Gemiddelde gebruikersscore
Het is alweer enige tijd geleden dat ik deze koeler heb gekocht, maar ik heb dan nu toch besloten om een review te gaan schrijven:
Ik zocht een koelertje voor de tray versie van mijn athlon xp, in een winkel waar ik vaker de onderdelen ging kopen hadden ze op dat moment geen koelers meer op voorraad.
Ik moest er per se een hebben omdat ik mijn pc af wilde bouwen.
Op aandringen van de verkoper die echt deze koeler adviseerde heb ik toch maar een paar dagen gewacht tot deze op voorraad was en voor de 15 euro die ie kostte maar meteen 2 van besteld.
Eerste indruk
Enkele dagen later ging ik terug naar de winkel omdat ze zojuist net hadden gebeld dat de koeler op voorraad was.
De koeler zat in een gewoon grijs somber doosje met...
Ik hebnet een Coolermaster Gladiator toren gekocht en zag dat mijn Coolermaster CPU-cooler kapot was. Bij Alternate heb ik een vervangende cooler gekocht en dat was de AC Copper Silent 3 (aparte review)
Ik was niet helemaal te vreden over deze cooler te meer deze niet goed samenwerkte met een Noctua Fan. (Ook aparte review)
Verdere gekeken en bij Informatique de Nexus AXP-3200 gekocht
De verpakking is simpel en compleet, Handleiding was er niet...maar wie heeft die nodig.
Het blok is strak vormgegeven en de koperen onderkant is netjes afgewerkt
Echter de herrie is niet normaal meer. Ik dacht even dat dit veroorzaakt werd door de 12cm fan die haaks op de Nexus zit (op ci 3 cm). Maar nadat ik die uitgeschakeld had bleef de herrie.
Na...
Tot nu toe had ik meestal koeler van de merk Artic Cooling geplaatst op mijn 32 bits (K7) AMD processoren. Omdat de koelers van de serie Copper Silent van Artic Cooling toch wat hoorbaar zijn (1 sone volgens de producent), besloot ik 2 koelers in een keer van Nexus te kopen, allemaal model AXP 3200, dat werd aangeven door Nexus met een geluidnivo van maar 19 dB! Bij het uitpakken ziet de koeler heel goed uit: de onderkant is helemaal van kopper, en die loopt perfect in het aluminium over. Je krijgt erg veel verwachtingen. Doordat de clip van de koeler aan een kant vastzit aan de koeler, is de installatie zeer makkelijk: de andere kant even indruken met een schroefdraaier, en dat is het ! Tot dan is dus lijkt dus alles perfekt. Helaas maken...
Ik zocht een goede, stille koeler met een betaalbaar prijsje. Ik kwam zodoende, na wat zoekwerk, uit bij deze koeler. De zalman viel af door grootte en gewicht. Sinds november 2004 draait die in mijn "nieuwe" computer en doet het redelijk naar behoren. Deze XP3200 koeler maakt standaard echter (te) veel geluid (meer dan ik had verwacht bij een low-noise koeler) en de koeleigenschappen zijn mijns inziens maar redelijk zijn (bij mijn xp2400+ racet de temp bij enige belasting zo boven de 50 graden). Overclocken is dan ook uit den boze. Achteraf ben ik niet geheel content met de aankoop.
Dit is een mooie koeler die een processor op 7V of 5V nog steeds behoorlijk koel weet te houden. De belangrijkste concurrent is de Zalman 7000(Al)Cu. De reden dat ik voor deze processor heb gekozen is omdat ik bijzonder goede ervaring heb met Nexus als merk (een NX-3000 voeding die ik al 1,5 jaar in mijn bezit heb!) en omdat hij een stuk compacter en lichter is dan de zalman concurrentie. Op de standaard snelheid maakt de 70mm fan nog behoorlijk wat geluid, maar als je hem op 7V zet zullen heel veel mensen die al acceptabel vinden. Ik heb hem zelf in combinatie met een Athlon Mobile XP2500+ van AMD op 5V lopen, dan hoor je de fan niet meer (en dat komt niet door de herrie van de rest van mijn systeem ).