De duurdere Panasonic-modellen zijn voorzien van smart-tv op basis van Firefox OS, maar de CS630 moet het doen met My Home Screen, de smart-tv-interface van vorig jaar. Hoewel we Firefox-OS wat mooier en eenvoudiger vinden werken, is het verschil eigenlijk helemaal niet zo groot. Dat komt doordat in Firefox OS eigenlijk alleen het homescreen en het apps-menu zijn vernieuwd. Zaken zoals het hoofdmenu en de elektronische programmagids zien er precies hetzelfde uit.
Het hoofdmenu is naar eigen smaak aan te passen en bovendien kun je homescreenontwerpen downloaden. De mogelijkheid om het homescreen aan te passen zal vast door sommige mensen worden gewaardeerd, maar wij geven de voorkeur aan het Full Screen TV-scherm, waarop zoals de titel al zegt alleen het tv-beeld is te zien. Bij Panasonic waren de Nederlandse videodiensten tot voor kort niet te zien, maar tegenwoordig zijn de belangrijkste apps, zoals NPO, Kijk en Videoland, gewoon beschikbaar.
De interface werkt redelijk vlot en de tv laat je nooit al te lang wachten. Het hoofdmenu ziet er overzichtelijk uit, waardoor je nooit lang naar een bepaalde instelling hoeft te zoeken. Als je het menu verlaat en je keert later weer terug, kom je in de hoofdcategorie terecht waar je eerder mee bezig was. Ook aardig is de mogelijkheid om de kleur van de menu's aan te passen, waarbij je de keuze hebt uit Koolzwart, Schemergrijs, Natuurlijk bruin en Oker.
Mediaspeler
De CS630 beschikt over een mediaspeler waarmee je foto's, muziek en video's kunt afspelen vanaf usb of door middel van dlna via het thuisnetwerk. De belangrijkste bestandsformaten en codecs worden ondersteund, behalve de veelgebruikte DTS-audiocodec, waardoor veel films zonder geluid worden afgespeeld. De kosten voor een DTS-licentie zullen vast hoog zijn, maar naar ons idee had Panasonic die beter gewoon kunnen betalen, want nu heb je in veel gevallen alsnog een externe mediaspeler nodig.