Degelijke kaart, ideaal voor small form factor builds. Stil. Heerlijk stil. Op idle staat de fan meestal uit. Bij zwaardere taken gaat hij aan. Nog niet gekeken naar thermal throttling.
Ik bouw altijd kleine PC's daarom deze aangeschaft. Ik was bang dat hij minder zou presteren dan grote broers maar dat is niet het geval. MSI Afterburner gebruiken want fan staat heel zuinig afgesteld waardoor hij snel warm wordt en gaat throttlen. Fan schema aangepast, 5000+ score op nieuwste 3DMark
Even snel als de full-sized variant die ik heb, maar dan een stuk stiller en lekker klein. Dit is een ideale videokaart voor kleine behuizingen. Van mij mogen ze alle videokaarten zo maken.
Waarom zou je nog een full-size 1070 kopen? Dit kaartje doet alles wat zijn grote broers ook doen, maar is stukken kleiner en zuiniger... Misschien kun je hier niet zoveel mee overclocken, maar dat doe ik persoonlijk nooit.
Laat je niet afschrikken door de eenvoud t.o.v. de "gaming" series. Deze kaart is één en al degelijkheid en presteert als een volwaardige high end kaart en weet de temperatuur toch laag te houden. Als je LED's wenst kan je nog altijd een RGB strip in je case toevoegen.