Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
8 juni 2008 Rapporteer

Goed, de Logitech Ultraflat. Voor de duidelijkheid: ik review dus daadwerkelijk het compacte en volledig zwarte toetsenbordje van klein formaat, niet de UltraX Flat met zilveren accenten die ik helaas ook zag opduiken tussen de reviews. Dat is een duidelijk ander toetsenbord. Ik ben altijd al een liefhebber geweest van compacte toetsenborden. Een laptoptoetsenbord bijvoorbeeld vind ik zeer prettig werken en een gewoon toetsenbord een stuk minder, ook qua geluidsproductie e.d. (hoewel ik dat bij deze ook wel heb, maar dan komt dat omdat ik de toetsen gewoon hard aan sla ). Gezegd moet worden dat ik laptoptoetsen nog een fractie dunner vind, maar dit is zeker geen 'halfdun' toetsenbord zoals ze er ook zijn: voor desktops zijn deze...

Pluspunten

• Zeer compact, geen overbodige toetsen
  • Hoogglans zwarte afwerking
  • Prijs!

Minpunten

• Heeft toch wel enkele zwakke punten qua bouwkwaliteit
  • Te klein/compact voor sommigen.

25 juni 2006 Rapporteer

25-06-2006 Veel stukken herschreven en voorzien van plaatjes Ik gebruik deze nu al een tijdje, ik was op zoek naar een Full Size notebook toetsenbord & toen ik hem zag was ik gelijk verkocht! Ik heb hem kort erna aangeschafd en wil geen andere sindsdien (hoewel de Logitech G15 begint te kriebelen). Ergonomie Over de aanslag ben ik zwaar tevreden. Lekkere korte aanslag met genoeg tegendruk. Ik leg mn toetsenbord altijd plat neer, dit toetsenbord is lekker plat. Dmv de ingebouwde voetjes kan je het toetsenbord nog wat extra laten hellen, mocht je dat nodig vinden. Ik vond het niet fijn, tevens komt het de Anti RSI niet ten goede. Voor de rest is het toetsenbord gewoon ingedeeld als een standaard toetsenbord, met...

Pluspunten

• Laptop toetsen + laptopaanslag
  • Erg plat
  • Full Size
  • Geen drivers nodig voor extra toetsen
  • Goedkoop

Minpunten

• Geen noemenswaardige

24 maart 2006 Rapporteer

Lang geleden, heel lang geleden toen dit toetsenbord een aantal maanden uit was zat ik nog steeds in mijn lichtloze kamertje. Te rammen op een gelieft microsoft plankje met heel veel nuttige functietoetsen. Echt genieten, alleen laptops typten fijner, en alle logitech's typten naar mijn mening onverantwoord bagger. Na een aantal posts, topics en verse fanclubs op het forum kwam ik erachter dat dit toetsenbord opeens bestond. Geen grote aankondigingen op tweakers, gewoon subtiel als OEM-versie verkocht in de winkels en andere tweakers die het al geprobeerd hadden. En dan blackangel, net een goed punt terug voor een niet-boeiend schoolvak. Reden om mijzelf te verrassen, een schattig tobo'tje, nieuw zonder kruimels. Erg verleidelijk vond ik...

Pluspunten

• Aanslag
  • Compact, niet te veel onzin ernaast
  • Design

Minpunten

• Duidelijke slijtageplekken zichtbaar
  • Stofaantrekker
  • Niet stil
  • Bij de PS/2-versie, een bug waardoor je maar 3 toetsen tegelijk kunt indrukken.

Ik heb het Logitech Ultra-Flat toetsenbord vergeleken met het Logitech UltraX premium toetsenbord. De toetsen van dit toetsenbord zijn zoals de naam al zegt erg plat. Het Ultra-Flat toetsenbord is smaller doordat het een laptop-achtige layout heeft. De shift toetsen zijn bijvoorbeeld smal. Wel is er een numpad aanwezig. Ook zijn er voetjes aanwezig om het toetsenbord schuin te plaatsen. De bouwkwaliteit van het toetsenbord valt heel erg tegen, de gebruikelijke Logitech degelijkheid ontbreekt. Toetsaanslagen maken echt een enorm lawaai; zeker voor een "flat" toetsenbord. Het lijkt ook alsof de toetsen dieper ingedrukt moeten worden voor een...

Pluspunten

• Design
  • 3 jaar garantie

Minpunten

• Toetsaanslagen maken veel lawaai

3 van 5 sterren (Voldoende)

Net zoals elke andere computer moet de mijne uiteraard ook een toetsenbord hebben, en ik heb gekozen voor deze om 2 redenen. 1) hij tikte lekker (even getest in de winkel) en 2) hij zag er ook nog eens mooi uit.
---------------------------------------------------------------
*** De verpakking ***
Dit was een zogeheten OEM (Original Equipment Manufacturer) versie, wat inhoudt dat het een simpele kartonnen doos is, met alleen het toetsenbord. Deze soort verpakkingen worden veel geleverd aan winkels en groothandels. De tegenhanger hiervoor is een "retail" versie, dan zit er een flitsende doos omheen, een CD met drivers en in het geval van bijvoorbeeld een videokaart een gratis spelletje. In dit geval zat er dus niks extra's in de doos.
--------------------------------------------------------------...

Pluspunten

• Mooi design (wel persoonlijk uiteraard)
  • Tikt lekker

Minpunten

• Behuizing aan slijtage onderhevig

18 september 2007 Rapporteer

Tja wat kun je allemaal schrijven over een toetsenbord...
Ik had onlangs een Samsung 226CW monitor gekocht en ineens viel mijn oude toetsenbord uit de smaak bij het gladde uiterlijk van de monitor.
Het werd dus tijd voor een glanzend zwart toetsenbord.
Deze was al snel gevonden want bij de Best Buy Guide stond dit klopmachien erbij. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten.
In de doos
Het toetsenbord en een verloopplug USB/PS2
Aan het toetsenbord zit een USB plug, welke je met de adapter in een PS2 poort kunt prikken.
Uiterlijk
Dit bordje ziet er netjes uit, alleen is de glanzende afwerking een vlekkenmagneet. Maar dat weet je al bij voorbaat natuurlijk.
Bij dit toetsenbord zitten de toetsen dicht op elkaar, zodat het hele bord smaller is dan een standaard ding.
Ik denk dat ze met 'ultra-flat' eerder ultrasmal bedoeld hebben dan ultradun, want zo dun is ie nu ook weer niet.
Toetsengevoel
De toetsaanslag is anders als wat ik gewend ben. Ik ben 'opgegroeid' met Cherry toetsenborden en dat is toch weer wat anders als deze. Ik vind m nèt teveel tegendruk geven met tikken. Maar je kunt er wel heel erg snel mee typen.
Layout
De layout van dit toetsenbord is ook een beetje vreemd.
Alle...

Pluspunten

• Leuk design

Minpunten

• Glanslaag lijkt niet erg krasbestendig
  • Niet alle toetsen op de voor mij meest logische plaats.

Dit toetsenbord heb ik nu ongeveer 2,5 jaar in gebruik. Denk dat ik dus wel een aardig beeld heb hoe hij werkt. Hij is gebruikt bij mijn Game systeem. Ergonomie Dit toetsenbord is niet het meest handige dat ik heb gebruikt, de pijltjes toetsen zitten niet echt op een fijne plek. Soms denk je een pijltje aan te slaan, maar druk je op de Shift of Ctrl knop. verder vind ik de indeling van de Home-End-Delete knoppen niet echt handig. Het is compact toetsenbord, maar de opzet vind ik toch niet alles. De toetsaanslag is wel goed, de toetsen zijn niet zwaar en ze veren goed terug (ook na 2,5 jaar). Ik mis eigenlijk een armsteun, het hoogteverschil tussen het toetsenbord en mijn tafel is...

Pluspunten

• Piano lak afwerking
  • Afwerking toetsen erg goed
  • Toetsaanslag
  • Compacte bouw

Minpunten

• Plaatsen toetsen Delete-Home-End
  • Plaatsing pijltjes toetsen

7 augustus 2006 Rapporteer

Ik heb dit toetsenbord nu bijna een jaar in gebruik. Ik vind dat hij erg lekker typt. En als shag roker ben ik ook erg te spreken over de compacte layout. Waardoor as en tabak makkelijk te verwijderen valt en het niet tussen de toetsen in gaat zitten. In het begin had ik dat de spatiebalk het soms niet deed, als je deze aan de rand aansloeg. Maar dat is na verloop van tijd verdwenen.
Het grootste nadeel vind ik het ontbreken van een ruimte tussen de A en Caps Lock toets, waardoor je die laatste bij het blind typen nog wel eens aanzet. Ook vind ik hem minder geschikt voor het spelen van games met de WASD combinatie. Want dan is het juist wel prettig als er wat ruimte tussen de toetsen inzit.

Pluspunten

• Prettige aanslag
  • Compacte vormgeving

Minpunten

• Caps Lock te dicht op A toets
  • Minder geschikt voor gamen

22 februari 2006 Rapporteer

De prijs van het toetsenbord zou heel gunstig geweest (22 euro) zijn ware het niet dat er zo snel zo veel slijtage plaatsvind dat hij eigenlijk binnen 1 jaar de prullenbak in kan. Via garantie krijg je dan wel weer een nieuwe met dezelfde zwakke plekken.

Normaal gesproken blijft een toetsenbord redelijk stabiel gedurende een aantal jaren gebruik. Bij de logitech ultraXflat geeft de spatie er al naar een paar maanden de brui aan. Je kan dan alleen nog maar aan de rechterkant aanslaan. De witte verf laat na ongeveer een maand of 8 los bij toetsen die veel gebruikt worden. Ook zullen na deze periode nogal wat aanslagen mislukken vanwege het niet meer 100 procent functioneren van diverse veelgebruikte toetsen.

De eerste maanden typt het bord erg prettig, dat moet gezegt zijn. Dat weegt echter niet op tegen de ellende die je later krijgt.

Pluspunten

• typt in het begin lekker
  • Fraaie vormgeving
  • Compact en vlak
  • aanschafprijs is relatief laag.

Minpunten

• Veel mislukte aanslagen op termijn
  • Verf laat snel los
  • Toetsen die 3 van de 4 keer niet werken
  • Spatie werkt nog maar voor 50% aan de rechterkant, links helemaal niet meer.
  • 22 euro is te veel voor een TB dat het begeeft binnen 1 jaar.

1 van 5 sterren (Waardeloos)
22 februari 2006 Rapporteer

Dit bordje (USB-versie) heb ik een tijdje terug gekocht, als uitbereiding op mijn laptop (Apple Powerbook), zodat ik het i.c.m. een muis en beeldscherm als desktop kan gebruiken.

Zeer fijn is de lichte aanslag, het zijn gewoon notebooktoetsen, ik vlieg echt over de toetsen heen. Dit was ook gelijk de belangrijkste reden om hem te kopen: ik wil OF een loodzware oude AT, of een vederlichte notebook.
Hij heeft the best of both worlds: de lichte aanslag uit de notebook wereld en de old school toetsenbord layout.
De enige nadeel van het plankje is, doordat ie zo dun is, vrij laag is, zelfs op pootjes (die soms wel es zomaar "inklappen"). Verder is het vrij makkelijk om broodkruimels e.d. tussen de toetsen te krijgen.

Onder mijn windows en linux bakken werkt ie prima, echter onder Mac OS X (10.4.5) werken de multimedia toetsen niet. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik ook niet echt op zoek ben geweest naar drivers e.d. gewoon er in geplugd en gaan met die banaan (ook onder windows en linux), maar ik gebruik die dingen ook nauwelijks. Ik heb hem ook nog geprobeerd op mijn XBOX (xbmc), maar daar werkt ie helaas niet op. Over de duur kan ik nog niet zoveel zeggen, heb hem pas een maandje of 3, en ik gebruik hem alleen voor tikken,...

Pluspunten

• design
  • lichte aanslag

Minpunten

• snel vatbaar voor troep (kruimels)
  • niet alle toetsen werken onder Mac OS X

22 februari 2006 Rapporteer

Ergonomie: Het toetsenbord typ net als een laptop toetsenbord, en daarom spreekt het zoveel ook aan denk ik. Het heeft de layout van een normaal toetsenbord, behalve dat de enter misschien iets kleiner is als het gemiddelde toetsenbord, maar hier storen zich weinig aan denk ik. Hij typt precies als de 'iets' duurdere DiNovo van Logitech, die opzich weinig van deze verschild behalve wat extra functies en vooral betere kwaliteit. Hij heeft geen 'pols-steun-plankje' om het maar zo te noemen, als je er aan gewend ben kan ik me voorstellen dat je het mist, maar zelf heb ik het nooit gemerkt nor gemist, typt prima en confortabel. Functionaliteit: Standaart 103-keyboard, gewoon goed, de functieknoppen werken prima vind ik, erg handig, jammer dat...

Pluspunten

• design
  • prijs
  • laptoptoetsenbord in normale layout

Minpunten

• lage bouwkwaliteit
  • jammergenoeg weinig functieknoppen

22 februari 2006 Rapporteer

Ik gebruik nu al een aardige tijd het Logitech UltraX toetsenbord. In eerste instantie was het design wat me aantrok, maar toen ik het eenmaal gebruikt had, wist ik het zeker, dit toetsenbord moest ik hebben.

Waarom? Zoals ik al aanstipte, in eerste instantie het design. Lekker compact en heel erg strak vormgegeven. Mooie zwarte toetsen op een zilveren bord, met hele mooie en kleine multimediaknopjes; waarvan slechts de belangrijkse in dit bord verwerkt zitten. Dat het niet zo'n uitgebreid multimediapaneel heeft als veel andere borden, maakt mij niet zoveel uit, ik kan me echter voorstellen dat dit als een nadeel gezien kan worden.

Meer nadelen zijn er helaas wel. Op de een of andere manier komt er makkelijk troep onder de toetsen, zoals kruimels en dergelijke. Hierdoor blijven sommige toetsen vastzitten. Als je een tekst overtypt bijvoorbeeld, mis je een aantal tekens hierdoor, als je niet oplet. Ook doet bij de spatiebalk het aan de linkerkant beter dan aan de rechterkant.

Al met al typt het bord, door de lichte aanslag, wel heel erg lekker. De nadelen zijn wel aanwezig, maar zijn voor mij niet hinderlijk. Het bord krijgt in mijn ogen dan ook een dikke voldoende.

Pluspunten

• design
  • lichte aanslag

Minpunten

• slijtage spatiebalk
  • vatbaar voor kruimels

19 oktober 2012 Rapporteer

8 december 2009 Rapporteer

29 september 2008 Rapporteer

18 mei 2008 Rapporteer

Logitech Ultra-Flat Keyboard (Qwerty)

Heb jij ook een Logitech Ultra-Flat Keyboard (Qwerty)?