Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Helaas is dit bord veel te lang in mijn bezit geweest. Nadat ik besloot over te stappen vanwege de toen nieuwe 939 socket met dual channel ondersteuning en mijn MSI K8N neo platinum NF3 + AMD 3200+ en 1gig (zie een best buy guide van jaren terug) in een stoffige hoek smeet, heb ik spijt gehad. Ik had net een GF6800Ultra gekocht dus had echt een AGP poort nodig, en dacht dat dit bord mijn "zeer redelijke" (>13000) 3Dmark03 scores wel zou over treffen. Niet dus(<7000 met deze A8V= AMD 3700+ en Xfx 6800ultra en 1 gig. Niets anders dan problemen. Nog voordat ik mijn bordje eens even flink aan had kunnen pakken, begon het ding al te zeuren over een overgeclockte CPU terwijl ik er nog geen moment aan had zitten prutsen. En opstarten ho maar. De hoeveelheid blauwe schermen die ik in de jaren heb gezien, eh sorry, ik ben de tel kwijt. Afgelopen week, weer problemen, niet willen opstarten, meldingen over een over geklokte CPU (beetje maar max 5%, nogwel met de standaard on board utillity) . Systeem weer terug gezet envervolgens heb ik de Asus A8V 1018.rom file in de ROM geinstalleerd. Oei foutje. Geen reactie meer. Vervolgens de originele ROM file van de bijgeleverde asus cd geinstalleerd. Niets meer, geen kick meer, alleen nog en zwart scherm....

Pluspunten

• De in gebouwde sound chip was niet eens zo slecht

Minpunten

• onbegrijpelijke bios problemen, waar ook updates geen oplossing voor geven

1 van 5 sterren (Waardeloos)
7 juli 2007 Rapporteer

Ik heb inmiddels de 2e van de 2 die ik ooit heb aangeschaft terug gehad van een kennis van me, beiden hebben hetzelfde probleem.
Na verloop van tijd (naarmate hij langer draait en er meer stof in de kast komt) loopt de northbridge fan gewoon vast. Gevolg is een GLOEIEND hete northbridge die na verloop van tijd ook echt stuk gaat.
Ik heb eigenlijk altijd ASUS borden gebruikt en nooit problemen mee gehad maar deze heeft dus in mijn geval een uitvalspercentage van 100%!
Op het moment dat je nog systemen met dit bord hebt raad ik je aan om meteen asus probe of iets dergelijks te installeren en indien de nbfan er een keer mee stopt hem ook direct te vervangen. Dit moederbord houdt het met een stilstaande fan namelijk nog maar heel kort...

Pluspunten

• Gewoon goed degelijk bord

Minpunten

• NB fan moet vervangen worden

2 van 5 sterren (Slecht)
20 november 2006 Rapporteer

Setup: Radeon 9700Pro, 2x256 PC3200 DC 2x 512 PC3200 DC
Gebruik dit bordje nu aantal dagen in mijn server. Een major nadeel is het feit dat er geen goede drivers voor de Promise chipset beschikbaar zijn voor XP/2003 x64. Aangezien ik x64 draai voor Exchange2007, kan ik niet terug naar x86. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat een supplier van Asus dit wel voor elkaar had, maar ik heb de chipset tot nog toe nog niet aan kunnen zwengelen. Verder werkt alle hardware naar behoren. De Marvel GBIC is echt een hoogwaardig stuk hardware, er zit een ingebouwde ethernet tester in. Een korte speedtest haalt max 250Mbit, maar hiervan heb ik de limiet nog niet kunnen bepalen (wat zeer goed USB2, of PCI kan zijn). De software geeft de kwaliteit van het signaal aan tot op de meter nauwkeurig. Nu kan ik niets zeggen over significantie, maar ik ga dit nog eens uitgebreid testen op ethernet kabels.
Moederbord lijkt betrouwbaar. Had per ongeluk een crappy 300W voeding aangesloten op een setup met 7x HDD & Radeon 9700Pro en 3200+, maar hij ging niet over z'n nek terwijl een ander bordje dat hier al deed met dezelfde voeding op K7 600Mhz/4x HDD/PCI VGA/DVD. Dat zegt zowel wat over het andere bord als over de A8V Deluxe.

Pluspunten

• Uitgebreide featureset
  • Marvel GBIC
  • Robuust (slikt gare voeding)
  • 3xPATA / 3x SATA

Minpunten

• Geen drivers voor (1x PATA, 2x SATA) Promise chipset onder win x64

28 december 2005 Rapporteer

Heb dit bordje gekocht als vervangen van mijn Asrock K7S8X, omdat dit een redelijk goedkoop bordje is met vrij veel features. (sata, gbit lan, sound, usb, firewire e.d) Ik heb dit bordje nu al weer een tijdje en hij draait eigenlijk bijna 24/7. Mijn pc loopt gewoon heel stabiel en heb eigenlijk nooit last van een vastloper oid. Mijn Winchester 3000+ loopt nu stabiel op 2340MHz. dual channel werkt prima met 2 samsung modules. Verder kan ik nog niet echt spellen spelen met mijn systeem aangezien ik nog een slechte videokaart heb. (FX5600) De hardeschijven (seagate barracuda's @raid0) werken gewoon prima op de onboard Promise controller. Verder kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat ik zeer tevreden ben met dit bordje. helaas worden de nieuwste videokaarten tegenwoordig niet meer gemaakt voor agp.

Pluspunten

• Stabiliteit
  • Features
  • Prijs
  • Overklokbaarheid
  • Prestaties

Minpunten

• Kan eigenlijk niks negatiefs opnoemen, alleen jammer dat hij nog AGP is. Maar dan had ik moeten wachten totdat er meer PCI-E borden waren.

27 december 2005 Rapporteer

Ik heb dit bord voor de eerste maal begin september gekocht. Het ging hier om een rev1.02 bord. Naar veel blauwe schermen en spontane reboots heb ik het bord terug gestuurd naar het bedrijf waar ik deze gekocht had, met het speciale verzoek erbij om een rev2.00 bord terug te sturen. Omdat dit erg lang zou kunnen duren heb ik in de tussentijd een MSI K8T NEO2-FIR aangeschaft, en heb hier enorm van genoten. Zowel op overclocking als feature gebied. Toen ik uiteindelijk de A8V-Deluxe WiFi rev2.00 binnenkreeg leek alles goed te gaan. Het blijkt echter dat spellen als Half-Life2; Lost Coast; Counter-Strike Source én 1.6 gewoonweg NIET willen draaien. Ik heb hiervoor vrijwel alle instellingen die op foroms aangegeven werden nagegaan. De...

Pluspunten

• Zoals de beoordeeld:
  • Featureset;
  • Layout;
  • Prestaties;
  • Compatibiliteit.
  • Dit zijn de dingen waar ik nog over te spreken ben...

Minpunten

• De mindere beoordelingen:
  • Stabiliteit & betrouwbaarheid;
  • Overklokbaarheid
  • Waar ik op de MSI K8T NEO2 FIR makkelijk 290HTT / RAM 237 @ CL 2,5-4-4-8 kon draaien knalde de A8V-Deluxe er al uit bij een HTT van 206!!
  • Ook was de stabiliteit niet bepaald goed. Ik wil de mensen die een socket 939 moederbord met een via chipset willen kopen dan ok het MSI bord ten sterkte aanraden ondanks de onbekendheid die het bord heeft.

3 van 5 sterren (Voldoende)
9 oktober 2005 Rapporteer

Sinds een aantal maanden in het bezit van dit moederbord.
Reden is de al jaren goede ervaring met ASUS.
Eigenlijk heb ik nooit enig probleem met ASUS producten ondervonden.

Maar dit bord krijg ik niet stabiel. Wat ik ook probeer
Het bord is ook al een keer omgeruild

Verder lees ik op het ASUS forum dat er toch wel heel veel problemen zijn met dit bord.
De tips en trucs die daar vermeld worden om de problemen op te lossen heb ik inmiddels allemaal uitgevoerd.

Ik gebruik het voornamelijk voor het bewerken van video's en foto's En de beeldkwaliteit van de Matrox is hier uitstekend geschikt voor

Op mijn oude PC waarin een ASUS A7V moederbord inzit heb ik totaal geen problemen alles werkt uitstekend.

Dus de volgende keer maar eens van merk veranderen.
Of wellicht wachten tot er wat meer ervaring door anderen met het product is opgedaan.

Pluspunten

• Ik kan geen echt positieve eigenschappen ontdekken.

Minpunten

• Programma's starten niet op of werken zeer traag.
  • Vaak doet de PC helemaal niets meer.
  • De Marvell onboard networkcontroller maar gedeactiveerd, deze
  • doet het 9 van de 10 keer niet goed.
  • Het gebruikte geheugen komt in de ASSUS lijst voor maar kan ik op deze site niet vinden.

3 van 5 sterren (Voldoende)
19 april 2005 Rapporteer

Dit moederbord is in mijn ogen weer typisch Asus. De hardware is echt goed, alles zit ook goed geplaatst en ik had nergens moeilijkheden mee. De software kant was echter bagger. Asus heeft bedacht dat wij niet slim genoeg zijn om te kunnen bepalen waar de onboad audio poorten voor zijn. Dus is het nu mogelijk om een microfoon op de wave-uitgang aan te sluiten en dan zegt de software, hee, error, verkeerde plug. Leuk voor een n00b maar ik vind dit werkelijk de meest verschrikkelijke feature op het mobo. Elke keer als ik mijn mic inplug voor teamchat moet ik moeilijk doen via de software om het werkend te krijgen. Dit is voor mij het grootste minpunt van het mobo. Tot nu toe heb ik iig geen spijt van dit mobo gekregen.

Pluspunten

• IMO zijn de grootste voordelen de vrij lage prijs, de stabiliteit en de onboard features. Er zitten 6 PATA poorten op waar ik erg blij mee ben, ook zitten er 4x sata die in raid kunnen. Er zijn meer dan genoeg geatures in het bios zodat echt alles is in te stellen, zoals voltages van je ram en agp etc.

Minpunten

• BIOS is enigzins onoverzichtelijkheid en het booten vanaf het bios duurt echt veel te lang. De software van het onboard geluid is ook redelijk bagger imo.

23 september 2008 Rapporteer

Asus A8V Deluxe, K8T800 Pro

Heb jij ook een Asus A8V Deluxe, K8T800 Pro?