2. Gebruikersreviews

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
20 april 2005 Rapporteer

Voordat ik deze kast kocht, was ik in het bezit van een Chieftec MidiTower. Deze was dusdanig gemo(l)d voor waterkoeling dat deze onbruikbaar werd om in combinatie met gewone (of in mijn geval externe) koeling te gebruiken. Ik moest dus op zoek naar een nieuwe kast. Daarbij waren voor mij een aantal aspecten van belang: - Koeling/Geluid - Indeling - Kwaliteit - Voeding - Prijs Ik zal deze punten in het komende verhaal stuk voor stuk toelichten. Koeling/geluid Als overclocker en voorstander van een stille pc was dit voor mij een zeer belangrijk punt. Ik ging in de eerste instantie op zoek naar een kast met 120mm fans, zowel als intake als outtake. Ik vond deze in de vorm van deze kast. Het grote voordeel van 120mm fans is dat zij door...

Pluspunten

• Goedkoop
  • Stil
  • = 120mm fans
  • = Rubberen voetjes voor HDD's
  • = Zwaar, dus minder resonantie
  • Handige indeling
  • = HDD's dwars
  • = Geleiderails
  • = Veel ruimte voor mobo
  • Handige montage

Minpunten

• Zwaarder dan een aluminium kast
  • Niet leverbaar zonder voeding

30 augustus 2006 Rapporteer

Ik heb deze kast gekocht vanwege de mogelijkheden tot geluidsisolatie. De kast is vergelijkbaar met de antec sonata, maar heeft qua geluidsproductie het voordeel dat er geen gaatjes (antec logo) in de top zitten, want die blijken volgens een aantal reviews toch voor wat meer lawaai te zorgen.

Qua layout en bouw is de kast heel netjes. Zijpanelen hebben duimschrooeven en zitten op een scharnier, veel ruimte voor inbouw, en alles is stevig en solide (wellicht wat zwaar).

De kast heeft van zichzelf al een zeer stille configuratie. De voeding is zeer stil, en heeft een temperatuur gestuurde ventilator. Voeding heeft ook SATA connectors. Achterin de kast zit een 12 cm ventilator, die ik ook aan een temperatuur sturing heb gekoppeld. Deze ventilator draait in praktijk vrijwel altijd op z'n minimale snelheid, wat ook vrijwel geen geluid oplevert. De harddisks in de kast zitten dwars in de kast op rubberen voetjes, wat de koeling en trillingen in de kast zeer ten goede komt. De luchtinlaat aan de voorkant heeft een filter, echter, aan de onderkant van de voorkant zit ook een luchtopening en die zit niet achter een filter.

Ik heb de kast van een grote hoeveelheid geluidsisolatie voorzien. Tussen de voorkant en het metalen frame zit...

Pluspunten

• stille kast, met mogelijkheden om nog stiller te maken

Minpunten

• hij is vrij sober. het stoort mij niet omdat hij uit het zicht staat, maar ik kan me voorstellen dat iemand anders daar anders over denkt

Verwijderd
20 oktober 2005 Rapporteer

Ik was op zoek naar een gebruikersvriendelijk kast. De Antec lijkt daar ineerste instantie aan te voldoen. Het zijpaneel kan er bijvoorbeeld zonder schroeven af. Anders wordt het echrer zodra men een cd/dvd wil bijplaatsen. Het plastic frontpaneel gaat er moeizaam af en vervolgens wordt men voor de taak gesteld een aluminium rooster in een hoek van negentig graden te gaan druken zonder de andere elementen te verbuigen.
Het rooster heeft bovendien vlijmscherpe randen. Voor mij een onmogelijke opgave.
Daarna dient de cd/dvd met behulp van klemmen in het gat te worden geschoven. Het heeft me een uur gekost en ik heb een flinke snee in mijn hand opgelopen.
Behuizingen voor pc's bestaan toch al zo'n 20 jaar maar van gebruikersvriendelijkheid willen de producenten nog steeds niet veel weten.

Tweede nadeel aan de kast het ontbreken van openingen aan de voorkant voor audio-aansluitingen van mijn Asus-moederbord. Wel zijn er 2 openingen voor usb-poorten.

Verder kan ik alleen maar tevreden zijn met de Antec. Van binnen ruim opgezet. Bijplaatsen van een harde schijf is geen probleem. Fluisterstil, maar wat dat betreft was ik de laatste jaren niet bijzonder verwend.

Pluspunten

• Ruime kast
  • Stil
  • Zijpaneel gemakkelijk te openen
  • Met uitzondering van het voorpaneel zeer degelijk.

Minpunten

• Bijplaatsen cd/dvd een crime.
  • FD bijplaasten ook al niet zo simpel

Heb jij ook een Antec Solution SLK3700BQE (ATX, 350W, Zwart)?