Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
4 maart 2006 Rapporteer

Een camera uit de ultra-compact categorie. Ten eerste: koop hem niet in NL maar in DE. Dat scheelt zo'n E100. Na veel wikken en wegen heb ik voor deze camera gekozen, voor een beperkt budget (E250) heb ik de camera en een extra acu gekocht, wat een ongelooflijk mooie prijs is voor deze camera.
Over de instelmogelijkheden: alle veel gebruikte instellingen zijn makkelijk te bereiken en snel in te stellen. Er is keuze uit een ISO waarde van 64-100-200-400 wat voor de meeste gevallen genoeg is, daarnaast kan er gekozen worden voor de AUTO-stand. De lichtgevoeligheid is ook snel en makkelijk in te stellen.
De camera is ondanks het formaat prima met de duim te bedienen.
Een van de grootste pluspunten is de beeldstabilisatie, deze werkt zo goed dat er met een sluitertijd van een halve seconde uit de losse hand nog scherpe afbeeldingen worden gemaakt. De beeldkwaliteit is bovengemiddeld voor deze categorie. Een prima lens die volgens Leica specificaties is vervaardigd zorgt ervoor dat een foto met een enorm contrast geen lelijk gekleurde randjes krijgt.
Ook over de batterijduur ben ik zeer tevreden. Ik ga altijd met een volle accu op stap en het is nog nooit voorgekomen dat ik deze moest verwisselen. Een extra accu is echter geen overbodige...

Pluspunten

• Prijs
  • Beeldkwaliteit
  • Beeldstabilisatie
  • Formaat (pas makkelijk in de binnenzak)
  • Gebruiksgemak

Minpunten

• Automatische witbalans werkt niet altijd als gehoopt

Heb jij ook een Panasonic Lumix DMC-FX2 (4MP, 3x zoom, 35-105mm, f/2.8-5.6)?