oplichting bij mij achtergelaten, en de onwil om mee te werken tot een oplossing heeft ervoor gezorgd dat ik deze review schrijf.
Ik ben blij dat ik weinig en simpele zaken heb besteld, want hun klantvriendelijkheid was onbestaande en kwam arrogant over.
Wetende dat het probleem zo makkelijk op te lossen was, en alle Nederlandse webshops waar ik tot zover besteld heb dit ofwel allemaal goed doen bij bestelling, of onmiddellijk corrigeren, was dit mijn eerste en laatste bestelling, en raad ik het iedereen af.
De bestelling is vlot geleverd en zat goed ingepakt. Er was even verwarring toen ik bestelde omdat het afleveradres opeens Nederland vermeldde terwijl ik Belgie had gekozen.
KlantenserviceEr wordt snel op mailtjes gereageerd, echter wordt het probleem niet opgelost en wordt er een paraplu-ontduiking-techniek gehanteerd waarbij hun eigen interne infrastructuur primeert op het probleem van de klant.
De aftersales heeft er voor mij voor gezorgd dat ik uitermate negatief ben over deze shop en nooit meer in zee zal gaan met hen.
De goede manier om aftersales te doen in dit geval was een kredietnota opmaken voor het complete bedrag en een nieuwe correcte factuur op te maken die rekening houdt met intracommunautaire BTW regels.