Inleiding Voor een oude 10GB 2.5" laptopschijf zocht ik nog een behuizing. Daarvoor had ik maar 2 eisen, goedkoop, en ik moest geen adapter nodig hebben. Mijn vaste winkel bood aan om de schijf kosteloos voor mij te testen (ik wist niet zeker of hij nog werkte) en voor ¤13,50 konden ze mij een Sweex behuizing leveren. De keuze was dus snel gemaakt. Het uiterlijk Niks bijzonders eigenlijk, niet lelijk maar ook niet geweldig mooi. Gewoon zilverkleurig met een wit Sweex logo aan de bovenkant. De voorkant loopt rond of, en midden over de zijkant loopt een zwarte rand. Inbouwen Het inbouwen van de schijf is bijzonder makkelijk. Je klikt de behuizing open (als je 'm koopt zit hij niet dichtgeschroefd), legt de...
Ik wilde in mijn Harddiskcase een harde schijf zetten die 12,7 mm hoog was, deze paste echter niet in de behuizing, hoewel ze mij in de winkel uitdrukkelijk meldde dat dit wel zou passen. Ik ben thuis een beetje met een vijl, karton en een nijptang aan de slag gegaan. Ik heb wat dingen weggevreest waardoor hij nu wel past. Het is handig eerst even te kijken wat de hoogte van je harde schijf is. De harde schijf is zeker niet zwaar, maar toch is de behuizing redelijk robuust. De USB-kabel die erbij zit, die 2 aansluitingen heeft, is nogal kort. Het was handig geweest van Sweex als ze een wat langere kabel erbij hadden gegeven, nu moet je harde schijf zo ongeveer achter de kast van je computer liggen.
Het installeren van de hard disk was een makkie, het dichtschroeven van de casing een ander verhaal. De schroefjes zijn zo klein en fragiel dat ik 3 van de 8 schroefjes er niet in heb kunnen schroeven (er wordt een mini schroevendraaiertje meegeleverd).
Voor de rest ziet 'ie er wel netjes uit en de usb-kabels voelen heel degelijk en stevig aan. De koeling zit ook wel goed want casing is nog niet echt warm geweest.
Wat misschien een beetje vreemd is dat er bij de casing nog een aansluiting zit voor "power" maar dat hiervoor geen kabel wordt meegeleverd. De usb aansluiting zorgt voor de voeding van de HDD (er zitten 2 usb stekkers aan de kabel om voor extra stroom te kunnen zorgen. De Western Digital die ik gebruik heeft voldoende aan 1 aangesloten usb stekker)
Het gewicht van de casing heb ik niet vergeleken met anderen maar deze weegt echt bijna niks (bij de bestelling vroeg ik me af of er wel iets in de doos zat, en dat was incl. hdd). Dit is natuurlijk wat je wilt bij een externe 2,5" hdd.