Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
sluiten

Onderzoek Tweakers

Om beter te begrijpen wat jij waardevol vindt aan Tweakers en andere online content of features, voeren we een onderzoek uit. Wil jij ons helpen door de bijbehorende vragenlijst in te vullen? Het invullen neemt ongeveer 15 minuten in beslag en onder alle deelnemers verloten we drie Tweakers-goodiebags.

Naar het onderzoek

Review door de redactie

Door Wout Funnekotter - Hoofdredacteur 18 augustus 2014

De nieuwe Nexus 7: de beste kleine tablet

De Nexus 7 van Google en Asus is één van de beste kleine tablets die je kunt kopen. Voor een relatief laag bedrag krijg je een uitstekend scherm met een hoge resolutie en goede kleurreproductie, een prima accuduur, een snel en soepel werkend besturingssysteem en een lichte en dunne behuizing. Omdat de updates rechtstreeks van Google komen, krijgt de tablet snel nieuwe versies van Android. Het grootste minpunt vinden we het ontbreken van een micro-sd-slot om het opslaggeheugen uit te breiden. Lees verder »

Pluspunten

  • Goed scherm
  • Snel
  • Goede accuduur
  • Ongekende prijs/prestatieverhouding

Minpunten

  • Geen micro-sd-slot

Eindoordeel

Tweakers zegt: 9
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
61
Score: 4
29
Score: 3
1
Score: 2
4
Score: 1
2

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Dankzij de kwaliteits-/prijsverhouding overschaduwen de pluspunten de minpunten. Tot ongeveer het einde van het jaar de laatste versies van Android. Een tablet die ook prima tweakbaar is door goede support van de Android-gemeenschap.

Pluspunten

  • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding.
  • Werkt soepel en zonder haperen.
  • Prima beeldkwaliteit.
  • Stereoluidsprekers in landschapmodus.
  • Snel toegang tot de laatste versie van Android.
  • Tweakbaar.

Minpunten

  • Een beetje teveel Google.
  • Slechte camera zonder flitser.
  • Speakers aan de achterkant.
  • Batterij kan niet makkelijk verwisseld worden.
  • Opslaggeheugen kan niet worden uitgebreid.
  • Meegeleverde apps die je niet gebruikt kunnen niet verwijderd worden.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Ergonomie Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 4

+2
SMGGM 15 september 2013

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Pluspunten

  • Prijs
  • Stock android (altijd nieuwste versie en standaard weinig gebundelde apps)
  • Prestaties
  • Scherm
  • Lag snel na de US lancering in de winkelrekken van BE en NL

Minpunten

  • Android nog niet klaar tablets
  • Beetje vreemde schermverhouding
  • Back camera is niet hoogwaardig
  • 3G versie niet beschikbaar in BE en NL

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 3
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 4

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Pluspunten

  • Niet breed
  • Mooi design
  • Prachtig scherm
  • Zeer snel in gebruik
  • Goede accu
  • Prijs-kwaliteit verhouding is geweldig
  • Goed geluid
  • Altijd nieuwste versie android

Minpunten

  • Geheugen niet uitbreidbaar
  • Bezels aan bovenkant groot
  • Camera is slecht
  • Krasbaar scherm

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 4

+1
peetvierman 3 juli 2014

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Voor internetten vind ik een 8-inch 4:3 scherm toch geschikter (bijv. ipad mini). Out of the box bepertke USB-OTG ondersteuning. Bluetooth speakertje en toetsenbordje werken er goed mee. Specifieke rootkit online voorhanden en miracast werkt goed.

Pluspunten

  • Klein en licht.
  • Stevig, clean ontwerp.
  • Mooi beeldscherm.
  • Via een USB-OTG kabeltje kun je andere USB-devices opladen.
  • Goede performance.Sorcerer's lair pinnball loopt soepel op de grafisch beste stand.
  • Goede Rootkit specifiek voor Nexus 7 2013 voorhanden.
  • Miracast

Minpunten

  • Voor volledige USB-OTG ondersteuning moet je eerst een betaalde app installeren.
  • Niet ideaal voor internetten en sommige andere toepassingen door het kleine breedbeeld formaat.
  • Matige speaker (ongeschikt voor muziek, OK voor een spelletje).
  • Matige camera aan achterzijde.
  • Geen slot voor SDHC-mini kaart.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 3
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 3
Warmte en geluid Score: 3
Mobiliteit en accuduur Score: 4

+1
bartje001 12 april 2014

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Pluspunten

  • Prachtig scherm
  • Snel
  • Prima prijs/kwaliteitsverhouding
  • Direct updates

Minpunten

  • Geen Micro-sd-kaartslot

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4

+1
klonic 5 februari 2014 Product gekocht

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Goede & goedkoop in 2013 Na 2 jaar is hij in de kast beland. Soms speel ik er een spelletje op zoals Transport Tycoon en dan komt hij dus weer even uit de kast. In 2019 is dit apparaat nauwelijks nog bruikbaar voor internet. Volgende keer dus een iPad.

Pluspunten

  • Prijs
  • Fijn materiaal (al komt dat misschien doordat ik het vergelijk met Aluminium)
  • Prijs
  • Fijn scherm
  • Prijs, je krijgt gewoon veel bang voor je buck!

Minpunten

  • Privacy
  • Accu laden gaat langzaam
  • Kan erg heet worden
  • Filetransfer gaat traag
  • Weinig software updates

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 3
Mobiliteit en accuduur Score: 4

+1
stefanxxx511 11 september 2013

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Pluspunten

  • Snel
  • Android zoals het hoort te zijn
  • Laatste OS updates van Google
  • Geen bloadware
  • Camera achterzeide
  • Draadloos opladen
  • Prijs

Minpunten

  • Geen SD kaart
  • 4G versie niet in Nederland

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Ergonomie Score: 5
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 5

+1
BooYooToo 9 september 2013

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Pluspunten

  • Scherm resolutie
  • Leesbaarheid
  • Meerdere gebruikers met ieder zijn eigen notificaties, apps en instellingen binnen apps

Minpunten

  • Bezel aan de lange zijden te klein om het apparaat goed vast te kunnen houden
  • Mist infrarood (om als afstandsbediening te kunnen gebruiken)
  • Automatische helderheid net iets te laag als het donker is

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 3
Warmte en geluid Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 5

+1
paradoXical 28 augustus 2013

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Pluspunten

  • Mooi, helder & scherp scherm
  • Fijne afmetingen
  • Erg mobiel (7")
  • Prijs

Minpunten

  • Ontbreken SD-card
  • 'Maar' 16GB of 32gb
  • Ontbreken network shares (NFS) Android

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 5
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 5

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Pluspunten

  • Prijs
  • Resolutie scherm
  • goede prijs kwaliteit
  • ligt fijn in de hand
  • multitasking

Minpunten

  • plastic
  • kleurweergave
  • OS niet optimaal voor tablets
  • verhouding scherm

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Ergonomie Score: 3
Warmte en geluid Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 3

+1
2pietjuh2 4 augustus 2013

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Pluspunten

  • Scherm resolutie
  • Zeer goede kijkhoeken scherm
  • Snelheid
  • Prijs
  • Geluid
  • Gewicht

Minpunten

  • Kleurweergave wat flets
  • GPS krijgt maar soms fix

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Ergonomie Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 5

0
Djur 19 maart 2015

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Leuk zolang deze het doet. Tablet (moederboard) is binnen een jaar overleden, internet staat vol mee van mensen met dezelfde klacht. Tablet gekocht tijdens een zakenreis in Amerika. Asus Europa geeft geen garantie en reparatiekosten zijn hoger dan de marktwaarde. Waardeloos dus, eerste en laatste Asus product ooit. wegblijven

Pluspunten

Minpunten

  • Defect moederboard binnen een jaar (veel voorkomend euvel)
  • aftersales service is en garantie is ronduit slecht

Eindoordeel

Score: 1
Prijs Score: 1
Featureset Score: 3
Prestaties Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 1
Ergonomie Score: 3
Warmte en geluid Score: 3
Mobiliteit en accuduur Score: 3

0
Elwin 20 september 2013

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Pluspunten

  • De N7 2013 heeft dezelfde resolutie als mijn Dell IPS monitor 1920x1200 en een hogere DPI, dus je kunt stellen dat ik héél tevreden ben met dit scherm. Het is een groot verschil met de N7 2012 model. De SOC heeft ook een wifi radio die 5 Ghz is dus een verdubbeling van bandbreedte van 2.4 Ghz. Youtube filmpjes hoeven zo nooit te bufferen. Boven in de slaapkamer zet ik hem wel soms op 2.4 Ghz vanwege het verbeterde bereik.
  • De tablet ligt goed in de hand, de eerste twee dagen was hij ontzettend glad aanvoelend, zo glad zelfs dat hij in met één hand langzaam uit mijn hand glibberde, maar door gebruik is de gladheid weg en doet hij dat niet meer. Tijdens de Tweakers resensie hadden ze gezegd dat de front camera asymmetrisch was geplaatst als negatief punt, maar ik ervaar dat juist als iets positiefs vanwege het feit dat je in één keer kunt zien hoe je de tablet moet vasthouden. Het is een visuele clue hoe hij in portrait mode vastgehouden hoort te worden. De kleurweergave is spot on. Nooit teveel contrast en de zwartweergave is perfect. Zwarte balken tijden een 16x9 filmpje zien er super zwart uit. Ik heb de helderheid van een device nog nooit zo hoog gezien als deze tablet. Wanneer je meer dan een centimeter van donkerste weergave naar rechts schuif; helderheid dus, dan is dat al een wereld van verschil. De accuduur is ook flikt verbeterd, dit terwijl het gewicht iets omlaag is gegaan t.o.v. de vorige N7.

Minpunten

  • De putjes op de achterkant zoals bij de N7 2012 had van mij mogen blijven.
  • Het zou een grote verbetering zijn als de uit elkaar staande stereo speakers aan de voorkant zou zijn, alleen ik weet niet of dat mogelijk is met een volledige glazen voorkant.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Ergonomie Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 5

steef321 8 mei 2017

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Bij standaard Android upgrade reboot het systeem niet meer. Zowel Asus als Google wijzen naar elkaar en betichten de klanten ervan de tablet te hebben stukgemaakt en brengen kosten in rekening. Er zijn geen oplossingen bekend. Het tablet is volledig onbruikbaar geworden.

Pluspunten

  • Goed en snel als hij werkt

Minpunten

  • Dit model raakt onherstelbaar defect door softwareupdates!

Eindoordeel

Score: 2
Duci 5 december 2016

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 16GB Zwart

Ik gebruik deze tablet nu een jaar of 3, en kan me nog steeds niets beters wensen. Het scherm is mooi en de tablet blijft snel. Jammer dat er geen updates meer voor komen, want ik had hem het liefst hetzelfde gehad als mijn nexus 5X telefoon.

Pluspunten

  • Fijne compacte tablet
  • Nexus pure android ervaring
  • Na 3 jaar nog steeds vlot

Minpunten

  • Geen 1080p (bij casten is het scherm enveloped)
  • Heel soms reboot nodig tegen traagheid
  • Geen updates meer

Eindoordeel

Score: 4
Lord Igor 12 juli 2016

Asus Nexus 7 (2013) 4G 32GB Zwart

De enige reden voor de lage beoordeling is omdat ondertussen 2 jaar lang de 4G niet werkt in combinatie met Android 4.4.3 of hoger en een Vodafone simkaart. Nul support van Google, Vodafone, Asus of de verkoper. Iedereen wijst naar elkaar. Een regelrechte schande. Verder destijds een vrij goede tablet.

Pluspunten

  • Bij release goede prijs/kwaliteit
  • Bouwkwaliteit
  • Scherm
  • Niet te groot, niet te klein

Minpunten

  • Geen support van fabrikant
  • Geen support van softwareleverancier
  • Geen support van verkoper
  • Geen support van netwerkoperator

Eindoordeel

Score: 2
mvds 14 januari 2015

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Wit

Een zeer fijne tablet die gezien zijn leeftijd nog zeker mee kan komen met de Android tablets van deze tijd. Zeer mooi scherm, en erg vlot. En makkelijk vast te houden door het geringe formaat.

Pluspunten

  • Zeer mooi scherm
  • Ligt goed in de hand
  • Nog zeer vlotte hardware

Minpunten

  • Geen (micro)SD slot

Eindoordeel

Score: 5
Marvin- 3 januari 2015

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Prima tablet voor het geld

Pluspunten

  • Koopje (€100 bij Ibood)
  • Nog relatief vlot voor alledaagse dingen
  • Handzaam

Minpunten

  • Geen SD kaart
  • Relatief verourderde hardware
  • Lag bij games

Eindoordeel

Score: 4
winninggoal 12 december 2014

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Wat een ramp van een tablet. We hadden er 2. Eigenlijk een drama van begin af aan. Wilde niet opladen, niet opstarten. Weer terug. Nu tweede jaar allebei kapot. ASUS geeft 1 jaar garantie want hij was ingevoerd via marktkraamkoopjes.NL. ASUS vertelde dit. WAARSCHUWING KOOP GEEN ASUS dus.

Pluspunten

  • Geen

Minpunten

  • Niet opstarten
  • Niet opladen
  • Geen goede service en garantie

Eindoordeel

Score: 1
DikkeTimo 15 oktober 2014

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

ik had al een tijdje een samsung tablet maar daar was naar uitgekeken toen ik deze voor eerst in me handen had, was dit een veel betere tablet sneller goede accuduur en een vet mooi scherm dus ik raadt hem iedereen aan als je hem nog kan kopen !

Pluspunten

  • Goede accu duur
  • Erg snel
  • Mooi beeld
  • heel snel nieuwe updates
  • en een mooie vormgeving

Minpunten

  • de accu gaat snel leeg tijdens een spelletje

Eindoordeel

Score: 5
ilford 4 juli 2014

Asus Nexus 7 (2013) 4G 32GB Zwart

After the upgrade to 4.4.3 the device can no longer connect to the Vodafone Network (NL). Since internet is the major reason to buy the 4G version, you should not upgrade and stay away from buying it until the problem has a solution.

Pluspunten

  • This is a sleek tablet with a great screen and with a size that even fits a coat pocket. In my other android device I have a slowdown if running several applications but in this one the response is really much faster and no slowdwon is perceivable..
  • 4G worked well in software version 4.4.2 (not in 4.4.3).

Minpunten

  • 4G Internet does not work in Kitkat 4.4.3 (it did in 4.4.2)
  • No external memory card.

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 3
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 1
8088 2 juni 2014

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 5

Eindoordeel

Score: 4
Senui 20 mei 2014

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
dragonflyslayer 15 mei 2014

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 5
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4

Eindoordeel

Score: 5
ludacrash 15 mei 2014

Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart

Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Asus Nexus 7 (2013)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True