Sinds 2019 is dit plankje het tweede hart van mijn GoT-machine.
Wat is er in die 4 jaar gebeurd? Nou, helemaal niks..!
Presteert nog zoals dag 1, is niet bang voor nieuwe buren (op case en bord na alles vervangen) en kost weinig.
Ondersteuning vanuit ASUS is voldoende, BIOS is overzichtelijk zoals altijd en geeft voldoende instelmogelijkheden.
Heeft in die jaren genoeg keren een aantal nachten lopen renderen of andere zaken 24/7 lopen draaien, redelijk geschikt voor low-power servers en HTPC's dus.
Nog nooit zo veel waarde uit een budgetmoederbord gehaald.
Heeft 4 jaar erg stabiel gedraaid met een 2200G, en via XMP profielen DDR4-2400 CL17 licht over kunnen klokken naar DDR4-2666.
Dit jaar was ik van plan een compleet nieuwe pc te bouwen. Maar: het moederbord kreeg tot mijn verbazing gewoon ondersteuning voor de nieuwste AM4 processors! Hij draait nu dus al een tijdje met een 5600G en ik heb het geheugen vervangen door DDR4-3200 CL16. Met geen van beide lijkt hij moeite te hebben. Ook mijn nieuwe 3.7GB/s SSD wordt niet gelimiteerd door het moederbord ondanks dat het M.2 slot "maar" PCI-E 3.0 x4 is en aan de 5GB/s USB heb ik voorlopig ook nog wel even genoeg. Er kan later evt. nog een videokaart bij. Met andere woorden, dit 4 jaar oude budgetmoederbordje hoeft nog niet vervangen en ik verwacht dat die nog prima 4 jaar langer mee kan.
Prima goede kwaliteit moederbord met overzichtelijke bios. Prima voor een Ryzen 5 een werkt ook goed met 3600mt/s ram
Prima moederbord voor een goedkope, degelijke (gaming)pc
Een geweldig moederbord met veel mogelijkheden en ondersteuning voor ECC geheugenmodules i.c.m. geschikte CPU.
Nadeel is dat de heatsink dock onderaan de CPU los laat, zodra de brackets worden open geschroefd. Dit kan onopvallend gebeuren, waardoor het plaatsen van CPU lang kan duren en kan leiden tot beschadiging van schroefgat.
Prima moederboard, snel te installeren in een 12 jaar oude HP, was compleet pin compatible met het oude board. Schroeven, pluggen en draaien maar.
Draait moeiteloos Steam games op 60fps, 2k HD met een Ryzen 5-2600 en GTX 1650.
Leuk bordje voor een budget build, wil je OC'en? kijk dan even verder, daar is dit bordje niet geschikt voor.
Looks zijn niet super, de oranje LED op het moederbord is nauwelijks zichtbaar... Bios is heel duidelijk en gebruiksvriendelijk. Verder een super degelijk bord, zeker voor deze prijs!
Gekocht in combinatie met een AMD Ryzen 5 1600 en 2x 8GB Corsair DDR4 Vengeance LPX. Werkte out of the box. De audiopaden geven licht in UV-licht, dat is grappig.
Er zit een M.2 slot op die nVME ondersteunt. Er zit ook een RS232 header op voor een COM-poort :P
Eenvoudige mobo zonder veel poespas. Prima voor een budget-build waarbij toekomstbestendigheid niet de grootste prio is.
Onlangs dit moederbord voor mijn ouders gekocht en er een 3200g op geprikt.
Waar ik stom genoeg geen rekening mee heb gehouden was dat dit bord "series 2000 ready" was en dat de 3200g zonder BIOS-update niet ging werken. Thuis mijn R7-1700 opgehaald, BIOS bijgewerkt en gaan met die banaan.
Ik heb nu een jaar dit moederbord. En ik ben er zeer tevreden over. Voor nog geen vijf tientjes heb je een prima bord met veel features. Zeker een aanrader voor een small fromfactore build of een budget build.
Goed, simpel, compleet. Snel en stabiel op 3000 mhz memory QVL met Corsair Vengeance LPX 16GB(2x8).
Let op AMD Ryzen 5 2600 gebruikers: installeer de nieuwste Windows 10 versie, anders freeze problemen. Je zoekt je gek: drivers, power settings, memory, timings, hardware RMA; maar het is pre-2019 Win10 icm Zen2?
Memory controller overleden op 11-06-2024 (review is van 06-12-2018, dus 5 en een half jaar geleden ongeveer), dus moederbord kan in de prullenbak.
Gekocht voor een low power server, Asus bios werkt fijn. Genoeg sata, usb3, hdmi, Gigabit lan, 2x DDR4.
Goedkoop moederbord en alles werkte in een keer met de 200GE althon en de ddr4 2400 die ik had gekocht.
En maar 1 case fan header, gelukkig had mijn PSU molex/fan adapters. Nu zat er een 3600 in, maar tevergeefs. Nu maar een nieuwe kopen.
Goedkoop moederbord dat doet wat het moet doen, maar ook niet meer dan dat.
Werkt goed, geen problemen. Had een tweede fan-port gewild, maar een splitter lost dat zo op.