EFORYOU

Ik had een USB-naar-30pins-iPod/Pad/Phone kabeltje nodig voor een Bluetooth toetsenbordje wat zo iPad-compatible bleek dat het alleen met zo'n kabeltje opgeladen kon worden. Zelf heb ik geen iPod/Pad/Phone, en bij het via Marktplaats aangeschafte toetsenbordje werd geen kabeltje meegeleverd.
Aan alle losse kabeltjes wordt schandalig veel verdiend, en als je een origineel Apple-kabeltje zou kopen, dan word je helemaal afgezet.
Deze webshop dook met EUR 2,99 ver onder de aanbiedingen van andere webshops, die niet onder de EUR 8,99 aanboden.
Omdat ik het kabeltje slechts nodig heb om incidenteel het toetsenbord op te laden, durfde ik de gok voor EUR 2,99 wel aan, hoewel eforyou.nl nog geen enkele review had hier op tweakers.net. Om de kans op een goede afloop te vergroten gaf ik bij de bestellingsopmerkingen al aan dat ik de eerste tweakers.net-review zou schrijven, bij deze dus... :-)
Er staat op de website van eforyou,nl trouwens wel een feedback-systeem van de "Feedback Company". Ik heb me daar niet echt in verdiept, maar het maakte op mij niet een 100% onafhankelijke indruk, waardoor ik er verder geen waarde aan hechtte, alhoewel het dus best een bonafide systeem zou kunnen zijn.
Eforyou.nl levert uitsluitend accessoires voor mobiele Apple-apparaten als iPod, iPad en iPhone. De webshop is ingedeeld op type Apple-apparaat. Hoewel ik snap dat zodoende wordt voorkomen dat mensen dingen bestellen die niet met hun apparaat compatible zijn, is het niet erg makkelijk zoeken. Je kunt daarnaast de shop doorzoeken op merken van accessoires, en er is natuurlijk een zoek-functie.
Bestellen gaat eenvoudig, en duidelijk. Ik betaalde met PayPal, dat lukte wel, maar de manier waarop de transactie voltood werd, verdiende geen schoonheidsprijs, een achteloze bezoeker zou kunnen concluderen dat de betaling mislukt was.
Ik plaatste de bestelling op dinsdagavond, om circa 23 uur, en kreeg direct keurig een bevestigingsmail. De volgende middag ontving ik binnen 2,5 uur drie mailtjes met statuswijzigingen, achtereenvolgens werd de bestelling "betaald en in behandeling", "wordt verpakt", en "verzonden". Precies zoals het hoort, want het wekt vertrouwen, maar omdat de berichtjes zo kort op elkaar volgden, leek het wat overdreven.
Algemene indruk: Prima! :-)

Verzendkosten waren in dit geval EUR 1,95. Op donderdag zat er een bubbeltjesplastic envelopje met keurig adreslabel in de brievenbus. Daarin zat alleen het kabeltje, geen papieren paklijst of factuur, wat in dit geval ook enigszins overdreven zou zijn geweest.

Het kabeltje werkt, en mocht het een beperkte levensduur hebben, dan ga ik daar niet over reclameren, gezien de uiterst lage aanschafprijs. Aftersales ga ik dus niet nodig hebben, voor deze aanschaf, en daarom ook geen beoordeling hiervan in deze review.

Scorekaart voor EFORYOU