Nadat mijn trouwe Chieftec kast 6 jaar dienst gedaan had, werd het tijd voor een nieuwere kast. Ik zocht een kast met veel inbouw ruimte voor harde schijven. Dat was mijn 1e voorwaarde. Op de pricewatch zag ik een aantal kasten die voldeden aan mijn eisen, de Chieftec CA-01B-B-SL of een Cooler Master Stacker. De prijs van de Stacker was me wat te ruim en uiteindelijk is de Chieftec ook afgehaakt vanwege genoemde problemen met de power & sata connectoren die te strak tegen de zijkant aan zouden komen. Toen zag ik een advertentie van een Tweaker die een Thermaltake Shark aan bood. De kast voldeed eigenlijk aan alle eisen.
M'n algemene oordeel is goed.
Bouwkwaliteit en afwerking:
De kast is netjes afgewerkt. Door het aluminium...
Ik gebruik de TT Shark black nu een jaar: Inbouwen Ging vrij gemakkelijk, het tray bord was zo uit de kast te halen, hierdoor kon je makkelijk met alle ruimte het moederbord plaatsen en prepareren voor de volgende in te bouwen onderdelen, zoals de cpu-koeler . Als er geen traybord inzat had het bevestigen van de cpu koeler een stuk moeielijker geweest. Na het vastzetten van de nodige onderdelen kon het traybordje zo in de kast bevestigd worden. Verder waren de hd's makkelijk te plaatsen, als je de kast opendoet zijn de hd's er zo in te schuiven: de hd's zitten zeg maar in de breedte in de kast. Er is ook genoeg plaats voor hd's, zo zijn ze makkelijk te plaatsen. De hd's bevestig je in rail system ''bakje'' met rubber...
Ik heb mijn Thermaltake Shark nu voor een week of 3 en ben er dik tevreden mee. De kast heeft een uitneembare moederbord montageplaat wat de montage van koelers en de CPU gemakkelijker maakt. Tevens zorgen de montagestrips voor 5,25" installaties voor een snelle en nagenoeg schroefloze montage.
Deze kast is echt een aanrader!!! Te gebruiken als server vanwage de 6 HD's die je erin kunt plaatsen en de ruimte in de kast, maar ook voor gamers is het een prachtige kast!!!
Ook is de prijs-kwaliteitsverhouding uitstekend, want er zijn maar weinig kasten op de markt voor 120- die je een uitneembare moederbordplaat en andere handige interne tools bieden.
Ik geef daarom de Thermaltake Shark een 9 uit 10. Geen 10, vanwege de blokkade van de koeling aan de voorzijde door se kastdeur.
Als laatste opmerking wil ik aangeven dat de kast uitermate geschrikt is voor gebruik van waterkoeling, omdat er aan de achterzijde speciaal gaten zijn gemaakt voor de slangen (als je de koeling extern hebt, maar intern is ook mogelijk met meer dan genoeg ruimte over).
Mijn eerste indruk op de behuizing was van wOw wat een mooie kast, ik had nog een behuizing nodig dus had ik deze aangeschaft, wat ik een nadeel vindt dat aan de zijkant de boel gewoon open is ipv dat er achter een stukje plexi glas of iets dergelijks zit.
Het lampje in het deurtje is ook erg scherp, ze hadden hem ook iets lager in het deurtje kunnen plaatsen zodat hij niet recht in je ogen schijnt.
De inbouw mogelijkheden zijn hier positief , er passen zo uit men hoofd 6 hd's in en 4 cd/dvd spelers of iets dergeljiks.
De afwerking van de kast is ook goed, heb ik verder geen commentaar op.
De meegeleverde fans zijn goed en stil.
En als laatste wat ik heb te vermelden is dat ik de prijsverhouding niet vindt kloppen, het is niet erg duur matteriaal wat er gebruikt is en niet al te bijzonder en je betaald er nog gauw 125 euro voor.