Gemiddelde gebruikersscore
Prima schijf voor in mijn nieuwe Synology DS218+ NAS: vlot en goed geprijsd. Deze uitvoering van de HGST Deskstar is specifiek bedoeld om in netwerkopslagapparatuur te worden gebruikt.
Ook als de schijf niet in gebruik is, hoor je hem toch regelmatig tikken, maar vooral bij activiteit is hij erg hoorbaar en dat terwijl mijn PC al niet erg stil is. Geen stille schijf dus, maar wel aardig snel. Temperatuur niet uitleesbaar in HWmonitor, maar wel uit Smart waardes.
Sinds jaar en dag komt hgst als beste naar voren in de testen. Een van de betere schijven op de markt naar mijn mening. Iets gehorig dan de wd red en seagate ironwolf maar het is een beetje hetzelfde als met remmen. Piepende remmen zijn de beste remmen ;-) Draaien bij mij al geruime tijd in een nas en werken zoals het hoort zonder problemen.
Goede schijf, maar dat eeuwige gezoem is om krankzinnig van te worden!
Ik heb een goed geisoleerde case (Fractal Define R5) waarin mijn Geforce GTI 1080Ti idle onhoorbaar is, maar deze schijf geeft desondanks een verschrikkelijk storende resonantie.
Prima schijf, werkt nu al maanden probleemloos.
Toegepast in een NAS (Synology) naast twee Samsung Spinpoint F4 EG HD204UI 2TB-schijven (uit ongeveer 2010 en 2011). De HGST-schijf wordt duidelijk warmer dan de andere 2 schijven. Verschil (volgens de software van de NAS) is 7 a 8 graden.
Disk DOA - lijkt op dat dit specifiek model wel meer problemen geeft (zie oa andere reviews op amazon). Spijtig, want volgens backblaze heeft HGST in het algemeen wel een hoge betrouwbaarheid.
HGST hardeschijven hebben gemiddeld 2% uitval per jaar.
Is de schijf te warm installeer dan eens een extra ventilator.
Ik koop al 6 jaar HGST 2-4-6-8TB hardeschijven. Van de 20 schijven die ik de afgelopen jaren van hun gekocht heb, had ik 1 storing en deze werd zonder problemen vervangen.