Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Zwart (QHD, hoogte verstelbaar)

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Zwart (QHD, hoogte verstelbaar). Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
15
Score: 4
15
Score: 3
3
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:

Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Zwart (QHD, hoogte verstelbaar)

Erg fijne en goed afgewerkte monitor om dagelijks te gebruiken. Niet de goedkoopste WQHD maar wel een uitgebreide featureset. Het IPS-paneel is van prima kwaliteit. FreeSync werkt uitstekend in de relatief beperkte range, en is met CRU verder uit te breiden. De kwaliteit van de line-out valt helaas wel tegen.

Pluspunten

  • Prima mat IPS-scherm
  • FreeSync
  • Goede bouwkwaliteit
  • Lekker dunne bezels
  • Aansluitingen wijzen naar onder
  • Bescheiden uiterlijk, geen fratsen

Minpunten

  • Geluidskwaliteit via line-out slecht
  • Redelijk hoge minimale helderheid
  • FreeSync-range beperkt (48-70 Hz)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4

Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Zwart (QHD, hoogte verstelbaar)

De Iiyama XUB2792QSU heeft een no-nonsense uiterlijk, voelt degelijk aan en de voet biedt veel verstelmogelijkheden. Het matte 2560x1440 27" IPS-scherm geeft een goed beeld dat makkelijk in te stellen is naar de eigen voorkeuren en situatie. Prima voor (home) office gebruik.

Pluspunten

  • Flexibele voet
  • Goede verhouding resolutie/formaat
  • Strakke vormgeving
  • Dunne schermranden
  • USB-hub

Minpunten

  • Zeer matige geluidskwaliteit uit speakers
  • Enige 'glow' op de plekken van het scherm waar je niet recht voorzit

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 3
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

+2
Dutchiee 24 juli 2018
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.Dutchiee schreef afgelopen jaar 29 reviews, waarvan 65% gesponsord.

Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Zwart (QHD, hoogte verstelbaar)

Iiyama gaat al jaar en dag mee op de monitoren markt. Zelf heb ik nog steeds een werkende 17 inch TFT paneel van ongeveer 10 jaar geleden. Vandaag de dag zijn de schermen wel al wat anders.De 27” komt in deze review terug! Hoe bevalt het? Ik zoek het uit!

Pluspunten

  • 70Hz - wat het toch wat meer smooth maakt dan de standaard 60Hz
  • Felle en mooie kleuren
  • AMD Freesync

Minpunten

  • DVI kabel is niet meegeleverd
  • Speakers zijn niet om over naar huis te schrijven

Eindoordeel

Score: 5

+1
Gubbel 24 maart 2017

Iiyama ProLite XU2492HSU-B1 Zwart (FHD, vaste monitorvoet)

Prachtig beeld, maar verborgen bezels. De foto toont een tweede zwarte rand los van de behuizing. Op de afbeeldingen niet te zien, maar in werkelijkheid dus een bredere bezel.

Pluspunten

  • Fantastisch beeld
  • 75Hz
  • Prijs

Minpunten

  • Verborgen bezels
  • Iets gammele poot

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 5

+1
Splash 11 november 2020 Product gekocht

Iiyama ProLite XUB2792UHSU-B1 Zwart (UHD, hoogte verstelbaar)

Goede 4k monitor zonder poespas voor een schappelijke prijs.

Pluspunten

  • 4k is fijn
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Ergonomie voet en OSD zijn goed
  • Minimale helderheid prima voor 's avonds werken

Minpunten

  • Schud een beetje onder invloed van typen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Vormgeving Score: 3

+1
UNXpanD 13 mei 2019 Product gekocht

Iiyama ProLite XUB2792UHSU-B1 Zwart (UHD, hoogte verstelbaar)

Twee exemplaren gekocht en getest, ter vervanging van een oud paar Dell U2711. Prachtige monitor voor productiviteit, maar het paneeltype leent zich niet voor een geweldig contrast. Heerlijk stabiele slaapstand, en geen rare bijgeluiden. Kijkhoeken en glow zijn beter dan de oude schermen, en backlight bleed is minimaal.

Pluspunten

  • Stevig gebouwd.
  • Geheel stil bij gewoon gebruik, en in standby.
  • Omgekeerde portrait-stand mogelijk door schroefmontage VESA-poot!
  • Duidelijke interface met fijne knoppen.
  • Speakers. Niet geweldig, wel handig.
  • Fijn bereik helderheid. (63-66cd/m² minimaal, 347-350cd/m² maximaal)
  • Zeer goede kijkhoeken.
  • Minimale glow/backlight bleed.

Minpunten

  • Monitor wordt nog gedetecteerd wanneer hij uit staat. Kan ook een voordeel zijn.
  • Geen HDCP2.2. DP is te oud (1.2) en bij HDMI komt het scherm niet door de Cyberlink-test heen. ("Not Available")
  • Laag contrast. (zoals altijd bij IPS zonder local dimming)
  • Beperkte kleurruimte. (alleen 100% sRGB)
  • Geen HDR/Freesync/G-Sync, en 60Hz.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 3
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 3
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4

+1
fwsmit 2 april 2021 Product gekocht

Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Zwart (QHD, hoogte verstelbaar)

Ik heb twee van deze schermen gekocht, omdat ik zeer tevreden was met de eerste. Het is een degelijk scherm voor een goede prijs. Het scherm heeft mooie kleuren en is goed leesbaar, ook met direct zonlicht erop.

Pluspunten

  • Kan lekker helder
  • Mooie kleuren
  • Stevige stand met veel verstelmgelijkheden
  • Ingebouwd blue light filter

Minpunten

  • Bezels zijn groter dan ze lijken
  • Edge bleeding
  • Speakers zijn niet hele hoge kwaliteit
  • Kan alleen 70 Hz via displayport

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4

0
ThomasRO 12 december 2020 Product gekocht

Iiyama ProLite XUB2492HSU-B1 Zwart (FHD, hoogte verstelbaar)

Mooi beeldscherm met dunne randen. De kijkhoeken zijn ook geweldig van het scherm met als bonus dat de kleuren prachtig zijn. Ingebouwde speakers zijn naar mijn mening ook prima.

Pluspunten

  • Kleuren
  • Kijkhoek
  • Dunne randen
  • VESA support
  • Speakers

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

weans 3 november 2022 Product gekocht

Iiyama ProLite XU2292HS-B1 Zwart (FHD, vaste monitorvoet)

Voor de prijs een uitstekende monitor. Ik adviseer wel de versie met een in hoogte verstelbare voet.

Pluspunten

  • goed beeld
  • lichtgewicht
  • uitstekende prijs/kwaliteitverhouding

Minpunten

  • voet is lelijk

Eindoordeel

Score: 5
casvdijk 14 mei 2022 Product gekregen

Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Zwart (QHD, hoogte verstelbaar)

Erg mooi beeldscherm, optimale grootte voor bureagebruik. Met een HDMI- en DP-port kunnen t/m twee apparaten tegeljik verbonden worden. Zelf gebrik ik een USB-C->DP voor laptop en HDMI voor console, de USB-ports op de monitor heb ik een keyboard en muis op aangesloten.

Pluspunten

  • Goed beeld (2560x1440p)
  • Hoge refresh rate (144Hz)
  • USB-dock zonder vertraging (2xUSB 3.0)
  • Tot 2 mogelijke inputs
  • AUX-port

Minpunten

  • Matige ingebouwde speakers

Eindoordeel

Score: 5
Uruk-Hai 14 maart 2021 Product gekocht

Iiyama ProLite XU2492HSU-B1 Zwart (FHD, vaste monitorvoet)

Ik heb sinds kort twee van deze schermen. Ten eerste kunnen deze monitoren maximaal 75 en dus niet alleen 60hz aan, zoals in de kenmerken op tweakers.net staat vermeld. Ten tweede zijn de kijkhoeken weliswaar niet de beste die ik ooit gezien heb, maar ook zeker niet slecht.

Pluspunten

  • Officieel tot slechts 60hz, maar kan tot 75hz.
  • Kijkhoeken van opzij goed.
  • Kijkhoeken van boven: kleuren goed, leesbaarheid goed, maar wat donkerder beeld.
  • Lichter van gewicht dan mijn vorige schermen.
  • DP en HDMI (geen DVI en VGA).
  • Intuitieve menu (druk)knoppen.

Minpunten

  • Kijkhoeken minder goed dan mijn oude Samsung 930BF schermen.
  • Monitoren werden niet in één keer goed herkend (was een beetje schrikken).
  • Te hoge standaard helderheid. Wel makkelijk aanpasbaar. Ik heb die van mij op 20% gezet.

Eindoordeel

Score: 5
kanning 17 februari 2021 Product gekocht

Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Zwart (QHD, vaste monitorvoet)

Mooi scherp beeld met dunne rand.

Pluspunten

  • Beeld kwaliteit
  • Dunne rand
  • Prijs

Minpunten

  • Geluid is matig

Eindoordeel

Score: 4
therazo 17 november 2020 Product gekocht

Iiyama ProLite XUB2492HSU-W1 Wit (FHD, hoogte verstelbaar)

Monitor gekocht om enkel te gebruiken i.c.m. chromecast; prima scherm dit. 2e hands gekocht en vandaar prima goedkoop kunnen vinden. Kijkhoeken en beeldkwaliteit zijn zeker degelijk, de standaard ook van goede kwaliteit. Speakers klinken heel matig. Al met al wel precies wat ik zocht!

Pluspunten

  • Genoeg input opties (HDMI, DP, VGA)
  • Goede beeldkwaliteit (IPS)
  • VESA mount
  • USB hub
  • VEEL in te stellen in OSD
  • Dunne randen rondom het scherm

Minpunten

  • OSD beetje onnodig ingewikkeld verdeeld over knoppen
  • Speakers klinken heel leeg en tinnig

Eindoordeel

Score: 4
therazo 16 november 2020 Product gekocht

Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Zwart (QHD, hoogte verstelbaar)

Tweedehands gekocht, goeie upgrade van een oud Dell FHD scherm, naar zo'n 27" IPS QHD paneel! Kijkhoeken zijn zoals je zou verwachten van IPS, en de prijs is ook prima proportioneel voor wat je krijgt. Al met al mooi scherm, precies wat ik zocht.

Pluspunten

  • IPS
  • 70Hz
  • Freesync
  • Standaard is fijn
  • Mooi
  • OSD intuïtief genoeg
  • Mooie finish van het scherm
  • Kijkhoeken top

Minpunten

  • Scherm heeft paar sec nodig om op te starten
  • Ingebouwde speakers zijn vrij ruk (maar ik gebruik ze niet)
  • Dikke kin onderaan het scherm ziet er een beetje vreemd uit
  • Voet HEEL erg diep (23cm)

Eindoordeel

Score: 5
olafdeswart 8 november 2020 Product gekocht

Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Zwart (QHD, hoogte verstelbaar)

Goed beeld. Maar minimale helderheid wit te hoog (100cd/M2)

Pluspunten

  • mooi scherm
  • nette bezels
  • erg handige voet
  • veel aansluitmogelijkheden

Minpunten

  • Te hoge minimale helderheid
  • Hoofdpijn

Eindoordeel

Score: 3
MrTzuki 16 oktober 2020 Product gekocht

Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Zwart (QHD, hoogte verstelbaar)

Fantastisch 27" scherm

Pluspunten

  • kleurweergave
  • helderheid
  • makkelijk verstelbaar
  • FreeSync

Minpunten

  • slechts 2 USB poorten
  • geluidskwaliteit is matig

Eindoordeel

Score: 5
Zeilkonijn 26 juli 2020 Product gekocht

Iiyama ProLite XUB2792HSU-B1 Zwart (FHD, hoogte verstelbaar)

(FHD-versie) beeld erg onrustig. Ook teksten wazig. Ook zit er een soort witte waas over het beeld heen. Verders geen klachten, GTA-V prima speelbaar, contrast/helderheid kunnen lekker hoog/laag. Heb het een paar dagen aangekeken, uiteindelijk teruggestuurd omdat ik er niet aan kon wennen. Vooral het onrustige beeld deed de doorslag.

Pluspunten

  • 75 Hz
  • Verstelbaar

Minpunten

  • Tekst onscherp
  • Witte waas
  • Onrustig beeld

Eindoordeel

Score: 3
Giel1 15 juli 2020 Product gekocht

Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Zwart (QHD, hoogte verstelbaar)

Gebruik dit scherm nu 2 maanden en ben er erg tevreden over. Voor kantoorwerk een ideale keuze, maar i.c.m. freesync en 70hz zien ook games er goed uit. Wel de eerste 2 schermen teruggestuurd: 1e had te veel backlight bleeding, 2e slechte kleuruniformiteit (wit op sommige plaatsen veel donkerder).

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteit
  • Erg mooi beeld
  • Freesync
  • Volledig kantelbaar, ook portret-modus mogelijk
  • Degelijk verpakt
  • Naast kantoorwerk ook geschikt voor casual gaming

Minpunten

  • Zoals vaker genoemd zijn de speakers echt héél matig
  • Kwaliteitscontrole: eerst 2 beeldschermen teruggestuurd voordat ik een goed exemplaar had
  • Extra bezel die pas zichtbaar is als je het scherm aansluit. Stoort mij niet, maar het is wel een beetje bedrog
  • USB-kabels zijn zichtbaar wanneer aangesloten op het scherm. Had mooier weggewerkt kunnen worden.

Eindoordeel

Score: 4
brid 14 april 2020 Product gekocht

Iiyama ProLite XUB2492HSU-B1 Zwart (FHD, hoogte verstelbaar)

Dit scherm als 2de scherm naast mijn LG 29UM65-P. Alleen staand zou het beeld prima zijn, maar scherm heeft een soort van grauwe waas, wit is niet wit, met 1 van de drie standaard profielen dit niet weg te krijgen.

Pluspunten

  • IPS
  • USB Hub
  • Pivot en hoogte verstelbare standaard
  • niet al te duur

Minpunten

  • Grauwe waas
  • weinig opties in OSD
  • USB kabel is inderdaad aan de korte kant

Eindoordeel

Score: 3
nospam_Z 28 maart 2020 Product gekocht

Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Zwart (QHD, hoogte verstelbaar)

Perfecte office/web monitor, gekocht na veel positieve reviews en testen

Pluspunten

  • Helder
  • verstelbaarheid
  • instelbaarheid
  • aansluitingen
  • bijgeleverde kabels

Minpunten

  • je weet als je ingebouwde speakers koopt dat geluid dun is
  • hoofdtelefooningang zit achterop

Eindoordeel

Score: 4
Jefsen 25 maart 2020 Product gekocht

Iiyama ProLite XU2792HSU-B1 Zwart (FHD, vaste monitorvoet)

Niet de beste in zijn klasse maar voor mijn werk goed genoeg. Het IPS paneel is helder en de contrast waardes zijn goed. De bouw kwaliteit is minder dan bij overige modellen maar daar hecht ik niet veel waarde aan, aangezien ik een goed scherp wou in deze prijsklasse.

Pluspunten

  • Goed scherm
  • Mooi contrast
  • Veel poorten

Minpunten

  • Bouw kwaliteit

Eindoordeel

Score: 4
Joindry 25 maart 2020 Product gekocht

Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Zwart (QHD, hoogte verstelbaar)

Wat mij betreft de nieuwe standaard voor de komende jaren.

Pluspunten

  • Bescheiden uiterlijk (inclus de dunne bezel),
  • 70Hz, geen 140 ofzo, maar toch merkbaar
  • Kleuren
  • contrast (kan best helder, maar makkelijk in te binden indien niet nodig)
  • 1440P, leent zich wat mij betreft beter/makkelijker tot gamen dan 4k in 2020
  • volledig draai en kantelbaar
  • komt met alle nodige kabels

Minpunten

  • verborgen bezel (net dik genoeg om je er aan te storen)
  • luidsprekers zijn écht rommel
  • IPS glow, eigen aan de techniek, dus weet ik niet of ik er eigenlijk over mag klagen

Eindoordeel

Score: 5
Robert-Jan 19 maart 2020 Product gekocht

Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Zwart (QHD, hoogte verstelbaar)

De ingebouwde speakers klinken super slecht. Sharpening is alleen in grote stappen in te stellen. "3" is te soft en "4" is net iets te scherp. Via Displayport aangesloten op Apple Macbook Pro 2014. Scherm ververst dan op 60Hz. Via HDMI is de verversing maximaal 30Hz icm deze Macbook Pro.

Pluspunten

  • Hoge resolutie

Minpunten

  • Geluid

Eindoordeel

Score: 4
HaruHaru 9 september 2019 Product gekocht

Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Zwart (QHD, hoogte verstelbaar)

Fijne IPS scherm op QHD. Out of the box mooie settings. Voldoende settings om je eigen kleuren in te stellen. 70hz net een tikje fijner als 60 en vooral met FreeSync & Games. Geluid wat minder, maar ja ik heb een headset. Voor mij een uitstekend Werk & Gaming scherm.

Pluspunten

  • Prima IPS scherm
  • Mooie kleuren
  • FreeSync 70Hz
  • Goede bouw
  • Dunne bezels
  • 70/75 Hertz

Minpunten

  • Geluidskwaliteit

Eindoordeel

Score: 5
TheTinusNL 22 februari 2019 Product gekocht

Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Zwart (QHD, hoogte verstelbaar)

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Pluspunten

  • Dunne bezels aan boven- en zijkant, ondanks de "fake" bezels waarbij een deel van het paneel gewoon zwart is/geen pixels heeft.
  • Geen dode pixels bij aankomst! Voor mij een unicum.
  • HDMI & DP bijgeleverd.
  • Mooie kleurweergave en contrast, goede kijkhoeken.
  • Stevige voet, makkelijk te verstellen.
  • Geen glow/bleed waargenomen.

Minpunten

  • Ingebouwde speakers klinken verschrikkelijk. Als Iiyama toch gaat prijsvechten, laat deze dan weg..?
  • Korte stroomkabel.
  • Design: USB-hub staat loodrecht op de behuizing, dus kabels steken uit (zijn niet netjes weg te werken).

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Zwart (QHD, hoogte verstelbaar)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee