ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac

Prijs
Niet beschikbaar
Specificaties Socket AM4 • Mini-ITX • AMD B350 chipset - Bekijk alle specificaties

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score 4.5 van 5 sterren
5 van 5 sterren
5
4 van 5 sterren
2
3 van 5 sterren
1
2 van 5 sterren
0
1 van 5 sterren
0
+3
Foritain 13 april 2018
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac

Leuk HTPC en all-round consumenten ITX bordje voor een schappelijke prijs. Laat weinig steken vallen, is zuinig, en biedt voor de meeste setups meer dan nodig is (incl WiFi). Mist wel USB 3.1.

Pluspunten

  • Complete featureset voor o.a. HTPC- en typische consumer setups.
  • Inclusief HDMI voor Raven Ridge APU's
  • Capabel genoeg ook voor Ryzen 7's
  • Drie fanheaders en een RGB header is best chic op ITX
  • Gunstige prijsstelling
  • Toevoeging April 2018: Zou BIOS update moeten krijgen voor support 2nd gen AMD Ryzen

Minpunten

  • Niet voor extreem OC, mist USB 3.1
  • Dual-band maar single-channel WiFi. Als WiFi belangrijk is zouden we naar de X370 Gaming ITX/ac kijken.
  • Toevoeging April 2018: nieuwe chipsets staan voor de deur. Of er snel nieuwe budget ITX borden komen is echter de vraag.

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)

+3
pclinde 1 november 2017
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac

Wat mij betreft is de AB350 Gaming-ITX/ac een interessantere keuze dan de X370 Gaming-ITX/ac van ASRock. De AB350 heeft een wat langzamere Intel Dual Band AC chip. Voor de rest is dit moederbord identiek aan de X370 variant. Het prijsverschil? 40 euro!

Pluspunten

  • Voldoende mogelijkheden en features op een klein PCB'tje (Mini-ITX).
  • Realtek ALC1220 audiovoorziening.
  • Intel Dual Band Wireless-AC 3168 met bluetooth 4.2.
  • Aangename lay-out op het moederbord.
  • VRM heatsink mengt zich mooi samen met de 8-pin CPU_Power connector (fijne positionering).
  • Losse BIOS chip.
  • Maar liefst 40 euro goedkoper dan de X370 Gaming-ITX/ac. Het verschil? Een wat langzamere Intel Dual Band AC chip.

Minpunten

  • Geen USB 3.1 generatie 2 aanwezig.
  • Wat extra USB-poorten op het I/O had fijn geweest.

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)

+1
Beaudog 19 juli 2017 Product gekocht

ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac

Ik heb dit bordje net in gebruik en het is een top bordje .
maar dat had ik wel verwacht van asrock.
m2 aansluiting aan de achterkant 4x sata .
en 3x fan aansluiting zie je niet vaak in dit formaat .

Pluspunten

  • 3x fan aansluiting
  • m.2 sata
  • spidf
  • Draadloos internet
  • Bleutooth

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)

0
SamuelRave 15 november 2017 Product gekocht

ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac

Erg fijn mini-ITX moederbord, heb het icm een Ryzen 5 1600X en 16GB G.Skill RipJaws V 3000MHz. mijn ram staat niet in de QVL maar doet het gewoon op het XMP profiel.
Het heeft een handige lay-out, die erg goed uitkomt met cable-management.

Pluspunten

  • handige lay-out
  • optische audio uit
  • 6+2 VRM's
  • heatsink op 6 VRM's
  • Mooi (=persoonlijk, I know)
  • zeer stabiel

Minpunten

  • Geen USB3.1 gen2

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)

Faasosz 21 maart 2018 Product gekocht

ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac

Na 4 maanden gebruik nog steeds ontzettend tevreden.

Pluspunten

  • Looks
  • Bios
  • XMP Profile werkt meteen
  • logische indeling qua aansluitingen

Minpunten

  • niet heel veel usb aansluitingen

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Rolf 17 maart 2018 Product gekocht

ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac

Heeft biosupdate 4.50 nodig!

Pluspunten

  • met bios 4.5 zijn de problemen opgelost

Minpunten

  • M.2 SSD niet herkend
  • CPU temp op 127.5

Eindoordeel

3 van 5 sterren (Voldoende)
Knoose 3 maart 2018 Product gekocht

ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac

Gekocht icm een ryzen 2400g. Ryzen+, net uit en compitabel met het moederbord als v4.40 erop staat. Werkt het prima maar het moederbord registreert de cpu temp nog niet. Een goede fancurve is dus niet mogelijk wat vervelend is als je een stille pc wilt. Edit: werkt nu prima

Pluspunten

  • solide
  • mooie hardware
  • makkelijk overclocken
  • Goede layout
  • Edit: bios 4.43 verhelpt veel problemen

Minpunten

  • nog niet volledig compitabel met Ryzen+ edit: opegelost
  • Ram timing lijkt nog niet te werken
  • wachten op bios update voor volledige compitabiliteit

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
Quadradial 17 oktober 2017 Product gekocht

ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac

Gekocht icm Ryzen 7 1700 (3,7Ghz) + G.Skill Trident Z F4-3333C16D-32GTZSK (2600Mhz)

Duidelijk bios waar je makkelijk kan overklokken.
Moet nog testen hoe ver het geheugen gaat 2600Mhz volgens QVL moet hem nog testen op 3000 en 3200

Pluspunten

  • Prestaties, zoals te verwachten, gewoon netjes zoals het hoort
  • 6 USB 3.1 Gen1 (1 Type-C, 2 Front, 3 Rear)
  • Veel features (zie website leverancier)
  • Mooi robuust design
  • Wifi

Minpunten

  • Antennes kunnen in de weg zitten van Audio aansluitingen
  • Max 32 GB geheughen

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee