Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
oomph
30 november 2005 Rapporteer

Maxtor OneTouch II, 200GB (7200rpm, USB 2.0 & Firewire, 8MB)

De onetouch II aangeschaft voor BACKUPS, en als externe opslag voor mijn muziekcollectie (=véél muziek die ik niet op mijn interne HD wou saven). Wanneer hij werkt, werkt hij prima, de software voor automatische backups doet het ook goed. Terugzetten van een backup heb ik gelukkig niet hoeven testen. Hij wordt vrij warm, en ik vind hem nogal naar zoemen. Wanneer de schijf benaderd wordt, ratelt hij vrij hard. Maar toen: hij kapte er ineens mee. Het lampje van 'ik ben er wel maar niet actief' brandt, en in de hardware manager wordt hij wel gezien maar heeft hij zo'n eenrichtingsverkeer bordje erop (rood met witte streep). Dat betekende dat de schijfruimte 'unallocated' (niet toegewezen) is. Partitioneren en formatteren dus. Nu...

Pluspunten

• Echt een superhandig ding vond ik. Goed mee te nemen, die one touch backup knop is handig, de automatische backups werken goed. Reactiesnelheid en het heen en weren van data ging snel genoeg.

Minpunten

• Hij kán er dus zomaar ineens mee stoppen. Ik hoor dat van meer mensen dus het is geen uitzondering. En dan helpt alleen partitioneren / formatteren. En ben je dus al je data kwijt. En dat is heel erg.

2 van 5 sterren (Slecht)
Kortfragje
30 november 2005 Rapporteer

Maxtor OneTouch II, 200GB (7200rpm, USB 2.0 & Firewire, 8MB)

Met deze harde schijf, die voornamelijk voor back-up doeleinden WERD gebruikt heb ik verschillende slechte ervaringen.
De schijf werkt lekker snel, maakt niet al te veel herrie al wordt ie af en toe wat warm. Hij is ook compatibel, USB aansluiting.
Na enkele weken gebruik kwam echter een tegenvaller, het wil wel eens voorkomen dat de schijf in ene unallocated is. Dat terwijl ik elke keer de hardware braaf stop voor ik disconnect. In dat geval wil het nog wel eens werken om hem meerder keren in te pluggen en uit te pluggen. Meestal heb je dan geluk, maar vertrouwen doe ik het niet meer omdat het nu al twee keer voor is gekomen.

Pluspunten

• Snel
  • Compatibel
  • Portable

Minpunten

• Onbetrouwbaar
  • Wordt warm

2 van 5 sterren (Slecht)

Heb jij ook een Maxtor OneTouch II, 200GB (7200rpm, USB 2.0 & Firewire, 8MB)?