€ 95,- bij bol

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
27 augustus 2022 Rapporteer

AVM FRITZ! Powerline 1220E Set

Heb deze set 2e hands gekocht. Ik stopte ze naast elkaar in het stopcontact en binnen 2 seconden ging het lampje al branden ter indicatie dat ze verbonden zijn. Lijkt dus allemaal correct te functioneren. Als ik meer weet zal ik mijn review updaten. Geeft zo'n 500mbit snelheid aan.

Pluspunten

• snel gekoppeld
  • snel opgestart
  • 2 poorten op beide units
  • groter bereik dan wifi
  • gaat langer mee dan de tplink set die mij mij de speedtest niet overleefde.

Minpunten

• unmanaged
  • geen wifi, neem daarvoor de 1260

cj1
9 januari 2025 Rapporteer

AVM FRITZ! Powerline 1220E Set

Vooral fijn is dat de upload en download ratio van mijn zwakke verbinding nu symmetrisch is: van 5 down en 9 up, naar 29 down en 33 Mbps up. Dat was bij mijn TP-Link 200 Mbps powerline adapters wel anders. Ook is de ping 2 ms korter. Het plattere en daardoor grotere behuizing bevalt mij beter. Holle marketingfrases als "extemely energy efficient" zou voor mij een reden zijn om het ding terug te sturen. Het is dat de adapter tot nu toe stabieler en sneller is als de oude. Is het nu echt zo moeilijk om er een mechanisch schakelaartje in te bouwen dat als er geen ethernetkabel ingestoken is, dat het ding dan nul energie verbruikt. Als er wel een kabel is ingestoken maar daar geen apparaat op is aangesloten dat het standby energieverbruik dan tot onder de 20 mW (0,02W) daalt. Samsung kan dat ook met haar USB-laders.

Pluspunten

• plat asymetrisch design
  • hoge klemkracht van de contactdoos
  • quick start guide bijgevoegd
  • text bij de knop (niet enkel een symbool)
  • 4 tot 6 × sneller dan oude 200 Mbps PLA
  • oranje LED voor indicatie "zwakke verbinding"
  • 3-draads signaal mogelijk (via PE-draad)
  • verpakking zonder kunststof (alleen karton)

Minpunten

• 0,9 watt standby verbruik
  • standby bijna 2 × hoger dan specificatie
  • kulmarketing "extemely energy efficient"
  • legenda op de achterzijde
  • connect knop niet verdiept geplaatst
  • 2,1-2,4 watt actief verbruik (zonder MIMO)
  • twee ethernetkabels zonder palbescherming
  • arbeidsfactor < 0,5

3 van 5 sterren (Voldoende)
10 maart 2024 Rapporteer

AVM FRITZ! Powerline 1220E Set

Wij wonen in een huurhuis en de meterkast is niet bereikbaar van binnen om kabels te kunnen trekken, vandaar de toevlucht naar powerline adapters. Had deze set aangeschaft in de hoop dat deze een stuk sneller zou zijn dan mijn oude TP-Link set. Niets blijkt minder waar, deze set is even snel. Haal helaas maar max 120 - 130 mbit en zeker geen 1200 mbit.. Nieuwbouwhuis, dus aan de kabels ligt het niet.

Toch maar gewoon een ethernetkabel trrekken al was dat verre van ideaal. Helaas is voor mij powerline niet de oplossing.

Pluspunten

• Eenvoudige installatie
  • Snel gekoppeld
  • Geen extras, geen wifi

Minpunten

• Haalt de 1200 mbit niet
  • Geen snelheidsverbetering
  • Vrij lompe units

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een AVM FRITZ! Powerline 1220E Set?