Dynabyte B.V.

Ik heb op 1 mei 2012 via de Dynabyte webshop een Creative Headset SB Tactic 3D Alpha gekocht voor €31,99. Op 5 mei werd deze bij mij thuis bezorgt. Na openen van de verpakking kwam ik er achter kwam dat er beschadiging aan de kabel zat, toen begonnen de problemen.

Het product werd netjes in de originele verpakking in een andere doos met luchtzakjes geleverd. Ik had het product op de avond van 1 mei besteld en het werd op zaterdag 5 mei iets voor 12:00 bezorgt. Hierover geen klachten

Toen ik de verpakking open maakte kwam ik er al snel achter dat er vlakbij de volume controller een stukje koperdraad uit de kabel stak. Ik heb toen contact opgenomen met de klantenservice die mij aanraadde het product retour te brengen naar 1 van hun filialen maar aangezien de meest dichtstbijzijnde winkel op 50 kilometer afstand ligt heb ik er voor gekozen het via de post te doen.

Ik heb toen via retouren@dynabyte.nl een retour aanvraag gedaan met een foto van de klacht, ik moest toen een paar dagen wachten op een e-mail met een retour document dat ik mee moest sturen met het product. Dit vond ik een beetje raar, ten eerste omdat ik ineens met Mycom/BAS computers te maken had (ik weet dat het bij elkaar hoort maar toch) en bij de 2 of 3 eerdere situaties dat ik iets retour moest sturen kreeg ik gewoon een antwoordnummer wat ik op de doos moest zetten om geen verzendkosten te hebben.

Ik heb toen op de avond van vrijdag 11 mei het pakket afgeleverd bij het dichtstbijzijnde postnl afleverpunt bij een supermarkt hier in de buurt, daar werden mij kosten €6,75 gerekend. Ik heb toen diezelfde avond een e-mail gestuurd naar Mycom waar ik toen mee te maken had of de verzendkosten voor mezelf waren of ze die gingen vergoeden. Ik kreeg toen een week later op vrijdag 18 mei pas antwoord dat ik die kosten wel retour kon krijgen en dat ik mijn bankrekeningnummer moest sturen. Dit heb ik dezelfde dag nog gedaan inclusief scans van de kassa- en postnlbonnen zonder dat daar om gevraagd werd. Dit bedrag heb ik nog steeds niet bijgeschreven gekregen.

En toen begon het wachten, na 12 dagen er niets meer van te horen heb ik op 30 mei een email gestuurd naar Mycom om te vragen hoe het er mee stond, daarop kreeg ik geen antwoord. Ik ben niet snel pissig te krijgen en heb veel geduld maar wat toen gebeurde sloeg alles. Op 1 juni kwam er een bezorger aan de deur met een pakketje van Dynabyte, of ik even rond de €65,- wou betalen want er zat rembours op het pakketje, nu heb ik al bijna 10 jaar niets onder rembours ontvangen maar volgens mij moet dan ook de kosten van de headset zelf daar bij in hebben gezeten. Ik heb natuurlijk het pakketje niet aangenomen aangezien ik geen €65,- ga betalen voor een product wat ik al een maand daarvoor betaald heb. Ik heb toen een boze email naar Dynabyte gestuurd met dit verhaal waar ik, net als de mails naar Mycom geen antwoord op kreeg. Ik heb op 12 juni nogmaals tegen beter weten in een email naar Mycom gestuurd waarin ik stelde dat ik liever mijn geld retour kreeg als het nog langer ging duren, zoals was te verwachten weer geen antwoord.

Ik was van plan ergens in de komende week naar mijn bank te gaan om maar op die manier mijn geld terug te krijgen tot ik vandaag (23-6) werd aangebeld en er een bezorger stond met een pakketje zonder kosten deze keer waar dus mijn vervangende headset in zat waar op het eerste oog gelukkig niets mis mee lijkt te zijn. Die €6,75 heb ik nog niet ontvangen en daar zal ik waarschijnlijk naar kunnen fluiten. Dat kan me ook niet meer schelen mij zijn ze bij Dynabyte/Mycom/BAS computers voorgoed kwijt als klant. Als het ze 6 weken kost om mijn headset te vervangen en me 5 weken lang geen antwoord geven op mijn emails (en ze hebben nog steeds niet geantwoord) koop ik de volgend keer liever iets bij 1 van hun concurrenten.

Ik kan iedereen afraden ooit wat te bestellen bij deze winkel aangezien de aftersales bagger zijn en er van klantenservice niet eens gesproken kan worden.

ps. dit is mijn eerste shop review dus het zal niet zo lekker in elkaar steken maar ik vind dat iedereen het recht heeft te lezen hoe ze bij Dynabyte met hun klanten om gaan. Ik heb al eerder met slechte ervaringen gehad met sommige webshops maar deze keer was het te erg voor woorden.

<edit 5-7-2012> Vandaag kreeg ik de volgende email:

"Geachte Heer **********
Dank u voor uw e-mail.

De retourkosten worden automatisch terug betaald maar dit lijkt te zijn fout gegaan.
Wij hebben de administratie op de hoogte gesteld welke de betaling alsnog zal gaan uitvoeren.
Excuses voor het ongemak en mocht u nog vragen of problemen hebben dan horen wij dat graag.

Hopende u hiermee voldoende geholpen te hebben,
Retour Afdeling"

Ik krijg dus het geld van de verzendkosten alsnog terug (bijna 2 maanden later) en de rest van mijn klachten in de mail waarop het bovenstaande een reactie was negeren ze gewoon. Blij dat ik mijn geld terug krijg maar bestellen ga ik nooit meer bij Dynabyte doen.

De vverzendkosten heb ik nog steeds niet terug gekregen en dat zal waarschijnlijk ook niet meer gaan gebeuren vermoed ik, stelletje oplichters zijn het.

Scorekaart voor Dynabyte B.V.